reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja tez chce zwykle proste łóżeczko, najlepiej białe ze szczebelkami. napewno nie bede zakładać żadnych ochraniaczy. Nawet położna mi mówiła na wizycie, ze dziecko może sie od tego udusić. A poza tym moj narzeczony tego absolutnie nie chce.
Mnie się podobają ochraniacze wizualnie, ale też ich nie będzie, i też proste białe łóżeczko :)
Elementy "ozdobne" będą powyżej na ścianie, nad łóżeczkiem coś dyndajacego kolorowego itd, ale sypialnia jest dość minimalistyczna, więc żeby były jakieś kolory itd stymulujące rozwój itd ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Tak sie zastanawiam jak to jest z tym konfliktem serologicznym... bo ja mam grupe rh- mąż rh+. Lekarz w sumie nic na ten temat mi nie powiedzial ani nie zlecil innych badan... ma ktos moze tak samo? Niby szwagierka mowi mi ze tylko dostane przy porodzie zastrzyk i tyle ale tez slyszalam ze co jakis czas wykonuje sie jakies badania na to
W pierwszej ciąży nie robisz badań, po porodzie dostaniesz zastrzyk, w następnych już sprawdzasz [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Koty mi chyba chcą coś zasugerować... Wstałam po herbatę, wracam do łóżka, a tam dwa bure rozłożone na całą szerokość... Pytam, czy nie przesadziły, a one patrzą na mnie jak na wariatkę, czego od biednych kociątek chcę :rotfl:
Chyba chcą mi dać delikatnie do zrozumienia, że mam ruszyć d... a nie leżeć i się lenić ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Haha :D no pewnie tak, co im będzie pani przeszkadzała w łóżku, widać uznały, że teraz ich pora :D

Sluchajcie, ja mialam napisac wczoraj po prenatalnych, ale w sumie... prenatalnych nie bylo! Bo okazuje sie, ze termin nie jest na 21 lipca, jak by wynikalo z ostatniej miesiaczki (14 pazdziernika), a raczej pierwszy tydzien sierpnia. W sumie spodziewalam sie, ze jest troche mniej niz to 13+3, ale nie az tak! Powiedzialy mi ze 10-11 tydzien dopiero i nie da sie zrobic wszystkich potrzebnych badan i wysla list z zaproszeniem na kolejne usg za tydzien lub dwa :o Ale chyba juz zostane z wami na forum, nie przenosze sie do sierpniowek, bo tutaj przeczytalam juz chyba pare tysiecy stron :D Ale widac bylo na usg dziecko, rece, nogi, zoladek, serce, glowe. Tylko oczywiscie troche niewyraznie, bo wczesnie...

Najważniejsze że wszystko oki :) oczywiście że zostań z nami a kto wie może na koncowke lipca się zalapiesz:D

Ja tez chce zwykle proste łóżeczko, najlepiej białe ze szczebelkami. napewno nie bede zakładać żadnych ochraniaczy. Nawet położna mi mówiła na wizycie, ze dziecko może sie od tego udusić. A poza tym moj narzeczony tego absolutnie nie chce.

Ja też stawiam na proste łóżeczko :) bez żadnych niepotrzebnych dodatków:)

Witam dziewczyny.
Mialam napisac wczoraj po wizycie ale tyle naskrobalyscie, ze nie szło nadrobić. Gratuluje wszystkich udanych wizyt !
Ja mam zamiar przestać pracować po Wielkanocy, na dzien dzisiejszy taki jest plan przynajmniej.

Melduje ze po wizycie wszystko ok, dzidziuś skakał i ruszał sie jak szalony:) moj mowi ze to napewno po mnie bo ja tak sie zawsze wiercę ;)
Martwi mnie tylko wielkości dziecka,
Wczoraj był 12+6 a dzidziuś mierzył 6.56 cm. Oczywiście dziś naczytałam sie głupot i teraz sie martwię.
Mój na 12+5 miał też 6,5cm [emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Ja też stawiam na proste łóżeczko :) bez żadnych niepotrzebnych dodatków:)
Też wolę proste łóżeczka, ochraniacze wyglądają fajnie szczególnie w kompletach z pościelą ale moim zdaniem co za dużo to nie zdrowo. Też planuję tylko jakąś karuzelę nad łóżeczko i ewentualnie coś w stylu baldachimu ale z firanki, żeby dziecko zasłonić na noc przed komarami, bo w naszej sypialni w leci można się udusić jeśli balkon nie będzie otwarty a wiadomo, że wtedy wlecą różne owady. Chociaż też nie wiem czy nie będę się bała nawet takiego cieniusiego materiału.
Coś w tym stylu
baldachim-pokoj-dziecka-1.jpg

Załączniki

• baldachim-pokoj-dziecka-1.jpg
    baldachim-pokoj-dziecka-1.jpg
    94,6 KB · Wyświetleń: 294
Szkodzą, radzę poczytać na ten temat. Wielu rzeczy można sie dowiedzieć :)

Tak, dziecko moze sie zaplatac w material miedzy innymi, przydusic..
Hej, no to mialas sporo przygod :o Mam nadzieje, ze teraz juz bedzie tylko lepiej

Ja bym sie sugerowala usg... Zaraz napisze czemu...

Czyli z waszym zwiazkiem wszystko ok? Bo to chyba ty mowilas, ze sie rozstaniecie moze? Sorry, jesli pomylilam osoby.

Ja bede rodzic pewnie daleko od domu. Ale slyszalam, ze do 2h drogi jeszcze powinno byc ok.

Mniej wiecej zaczyna sie ukladac. Zobaczymy co z tego bedzie.. No w sumie tak, macie racje z tymi ochraniaczami, pomyslalam o kolderkach i poduszkach, kocykach itp a o ochraniaczach nie. Ochraniacze beda potrzebne w takim razie w pozniejszym wieku dziecka, gdy juz zacznie sie ruszac po lozeczku, zeby sobie krzywdy nie zrobilo. 50km moze i by sie udalo dotrwac, pierwszy porod trwa dluzej wiec porod w drodze mnie raczej nie czeka :D

Mnie się podobają ochraniacze wizualnie, ale też ich nie będzie, i też proste białe łóżeczko :)
Elementy "ozdobne" będą powyżej na ścianie, nad łóżeczkiem coś dyndajacego kolorowego itd, ale sypialnia jest dość minimalistyczna, więc żeby były jakieś kolory itd stymulujące rozwój itd ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dokładnie mnie też się baaaardzo podobają te wszystkie ozdoby i dodatki ale też stawiam na prostotę myślę , że synusiowi to i tak nie zrobi różnicy czy będzie miał ochraniacze ,baldachimy czy też nie a ja będę przynajmniej spokojniejsza:)

reklama
Do góry