reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A co sadzicie o porodzie w innym miescie ? Mnie osobiscie Buski szpital nie zacheca. Wolalabym rodzic w Kielcach, jesli ciaza bedzie wporzadku i dotrwam do terminu to wiadome, ze poloze sie na oddzial wczesniej a co jesli zlapia mnie bole duzo duzo wczesniej ? Nie dojade na miejsce :/

reklama
Hej dziewczyny, ale miałam ciężką noc, padłam wczoraj przed tv i obudziłam się o 2:30 poszłam umyć zęby, nakarmić świniaki i tak się rozbudziłam że było już po spaniu :( ale jakoś po 4 udało mi się na nowo zasnąć.
Gratuluję udanych wizyt i witam nowe lipcowe mamy :)
Dzisiaj obudziłam się jakaś taka lekka, nie wiem czy już się trochę przyzwyczaiłam do tego wystającego brzuszka czy o co chodzi ale normalnie zero poczucia że jestem w ciąży, przerażające a wizyta dopiero 6 lutego eh no cóż począć :(
A co do koszy mojżesza to super wyglądają ale ja ostatnio naczytałam się o śmierci łóżeczkowej i u mnie będzie samo łóżeczko z materacykiem bez zbędnych ochraniaczy i innych gadżetów.
Miłego dnia dziewczyny :)
U mnie to samo! Zadnych ochraniaczy, baldachimów. Jakiś czas temu w mojej rodzinnej miejscowosci wlaśnie zmarła dziewczynka śmiercią łóżeczkową i od tamtej pory się tym interesuje i zrobię wszystko żeby zmniejszyć ryzyko :)

Ochraniacze z tego co przeczytałam mogą ograniczać przepływ powietrza ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja nie zamierzam kupować ochraniaczy bo łóżeczko chcemy postawić póki co w sypialni równolegle do naszego i ochraniacz ograniczałby nam widoczność małego :)

Prawie jak łózeczko przystawne ;)

U mnie to samo! Zadnych ochraniaczy, baldachimów. Jakiś czas temu w mojej rodzinnej miejscowosci wlaśnie zmarła dziewczynka śmiercią łóżeczkową i od tamtej pory się tym interesuje i zrobię wszystko żeby zmniejszyć ryzyko :)
A ja baldachimu to na pewno nie chcę, już przy drugim nie miałam, to było tylko zbiorowisko kurzu. Ochraniaczy też nie potrzebuje bo mam łóżeczko turystyczne

A ja baldachimu to na pewno nie chcę, już przy drugim nie miałam, to było tylko zbiorowisko kurzu. Ochraniaczy też nie potrzebuje bo mam łóżeczko turystyczne
O waśnie , jak oceniasz łózeczko turystyczne? MOja kolezanka chce mi oddać za darmo używane tylko miesiac. Naprawde fajne. Jest ok? Czy rwie się ta siateczka? Ja go będę używać raczej jako kojca, ale chetnie poczytam opinię to może i będę kładła dziecko do spania w nim :)

Zleci szybko :) no tak, ale w koszu tez wcale nie musi byc poduszek kolderek, bo tego dziecku tez nie dam przez najblizsze miesiace, a ochraniacze, baldachim do lozeczka w niczym nie szkodza :)
No właśnie to ochraniacze na szczebelki są niebezpieczne, bo jeśli dziecko się przekręci i buźkę przytka do takiego ochraniacza to może się udusić. W większości krajów te ochraniacze w łóżeczkach są zakazane, tylko w Polsce jest jakieś bum na nie :(

reklama
Witajcie :) chciałabym dołączyć, wcześniej nie miałam odwagi. Jestem po 1 stracie, z problemami immunologicznymi , hormonalnymi, zakrzepowymi. Dziś 13tydzień i 4 dzień i postanowiłam się odezwać, zawsze to w grupie raźniej :) mam termin na 21.07. Początki miałam trudne,bo najpierw było puste jajo i myślałam,że to powtórka z rozrywki,potem po pojawieniu się zarodka z serduszkiem miałam względny spokój do 9tc, kiedy dostałam strasznego krwotoku...mam krwiaka podowodniowego,dalej jest,ale powoli się zmniejsza i organizuje. Miał 5x1cm. Większy niż Dzidzia. Od 5tygodni leżę.. Jak przestałam się tak zamartwiać krwiakiem,dowiedziałam się,że łożysko brzeżnie przoduje...któraś z Was tak ma? Mam ogromną nadzieję,że się podniesie. W piątek na usg Maluszek miał 7,25cm , płci nie znam, prenatalne okey :)
Znacie jakieś sposoby na wzdęcia i zaparcia? Espumisan i laktuloza nie pomagają. Mam bardzo duży brzuch przez te wzdęcia...
Hej, no to mialas sporo przygod :o Mam nadzieje, ze teraz juz bedzie tylko lepiej

Dzisiaj w nocy nie moglam spac przez ta moja alergie .. Ale to chyba byla najpiekniejsza noc w moim zyciu. O ile sie nie myle :D Chyba pierwszy raz poczułam ruchy dzidziusia ❤ takie pulsowanie w jednym miejscu, jak by mnie ktos dotykal delikatnie palcem od srodka, czasami nawet zabolało. Mozliwe, ze to bylo dziecko ? z OM wychodzi mi 12t4d a z usg 13t4d. Ktorym sie sugerowac ? ;)
Ja bym sie sugerowala usg... Zaraz napisze czemu...

Ja dzien przed Toba :) mąż ucieszony ze zdjecia, nie odpusci kolejnej wizyty. Bierze wolne i przyjezdza do PL na ten dzien. Ooo tez dawno nie jadlam ;) dojem pieczarkowa i tez sie biore za ogorkowa :p
Czyli z waszym zwiazkiem wszystko ok? Bo to chyba ty mowilas, ze sie rozstaniecie moze? Sorry, jesli pomylilam osoby.

A co sadzicie o porodzie w innym miescie ? Mnie osobiscie Buski szpital nie zacheca. Wolalabym rodzic w Kielcach, jesli ciaza bedzie wporzadku i dotrwam do terminu to wiadome, ze poloze sie na oddzial wczesniej a co jesli zlapia mnie bole duzo duzo wczesniej ? Nie dojade na miejsce :/
Ja bede rodzic pewnie daleko od domu. Ale slyszalam, ze do 2h drogi jeszcze powinno byc ok.

Do góry