reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Hej dziewczyny, ale miałam ciężką noc, padłam wczoraj przed tv i obudziłam się o 2:30 poszłam umyć zęby, nakarmić świniaki i tak się rozbudziłam że było już po spaniu :( ale jakoś po 4 udało mi się na nowo zasnąć.
Gratuluję udanych wizyt i witam nowe lipcowe mamy :)
Dzisiaj obudziłam się jakaś taka lekka, nie wiem czy już się trochę przyzwyczaiłam do tego wystającego brzuszka czy o co chodzi ale normalnie zero poczucia że jestem w ciąży, przerażające a wizyta dopiero 6 lutego eh no cóż począć :(
A co do koszy mojżesza to super wyglądają ale ja ostatnio naczytałam się o śmierci łóżeczkowej i u mnie będzie samo łóżeczko z materacykiem bez zbędnych ochraniaczy i innych gadżetów.
Miłego dnia dziewczyny :)

reklama
Aha, czyli wnioskuję że nie mieszkasz w PL? Bo tu chyba badanie szyjki wszystkim ciężarnym wykonują, ciekawe co ci powie n apolowkowym? Jak zmierzy szyjke czy faktycznie w niej jest problem?

Teraz jesli nie wykonaja mi badania po 20 tygodniu to pojde prywatnie do polskiego ginekologa zeby mi sprawdzil.
Nie mieszkam w Pl juz od wielu lat.
Mieszkam na Zielonej Wyspie :happy:

Ja tez mam wg usg termin tydzień wcześniej, na 2 lipca, ale to nie ma nic zwiazanego z owulacja, bo miałam w terminie. Po prostu może być większa waga urodzeniowa dziecka, tak mi lekarz tłumaczył. Z córka też miałam ciągle termin do przodu, a urodziła się 10 dni po terminie z om.

Tez tak myslalam, bo ja mialam ow. W terminie wiec nie sadze zeby mi sie przesunela o tydzien. Dziecko podrosło i tak wychodzi jak mowisz :)

A więcej żelaza ma pietruszka czy natka?

f2w39n7303c24ozn.png

Nie pamietam ‍♀️

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tego w książęce nie wpisują ja mam wpisany termin porodu wyliczony z okresu
I tym się sugerują lekarze i wg tego potem przychodzisz do szpitala rodzic
Ja z córka miałam termin z okresu na 16.01 a urodziłam 29.01 do szpitala zgłaszałam się 16.01
A na usg połówkowy wyszło z pomiarów ze termin 27.01 a mimo wszystko musiałam się zgłaszać tak jak z okresu wychodzilo

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, ale miałam ciężką noc, padłam wczoraj przed tv i obudziłam się o 2:30 poszłam umyć zęby, nakarmić świniaki i tak się rozbudziłam że było już po spaniu :( ale jakoś po 4 udało mi się na nowo zasnąć.
Gratuluję udanych wizyt i witam nowe lipcowe mamy :)
Dzisiaj obudziłam się jakaś taka lekka, nie wiem czy już się trochę przyzwyczaiłam do tego wystającego brzuszka czy o co chodzi ale normalnie zero poczucia że jestem w ciąży, przerażające a wizyta dopiero 6 lutego eh no cóż począć :(
A co do koszy mojżesza to super wyglądają ale ja ostatnio naczytałam się o śmierci łóżeczkowej i u mnie będzie samo łóżeczko z materacykiem bez zbędnych ochraniaczy i innych gadżetów.
Miłego dnia dziewczyny :)

Zleci szybko :) no tak, ale w koszu tez wcale nie musi byc poduszek kolderek, bo tego dziecku tez nie dam przez najblizsze miesiace, a ochraniacze, baldachim do lozeczka w niczym nie szkodza :)

Wczoraj napomnialam o mleczku i sie zachciało na wieczor :p mi narobilyscie z rana ochoty na buraki :)

Nie wyobrazam sobir ich marzniecia :( to tez super sen, heh. Ja uciekałam pol nocy przed dzikami :o

Nie bezpieczne sa te skurcze ? Ale bylo to jednorazowe uczucie, wiec wydaje mi sir ze w takim razie jest wszystko wporzadku. Nir moge sie doczekac a kiedy w pierwszej ciazy poczulas ruchy ?
No pisałam przecież wczoraj, że to moja pierwsza ciaża i wczoraj poczułam pierwsze ruchu

reklama
Zleci szybko :) no tak, ale w koszu tez wcale nie musi byc poduszek kolderek, bo tego dziecku tez nie dam przez najblizsze miesiace, a ochraniacze, baldachim do lozeczka w niczym nie szkodza :)
Ochraniacze z tego co przeczytałam mogą ograniczać przepływ powietrza ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja nie zamierzam kupować ochraniaczy bo łóżeczko chcemy postawić póki co w sypialni równolegle do naszego i ochraniacz ograniczałby nam widoczność małego :)

Do góry