reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej dziewczyny, ale miałam ciężką noc, padłam wczoraj przed tv i obudziłam się o 2:30 poszłam umyć zęby, nakarmić świniaki i tak się rozbudziłam że było już po spaniu :( ale jakoś po 4 udało mi się na nowo zasnąć.
Gratuluję udanych wizyt i witam nowe lipcowe mamy :)
Dzisiaj obudziłam się jakaś taka lekka, nie wiem czy już się trochę przyzwyczaiłam do tego wystającego brzuszka czy o co chodzi ale normalnie zero poczucia że jestem w ciąży, przerażające a wizyta dopiero 6 lutego eh no cóż począć :(
A co do koszy mojżesza to super wyglądają ale ja ostatnio naczytałam się o śmierci łóżeczkowej i u mnie będzie samo łóżeczko z materacykiem bez zbędnych ochraniaczy i innych gadżetów.
Miłego dnia dziewczyny :)

reklama
Aha, czyli wnioskuję że nie mieszkasz w PL? Bo tu chyba badanie szyjki wszystkim ciężarnym wykonują, ciekawe co ci powie n apolowkowym? Jak zmierzy szyjke czy faktycznie w niej jest problem?

Teraz jesli nie wykonaja mi badania po 20 tygodniu to pojde prywatnie do polskiego ginekologa zeby mi sprawdzil.
Nie mieszkam w Pl juz od wielu lat.
Mieszkam na Zielonej Wyspie :happy:

Ja tez mam wg usg termin tydzień wcześniej, na 2 lipca, ale to nie ma nic zwiazanego z owulacja, bo miałam w terminie. Po prostu może być większa waga urodzeniowa dziecka, tak mi lekarz tłumaczył. Z córka też miałam ciągle termin do przodu, a urodziła się 10 dni po terminie z om.

Tez tak myslalam, bo ja mialam ow. W terminie wiec nie sadze zeby mi sie przesunela o tydzien. Dziecko podrosło i tak wychodzi jak mowisz :)

A więcej żelaza ma pietruszka czy natka?

f2w39n7303c24ozn.png

Nie pamietam ‍♀️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tego w książęce nie wpisują ja mam wpisany termin porodu wyliczony z okresu
I tym się sugerują lekarze i wg tego potem przychodzisz do szpitala rodzic
Ja z córka miałam termin z okresu na 16.01 a urodziłam 29.01 do szpitala zgłaszałam się 16.01
A na usg połówkowy wyszło z pomiarów ze termin 27.01 a mimo wszystko musiałam się zgłaszać tak jak z okresu wychodzilo

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, ale miałam ciężką noc, padłam wczoraj przed tv i obudziłam się o 2:30 poszłam umyć zęby, nakarmić świniaki i tak się rozbudziłam że było już po spaniu :( ale jakoś po 4 udało mi się na nowo zasnąć.
Gratuluję udanych wizyt i witam nowe lipcowe mamy :)
Dzisiaj obudziłam się jakaś taka lekka, nie wiem czy już się trochę przyzwyczaiłam do tego wystającego brzuszka czy o co chodzi ale normalnie zero poczucia że jestem w ciąży, przerażające a wizyta dopiero 6 lutego eh no cóż począć :(
A co do koszy mojżesza to super wyglądają ale ja ostatnio naczytałam się o śmierci łóżeczkowej i u mnie będzie samo łóżeczko z materacykiem bez zbędnych ochraniaczy i innych gadżetów.
Miłego dnia dziewczyny :)

Zleci szybko :) no tak, ale w koszu tez wcale nie musi byc poduszek kolderek, bo tego dziecku tez nie dam przez najblizsze miesiace, a ochraniacze, baldachim do lozeczka w niczym nie szkodza :)

Wczoraj napomnialam o mleczku i sie zachciało na wieczor :p mi narobilyscie z rana ochoty na buraki :)

Nie wyobrazam sobir ich marzniecia :( to tez super sen, heh. Ja uciekałam pol nocy przed dzikami :o

Nie bezpieczne sa te skurcze ? Ale bylo to jednorazowe uczucie, wiec wydaje mi sir ze w takim razie jest wszystko wporzadku. Nir moge sie doczekac a kiedy w pierwszej ciazy poczulas ruchy ?
No pisałam przecież wczoraj, że to moja pierwsza ciaża i wczoraj poczułam pierwsze ruchu

reklama
Zleci szybko :) no tak, ale w koszu tez wcale nie musi byc poduszek kolderek, bo tego dziecku tez nie dam przez najblizsze miesiace, a ochraniacze, baldachim do lozeczka w niczym nie szkodza :)
Ochraniacze z tego co przeczytałam mogą ograniczać przepływ powietrza ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja nie zamierzam kupować ochraniaczy bo łóżeczko chcemy postawić póki co w sypialni równolegle do naszego i ochraniacz ograniczałby nam widoczność małego :)

Do góry