reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak, dziecko moze sie zaplatac w material miedzy innymi, przydusic..

Mniej wiecej zaczyna sie ukladac. Zobaczymy co z tego bedzie.. No w sumie tak, macie racje z tymi ochraniaczami, pomyslalam o kolderkach i poduszkach, kocykach itp a o ochraniaczach nie. Ochraniacze beda potrzebne w takim razie w pozniejszym wieku dziecka, gdy juz zacznie sie ruszac po lozeczku, zeby sobie krzywdy nie zrobilo. 50km moze i by sie udalo dotrwac, pierwszy porod trwa dluzej wiec porod w drodze mnie raczej nie czeka :D
W późniejszym czasie to dziecko czasami tak śpi, że ochraniacz ominie a i tak na szczebelkach leży ☺️ albo nogę wsadzi

reklama
Sluchajcie, ja mialam napisac wczoraj po prenatalnych, ale w sumie... prenatalnych nie bylo! Bo okazuje sie, ze termin nie jest na 21 lipca, jak by wynikalo z ostatniej miesiaczki (14 pazdziernika), a raczej pierwszy tydzien sierpnia. W sumie spodziewalam sie, ze jest troche mniej niz to 13+3, ale nie az tak! Powiedzialy mi ze 10-11 tydzien dopiero i nie da sie zrobic wszystkich potrzebnych badan i wysla list z zaproszeniem na kolejne usg za tydzien lub dwa :o Ale chyba juz zostane z wami na forum, nie przenosze sie do sierpniowek, bo tutaj przeczytalam juz chyba pare tysiecy stron :D Ale widac bylo na usg dziecko, rece, nogi, zoladek, serce, glowe. Tylko oczywiscie troche niewyraznie, bo wczesnie...

Ojeej, ale pomylka:( wazne ze wszystko wporzadku :)

Ojeej, ale pomylka:( wazne ze wszystko wporzadku :)
No w sumie mogli zrobic to usg wczesniej, to bysmy wiedzieli, szczegolnie ze mowilam o nieregularnych miesiaczkach wczesniej. Po odstawieniu tabletek mialam strasznie nieregularne, a ciaza juz rok po odstawieniu mi sie zdarzyla. Czasami nawet mialam tak, ze okresu wcale nie bylo albo pojawial sie na 1-2 dni i tyle. Ale i tak polozna wpisala 21 lipca jako date i tyle :/ No ale taki urok UK. Wazne ze dziecko zdrowe i dobrze wyglada jak na swoj wiek :D Tak w polowie usg zaczelo strasznie fikac w srodku.

To gdyby ktos pytał to ktory tydzien mowic ?;) u was tez tak sie przytrafilo ?
Ja też mam dzidzię tydzień większą niż OM

p19uqqmzxqi22hcj.png

Hej dziewczyny, ale miałam ciężką noc, padłam wczoraj przed tv i obudziłam się o 2:30 poszłam umyć zęby, nakarmić świniaki i tak się rozbudziłam że było już po spaniu :( ale jakoś po 4 udało mi się na nowo zasnąć.
Gratuluję udanych wizyt i witam nowe lipcowe mamy :)
Dzisiaj obudziłam się jakaś taka lekka, nie wiem czy już się trochę przyzwyczaiłam do tego wystającego brzuszka czy o co chodzi ale normalnie zero poczucia że jestem w ciąży, przerażające a wizyta dopiero 6 lutego eh no cóż począć :(
A co do koszy mojżesza to super wyglądają ale ja ostatnio naczytałam się o śmierci łóżeczkowej i u mnie będzie samo łóżeczko z materacykiem bez zbędnych ochraniaczy i innych gadżetów.
Miłego dnia dziewczyny :)
Nasz kosz mojżesza będzie bez ochraniaczy i falbanek. Sam materacyk. Pościeli też nie kupuję dla małego do roku. Starszy syn spał bez pościeli, miał tylko śpiworek zapinany na ramionkach, więc się nie rozkopywał i miał nóżki cały czas przykryte. Wcześniej też nie mieliśmy żadnych ochraniaczy czy baldachimów, jestem przeciwnikiem ze względu na to, że zbierają kurz.

No w sumie mogli zrobic to usg wczesniej, to bysmy wiedzieli, szczegolnie ze mowilam o nieregularnych miesiaczkach wczesniej. Po odstawieniu tabletek mialam strasznie nieregularne, a ciaza juz rok po odstawieniu mi sie zdarzyla. Czasami nawet mialam tak, ze okresu wcale nie bylo albo pojawial sie na 1-2 dni i tyle. Ale i tak polozna wpisala 21 lipca jako date i tyle :/ No ale taki urok UK. Wazne ze dziecko zdrowe i dobrze wyglada jak na swoj wiek :D Tak w polowie usg zaczelo strasznie fikac w srodku.

To najwazniejsze, a tydzien do przodu czy do tylu nie robi juz takiego wielkiego znaczenia, chwila i bedziesz po prenatalnych :)

Marta jak zdrówko?
Antybiotyk [emoji17] ale jest już trochę lepiej. Wczoraj temperatura koło 18 zaczęła rosnąć i przy 38 stopniach wzięłam już Apap. Najgorszy jest ból głowy i oczu od zatok. Nie mam pojęcia co jeszcze mogę zrobić a nie chce brać Apapu jak nie mam temperatury. Może po antybiotyku szybciej minie.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Antybiotyk [emoji17] ale jest już trochę lepiej. Wczoraj temperatura koło 18 zaczęła rosnąć i przy 38 stopniach wzięłam już Apap. Najgorszy jest ból głowy i oczu od zatok. Nie mam pojęcia co jeszcze mogę zrobić a nie chce brać Apapu jak nie mam temperatury. Może po antybiotyku szybciej minie.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

O kurczę to Cię wzięło na maxa :(( biedna kocyk herbatka i chyba nic więcej kochana oby antybiotyk zaczął szybko działać:**

reklama
Nasz kosz mojżesza będzie bez ochraniaczy i falbanek. Sam materacyk. Pościeli też nie kupuję dla małego do roku. Starszy syn spał bez pościeli, miał tylko śpiworek zapinany na ramionkach, więc się nie rozkopywał i miał nóżki cały czas przykryte. Wcześniej też nie mieliśmy żadnych ochraniaczy czy baldachimów, jestem przeciwnikiem ze względu na to, że zbierają kurz.
To mówisz że śpiworek się sprawdza? Bo ja właśnie też bym chciała używać go ale jakoś tak mi się wydaje że ramionka i rączki zmarzną :D

Do góry