reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja baldachimu to na pewno nie chcę, już przy drugim nie miałam, to było tylko zbiorowisko kurzu. Ochraniaczy też nie potrzebuje bo mam łóżeczko turystyczne
Kinga maluch bedzie spal w lozeczku turystycznym? Bo ja przy corce tak mialam, ale teraz chcialam normalne drewniane.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Mi też gin sugeruje żebym wyprawkę miała gotową do końca maja, bo sie boi co bedzie z tym moim ciśnieniem i sercem. Mi kompletowanie wyprawki sprawia ogromną przyjemność. W pokoju dzieciecym jest już dywanik łóżko(ale takie dla dorosłej osoby) i szafa. Wszystko to było kupione zanim wiedzielismy ze zostaniemy rodzicami. Do tej pory pokój Nam służył jako pokój gościnny. Czas go przerobić :)
W naszej sypialni są pomalowane ściany i panele na podłodze ;) Ale za kilka miesięcy będzie sypialnia dla nas i maleństwa :)
A później, jak maleństwo dorosnie do samodzielnego pokoju, to my się przeniesiemy z sypialnią, a to zostanie pokój dziecięcy ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

też pamiętam takie lata, ale ostatnimi czasy coś nam się zmienia ta aura i głupieje. Można powiedzieć że taka trochę druga Anglia się tu robi bo prawie cały rok jesień jest raz z lepszymi a raz z gorszymi dniami :

Rok temu w Uk bylo pieknie maj a moja w body samym dwumiesieczna cale dnie bo najgorsze to przegrzac cialko

Łóżeczko turystyczne jest fajne jako dodatkowe oczywiście, a jeśli ma być „głównym” to sprawdź jaki ma materacyk- bo niestety w większości (przez to ze się je składa) materacyki są bardzo srednie. Oczywiście można dokupić solidny materac jeśli i tak będzie stało cały czas rozstawione i temat z głowy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No ja tak dokladnie mialam przy corce. W turystyczne wsadzilam pozadny matetac.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Dziewczyny a co myślicie o prześcieradłach do wózka? Kupić jeśli wózek ma ściągany do prania pokrowiec z materacyka? I jeszcze zastanawiam się nad używaniem pieluszki takiej flanelowej nieprzemakalnej do wózka w razie wpadki chociaż nie wiem czy to ma sens.
Ja w wozku wykladalam sobie pieluszke flanelowa. Szkoda kasy na specjalne przescieradeljo [emoji6] Co do tej ceratkowej to nie polecalabym, bo nie przepuszcza powietrza. Ja takixh uzywalam tylko do przewijania w plenerze.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry