reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej dziewczyny, ale miałam ciężką noc, padłam wczoraj przed tv i obudziłam się o 2:30 poszłam umyć zęby, nakarmić świniaki i tak się rozbudziłam że było już po spaniu :( ale jakoś po 4 udało mi się na nowo zasnąć.
Gratuluję udanych wizyt i witam nowe lipcowe mamy :)
Dzisiaj obudziłam się jakaś taka lekka, nie wiem czy już się trochę przyzwyczaiłam do tego wystającego brzuszka czy o co chodzi ale normalnie zero poczucia że jestem w ciąży, przerażające a wizyta dopiero 6 lutego eh no cóż począć :(
A co do koszy mojżesza to super wyglądają ale ja ostatnio naczytałam się o śmierci łóżeczkowej i u mnie będzie samo łóżeczko z materacykiem bez zbędnych ochraniaczy i innych gadżetów.
Miłego dnia dziewczyny :)
Mam to samo poczucie co ty a wizytę też mam dopiero 6 lutego... Strach mi się jakiś wkradł i humor zły :(

p19u3e3ks4xj9gci.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Wydaje mi się, że nagranie 4d na płytę kosztuje 100 zł, a nagranie usg zwykłego chyba 50 zł
Moim zdaniem dokładnie tak samo, ale... To jest....
U mnie badanie 200 zł (chyba, że ktoś ma skierowanie i się kwalifikuje na nfz) (plus drugie tyle pappa), ale jak się chce płytkę, to już dają gratis...
100zl za płytę to naprawdę przegięcie moim zdaniem i żerowanie na emocjach przyszłych rodziców...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mnie się takie z origami też podobają, ale jak to odkurzac? Umyć nie można...

Ja będę szyć coś podobnego ;)

@martaaa515 - oj, strasznie Cię wzięło... :(
Trzymam kciuki, żeby antybiotyk szybko zadziałał, i żebyś poczuła się lepiej...
No i za maleństwo, żeby Twoja choroba nie miała na nie wpływu :)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Tak jak czyści się z kurzu klocki lego ;-) Suszarką do włosów ;-) Paza tym mam na oku tyle ładnych papierów, że chyba co 2 tygodnie będę robić nowe :-) Ja będę szyć do powieszenia kolorowe gwiazdki. Ale te wrzucę do prania co kilka dni i będzie ok.

Dzięki dziewczyny [emoji8] nie mam pojęcia gdzie mogłam złapać takiego wirusa jak tylko siedzę w domu... jakiś intruz musiał mi go przynieść tutaj [emoji4] oby tylko z Maluszkiem było dobrze, ja zniosę wszystko [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Już duża dzidzia także na pewno to dzielnie zniesie :) najgorszy pierwsze trymestr . Moja mama jak byla ze mna w ciąży to też była taka chora że najpierw jeden antybiotyk niezadzialal,drugi tak samo i skończyło się na zastrzykach a ze mną wszystko oki :)

Moim zdaniem dokładnie tak samo, ale... To jest....
U mnie badanie 200 zł (chyba, że ktoś ma skierowanie i się kwalifikuje na nfz) (plus drugie tyle pappa), ale jak się chce płytkę, to już dają gratis...
100zl za płytę to naprawdę przegięcie moim zdaniem i żerowanie na emocjach przyszłych rodziców...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja tutaj za taka usługę będę musiała zapłacić 165 euro i to też tylko 4d i płyta.. najdrożsi kamerzysci Ci nasi lekarze hahaha:D

A nie myśleliście nad siatką do drzwi balkonowych? My mamy założoną (nam wlatywały trzmiele do salonu) Siatka ma magnesy przez środek, więc na balkon można swobodnie wychodzić i ona się później sama zamyka jak tylko się przejdzie. Super komfort spania kiedy Ci nic nie wlatuje do sypialni. W oknach też mamy siatki.
O tym nie pomyślałam :) Dziękuję za pomysł :)

reklama
Do góry