reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mnie się podobają ochraniacze wizualnie, ale też ich nie będzie, i też proste białe łóżeczko :)
Elementy "ozdobne" będą powyżej na ścianie, nad łóżeczkiem coś dyndajacego kolorowego itd, ale sypialnia jest dość minimalistyczna, więc żeby były jakieś kolory itd stymulujące rozwój itd ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
My również kupujemy białe, zwykle łóżeczko ze szczebelkami :-) Nad łóżeczkiem coś w stylu kolorowych ptaszków origami. Widziałam przepiękne papiery. Będę robić za kilka miesięcy.

reklama
To mówisz że śpiworek się sprawdza? Bo ja właśnie też bym chciała używać go ale jakoś tak mi się wydaje że ramionka i rączki zmarzną :D
Ja miałam dwa śpiworki. Na lato cieniutki na ramiączkach i na zimę taki z rękawkami i zakładkami na dłonie (jak przy kombinezonach dla noworodków, przy których nie potrzebujesz już rękawiczek) Sprawdziły się super.

Antybiotyk [emoji17] ale jest już trochę lepiej. Wczoraj temperatura koło 18 zaczęła rosnąć i przy 38 stopniach wzięłam już Apap. Najgorszy jest ból głowy i oczu od zatok. Nie mam pojęcia co jeszcze mogę zrobić a nie chce brać Apapu jak nie mam temperatury. Może po antybiotyku szybciej minie.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Oj biedaku. Dużo zdrowia! :-*

Dzięki dziewczyny [emoji8] nie mam pojęcia gdzie mogłam złapać takiego wirusa jak tylko siedzę w domu... jakiś intruz musiał mi go przynieść tutaj [emoji4] oby tylko z Maluszkiem było dobrze, ja zniosę wszystko [emoji4]

oar8qqmza8t91ycr.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Też wolę proste łóżeczka, ochraniacze wyglądają fajnie szczególnie w kompletach z pościelą ale moim zdaniem co za dużo to nie zdrowo. Też planuję tylko jakąś karuzelę nad łóżeczko i ewentualnie coś w stylu baldachimu ale z firanki, żeby dziecko zasłonić na noc przed komarami, bo w naszej sypialni w leci można się udusić jeśli balkon nie będzie otwarty a wiadomo, że wtedy wlecą różne owady. Chociaż też nie wiem czy nie będę się bała nawet takiego cieniusiego materiału.
Coś w tym stylu
Zobacz załącznik 835667
A nie myśleliście nad siatką do drzwi balkonowych? My mamy założoną (nam wlatywały trzmiele do salonu) Siatka ma magnesy przez środek, więc na balkon można swobodnie wychodzić i ona się później sama zamyka jak tylko się przejdzie. Super komfort spania kiedy Ci nic nie wlatuje do sypialni. W oknach też mamy siatki.

Mnie się takie z origami też podobają, ale jak to odkurzac? Umyć nie można...

Ja będę szyć coś podobnego ;)

@martaaa515 - oj, strasznie Cię wzięło... :(
Trzymam kciuki, żeby antybiotyk szybko zadziałał, i żebyś poczuła się lepiej...
No i za maleństwo, żeby Twoja choroba nie miała na nie wpływu :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry