reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam sie :) dzis mam jakos dziwny dzien chyba stres mi sie udziela przed jutrzejsza wizyta i do tego czekam bo ksiadz chodzi po koledzie i sama go bede przyjmowac :( niby plamien i krwawienia nie mam a brzuszek rosnie ale ja zawsze sobie cos wymysle :(

reklama
Sluchajcie, ja mialam napisac wczoraj po prenatalnych, ale w sumie... prenatalnych nie bylo! Bo okazuje sie, ze termin nie jest na 21 lipca, jak by wynikalo z ostatniej miesiaczki (14 pazdziernika), a raczej pierwszy tydzien sierpnia. W sumie spodziewalam sie, ze jest troche mniej niz to 13+3, ale nie az tak! Powiedzialy mi ze 10-11 tydzien dopiero i nie da sie zrobic wszystkich potrzebnych badan i wysla list z zaproszeniem na kolejne usg za tydzien lub dwa :o Ale chyba juz zostane z wami na forum, nie przenosze sie do sierpniowek, bo tutaj przeczytalam juz chyba pare tysiecy stron :D Ale widac bylo na usg dziecko, rece, nogi, zoladek, serce, glowe. Tylko oczywiscie troche niewyraznie, bo wczesnie...

O waśnie , jak oceniasz łózeczko turystyczne? MOja kolezanka chce mi oddać za darmo używane tylko miesiac. Naprawde fajne. Jest ok? Czy rwie się ta siateczka? Ja go będę używać raczej jako kojca, ale chetnie poczytam opinię to może i będę kładła dziecko do spania w nim :)

Łóżeczko turystyczne jest fajne jako dodatkowe oczywiście, a jeśli ma być „głównym” to sprawdź jaki ma materacyk- bo niestety w większości (przez to ze się je składa) materacyki są bardzo srednie. Oczywiście można dokupić solidny materac jeśli i tak będzie stało cały czas rozstawione i temat z głowy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

O waśnie , jak oceniasz łózeczko turystyczne? MOja kolezanka chce mi oddać za darmo używane tylko miesiac. Naprawde fajne. Jest ok? Czy rwie się ta siateczka? Ja go będę używać raczej jako kojca, ale chetnie poczytam opinię to może i będę kładła dziecko do spania w nim :)
Pierwsze uzytkowalismy prawie 6 lat. Nic się z nim nie działo, ale chcieliśmy, żeby Kacper miał czyste i nowe więc kupiliśmy 2 a tamto jeszcze do ludzi poszło ☺️ kupiliśmy do Marysi jak miała 6 miesięcy i już stabilnie siedziała. Bo to był taki typ, że na podłodze nie szło zostawić ☺️ tam się bawiła, nauczyła się wstawać, chodzić dla mnie rewelacja. A Kacper jak się urodził spał bardzo nie spokojnie i szybko zaczął się obijać o szczebelki więc u niego oprócz kojca, łóżeczko jeszcze służyło i nadal służy do spania ☺️ ja jestem zadowolona

Łóżeczko turystyczne jest fajne jako dodatkowe oczywiście, a jeśli ma być „głównym” to sprawdź jaki ma materacyk- bo niestety w większości (przez to ze się je składa) materacyki są bardzo srednie. Oczywiście można dokupić solidny materac jeśli i tak będzie stało cały czas rozstawione i temat z głowy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam właśnie włożony normalny materacyk z łóżeczka

Koty mi chyba chcą coś zasugerować... Wstałam po herbatę, wracam do łóżka, a tam dwa bure rozłożone na całą szerokość... Pytam, czy nie przesadziły, a one patrzą na mnie jak na wariatkę, czego od biednych kociątek chcę :rotfl:
Chyba chcą mi dać delikatnie do zrozumienia, że mam ruszyć d... a nie leżeć i się lenić ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja tez chce zwykle proste łóżeczko, najlepiej białe ze szczebelkami. napewno nie bede zakładać żadnych ochraniaczy. Nawet położna mi mówiła na wizycie, ze dziecko może sie od tego udusić. A poza tym moj narzeczony tego absolutnie nie chce.

reklama
Dziewczyny a co myślicie o prześcieradłach do wózka? Kupić jeśli wózek ma ściągany do prania pokrowiec z materacyka? I jeszcze zastanawiam się nad używaniem pieluszki takiej flanelowej nieprzemakalnej do wózka w razie wpadki chociaż nie wiem czy to ma sens.

Do góry