reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Też bym chciała móc urządzać powolutku pokoik dla maluszka ale niestety muszę z tym poczekać :( Czeka nas ocieplanie domu bo straszny grzyb wychodzi przez przemarzanie ścian akurat w tym dziecięcym pokoju najwięcej :( Więc najwcześniej za pokoik zabierzemy się pod koniec tego roku, ale mamy już meble do pokoju bo chcemy przenieść dwie komody z salonu właśnie tam bo jakoś średnio mi one pasują w salonie a do salonu kupić coś innego. Ewentualnie pozostanie zakup jakiejś małej szafy.
Pewnie, że trzeba najpierw zrobić porządek z tymi ścianami. Mój brat ma choruje na asmtę, lekarz twierdzi że przez to że był grzyb na ścianie który był że tak powiem wyganiany doraźnie a nie raz na zawsze. Jak zrobicie z tym porządek to będzie pókoj lepiej służył :)

reklama
Ja już przed ciąża mówiłam ze chce synusia i musi być synek jak się dowiedziałam o ciazy miałam przeczucia ze będzie syn byłam spokojna i na usg w 13 tyg lekarz na 80% mi potwierdził płeć mam nadzieje ze jak pójdę za tydzień to moj lekarz tez mi to potwierdzi
Ja łóżeczko raczej proste będę miała tylko ochraniacze miesięczne dziecko raczej się nie przekręci w nocy przy corce tez miałam i nie narzekałam miałam tez baldachim ale szybko się go pozbyłam wizualnie fajnie super ale mi np przeszkadzał w wyciąganiu dziecka z łóżeczka woec teraz nawet nie oglądam
Kurde jestem głodna nie wiem co bym zjadła siedzę na przepisowni i patrzę na te przepisy[emoji23] a głód coraz większy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja już przed ciąża mówiłam ze chce synusia i musi być synek jak się dowiedziałam o ciazy miałam przeczucia ze będzie syn byłam spokojna i na usg w 13 tyg lekarz na 80% mi potwierdził płeć mam nadzieje ze jak pójdę za tydzień to moj lekarz tez mi to potwierdzi
Ja łóżeczko raczej proste będę miała tylko ochraniacze miesięczne dziecko raczej się nie przekręci w nocy przy corce tez miałam i nie narzekałam miałam tez baldachim ale szybko się go pozbyłam wizualnie fajnie super ale mi np przeszkadzał w wyciąganiu dziecka z łóżeczka woec teraz nawet nie oglądam
Kurde jestem głodna nie wiem co bym zjadła siedzę na przepisowni i patrzę na te przepisy[emoji23] a głód coraz większy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mi dzisiaj mąż frytki zrobił i kurczaka☺️

Ja jakoś nigdy nie wyobrażałam sobie siebie jako mamy dziewczynki. Zajmowałam się zwykle chłopcami, a z autopsji wiem, że synuś mamusi to chyba najwspanialsze co się może kobiecie przytrafić. Póki co u mnie syn chce siostrę, mąż też po cichu liczy na córeczkę tatusia, więc mogłoby tak zostać.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja to muszę ograniczyć żarcie [emoji28] bo te 2,8kg na plusie od początku ciąży mnie przeraziło :p Ale może to dlatego, że wczoraj byłam akurat po obiedzie na wizycie.

Ja też zawsze miałam lepszy kontakt z dziewczynkami, zawsze chciałam córeczkę, żeby ubierać ją w te śliczne ubranka, kupować takie słodkie zabawki itp a jak zaszłam w ciążę to najpierw nie miałam przeczucia jaka płeć a potem nagle zaczęłam gadać do brzuszka jak do chłopca i nazywać go groszkiem :) Nagle w sklepach zaczęłam zwracać uwagę na chłopięce ubranka i akcesoria nie w różu :) Mam nadzieję, że na drugich prenatalnych nie okaże się, że to jednak dziewczynka bo przeżyje szok :D

Masz kobiecą intuicje co do malenstwa najwidoczniej :) szok to bys przezyla gdybys przez cala ciaze slyszala na 100% chlopiec, chlopiec, chlopiec, i chlopiec a przy porodzie : Gratuluje Pani coreczki !! Hahaha :D i podziwiam tez pary ktore chca wlasnie czekac do porodu, ja bym nie wytrzymala z ciekawosci ❤

reklama
u mnie nad morzem od 2 lata lato niestety jest paskudne i cały czas leje więc wilgoć duża, sama śpię zaryta w kołdrze więc nie wyobrażam sobie makucha zostawić bez niczego. No chyba że w końcu lato okaże się łaskawe i będzie cieplusio i słonecznie :)

Aaaaaa
Zawsze. Jak bylam w pl w lecie w nocy bylo 22 stopnie I wiecej .....
Wspilczuje ;/

Do góry