reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Też bym chciała móc urządzać powolutku pokoik dla maluszka ale niestety muszę z tym poczekać :( Czeka nas ocieplanie domu bo straszny grzyb wychodzi przez przemarzanie ścian akurat w tym dziecięcym pokoju najwięcej :( Więc najwcześniej za pokoik zabierzemy się pod koniec tego roku, ale mamy już meble do pokoju bo chcemy przenieść dwie komody z salonu właśnie tam bo jakoś średnio mi one pasują w salonie a do salonu kupić coś innego. Ewentualnie pozostanie zakup jakiejś małej szafy.
Pewnie, że trzeba najpierw zrobić porządek z tymi ścianami. Mój brat ma choruje na asmtę, lekarz twierdzi że przez to że był grzyb na ścianie który był że tak powiem wyganiany doraźnie a nie raz na zawsze. Jak zrobicie z tym porządek to będzie pókoj lepiej służył :)

reklama
Ja już przed ciąża mówiłam ze chce synusia i musi być synek jak się dowiedziałam o ciazy miałam przeczucia ze będzie syn byłam spokojna i na usg w 13 tyg lekarz na 80% mi potwierdził płeć mam nadzieje ze jak pójdę za tydzień to moj lekarz tez mi to potwierdzi
Ja łóżeczko raczej proste będę miała tylko ochraniacze miesięczne dziecko raczej się nie przekręci w nocy przy corce tez miałam i nie narzekałam miałam tez baldachim ale szybko się go pozbyłam wizualnie fajnie super ale mi np przeszkadzał w wyciąganiu dziecka z łóżeczka woec teraz nawet nie oglądam
Kurde jestem głodna nie wiem co bym zjadła siedzę na przepisowni i patrzę na te przepisy[emoji23] a głód coraz większy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja już przed ciąża mówiłam ze chce synusia i musi być synek jak się dowiedziałam o ciazy miałam przeczucia ze będzie syn byłam spokojna i na usg w 13 tyg lekarz na 80% mi potwierdził płeć mam nadzieje ze jak pójdę za tydzień to moj lekarz tez mi to potwierdzi
Ja łóżeczko raczej proste będę miała tylko ochraniacze miesięczne dziecko raczej się nie przekręci w nocy przy corce tez miałam i nie narzekałam miałam tez baldachim ale szybko się go pozbyłam wizualnie fajnie super ale mi np przeszkadzał w wyciąganiu dziecka z łóżeczka woec teraz nawet nie oglądam
Kurde jestem głodna nie wiem co bym zjadła siedzę na przepisowni i patrzę na te przepisy[emoji23] a głód coraz większy

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Mi dzisiaj mąż frytki zrobił i kurczaka☺️

Ja jakoś nigdy nie wyobrażałam sobie siebie jako mamy dziewczynki. Zajmowałam się zwykle chłopcami, a z autopsji wiem, że synuś mamusi to chyba najwspanialsze co się może kobiecie przytrafić. Póki co u mnie syn chce siostrę, mąż też po cichu liczy na córeczkę tatusia, więc mogłoby tak zostać.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja to muszę ograniczyć żarcie [emoji28] bo te 2,8kg na plusie od początku ciąży mnie przeraziło :p Ale może to dlatego, że wczoraj byłam akurat po obiedzie na wizycie.

Ja też zawsze miałam lepszy kontakt z dziewczynkami, zawsze chciałam córeczkę, żeby ubierać ją w te śliczne ubranka, kupować takie słodkie zabawki itp a jak zaszłam w ciążę to najpierw nie miałam przeczucia jaka płeć a potem nagle zaczęłam gadać do brzuszka jak do chłopca i nazywać go groszkiem :) Nagle w sklepach zaczęłam zwracać uwagę na chłopięce ubranka i akcesoria nie w różu :) Mam nadzieję, że na drugich prenatalnych nie okaże się, że to jednak dziewczynka bo przeżyje szok :D

Masz kobiecą intuicje co do malenstwa najwidoczniej :) szok to bys przezyla gdybys przez cala ciaze slyszala na 100% chlopiec, chlopiec, chlopiec, i chlopiec a przy porodzie : Gratuluje Pani coreczki !! Hahaha :D i podziwiam tez pary ktore chca wlasnie czekac do porodu, ja bym nie wytrzymala z ciekawosci ❤

reklama
u mnie nad morzem od 2 lata lato niestety jest paskudne i cały czas leje więc wilgoć duża, sama śpię zaryta w kołdrze więc nie wyobrażam sobie makucha zostawić bez niczego. No chyba że w końcu lato okaże się łaskawe i będzie cieplusio i słonecznie :)

Aaaaaa
Zawsze. Jak bylam w pl w lecie w nocy bylo 22 stopnie I wiecej .....
Wspilczuje ;/

Do góry