reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Witam was moje kochane lipcoweczki.. mam za sobą strasznie ciężka noc , od 2 spać nie mogłam :szok: później zaczęła sie znów ostra burza i grad i tak zaczęłam sobie myśleć nad ludźmi bezdomnymi co oni muszą czuć jak nie mają się gdzie skryc w taka pogode,że jest im zimno itd :(A jak już zasnelam to snila mi się wojna i przez cały sen uciekalam żeby mnie niezastrzelili do tego głowa mi pęka :no: mimo wszystko spokojnego dzionka wam życzę :)
My w końcu po przebojach na drodze - 3 wypadki na A9 (ogromne korki), po wjeździe do Polski jechał pojazd ponadgabarytowy i zajął dwa pasy - nie można było wyprzedzić i 70km jechaliśmy max 80km/h... - DOJECHALIŚMY... Normalnie pech.. I dziś czuje zmianę klimatu i znów mnie głowa boli... Zastanawiam się co u maluszka.. Wizyta dopiero 6 lutego :( a ja mam dziś jakieś głupie myśli :(

p19u3e3ks4xj9gci.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
Witam dziewczyny.
Mialam napisac wczoraj po wizycie ale tyle naskrobalyscie, ze nie szło nadrobić. Gratuluje wszystkich udanych wizyt !
Ja mam zamiar przestać pracować po Wielkanocy, na dzien dzisiejszy taki jest plan przynajmniej.

Melduje ze po wizycie wszystko ok, dzidziuś skakał i ruszał sie jak szalony:) moj mowi ze to napewno po mnie bo ja tak sie zawsze wiercę ;)
Martwi mnie tylko wielkości dziecka,
Wczoraj był 12+6 a dzidziuś mierzył 6.56 cm. Oczywiście dziś naczytałam sie głupot i teraz sie martwię.
Super,że po wizycie wszystko ok:)
Dziewczyny Wy tak sprawdzacie te wymiary, porównujecie i potem się stresujecie. Jeżeli lekarz Wam mówi, że wszystko jest w porządku, to ja osobiście bym się z tego cieszyła i nie doszukiwałabym się tam żadnych nieprawidłowości. Teraz już każde dziecko będzie rosło inaczej a te normy to tylko średnia. Popatrzcie w koło siebie, jeden jest wysoki inny niski, jeden gruby inny chudy, jeden ma ciśnienie takie a inny całkiem inne, więc dlaczego od tych naszych dzieciaczków mamy wymagać, żeby były zgodne z jakimiś tabelkami?

Sent from my SM-G318H using Forum BabyBoom mobile app

Witam dziewczyny.
Mialam napisac wczoraj po wizycie ale tyle naskrobalyscie, ze nie szło nadrobić. Gratuluje wszystkich udanych wizyt !
Ja mam zamiar przestać pracować po Wielkanocy, na dzien dzisiejszy taki jest plan przynajmniej.

Melduje ze po wizycie wszystko ok, dzidziuś skakał i ruszał sie jak szalony:) moj mowi ze to napewno po mnie bo ja tak sie zawsze wiercę ;)
Wczoraj był 12+6 a dzidziuś mierzył 6.56 cm. Oczywiście dziś naczytałam sie głupot i teraz sie martwię.
Nie martw się, na pewno jest ok gdyby tak nie było to lekarz by Ci powiedział. Mój malutki podczas prenatalnych w 11+2 miał 4,63cm i wszystko było dobrze :) Twoja dzidzia jest starsza o tydzień i 4 dni i już sporo większa, także spokojnie :) Moim zdaniem nie masz się czym martwić :)

Ja dzisiaj mam wizytę :)
Powodzenia! daj koniecznie znać po :)

Dzisiaj w nocy nie moglam spac przez ta moja alergie .. Ale to chyba byla najpiekniejsza noc w moim zyciu. O ile sie nie myle :D Chyba pierwszy raz poczułam ruchy dzidziusia ❤ takie pulsowanie w jednym miejscu, jak by mnie ktos dotykal delikatnie palcem od srodka, czasami nawet zabolało. Mozliwe, ze to bylo dziecko ? z OM wychodzi mi 12t4d a z usg 13t4d. Ktorym sie sugerowac ? ;)
Gdy moja ciąża była w tym wieku co Twoja też to czułam. Gin powiedziała, że to nie możliwe. Czułaś albo jelita, albo macica miałas delikatny skurcz macicy. U mnie okazał się to być skurcz. Od kiedy biorę magne b6 juz sie to nie zdarza. Ruchow dziecka nie da sie z niczym innym pomylić. Czuje je od wczoraj i gwarantuje, że jak je poczujesz to będziesz wiedziała, że to to.

My w końcu po przebojach na drodze - 3 wypadki na A9 (ogromne korki), po wjeździe do Polski jechał pojazd ponadgabarytowy i zajął dwa pasy - nie można było wyprzedzić i 70km jechaliśmy max 80km/h... - DOJECHALIŚMY... Normalnie pech.. I dziś czuje zmianę klimatu i znów mnie głowa boli... Zastanawiam się co u maluszka.. Wizyta dopiero 6 lutego :( a ja mam dziś jakieś głupie myśli :(

p19u3e3ks4xj9gci.png

27.06.17 Anastazja [*]

No ta noc była ciężka jeszcze pogoda niesprzyjala
:( ale dobrze że wkoncu na miejscu:* no dlatego ja zostalam przy wizytach 2 tygodniowych bo znam siebie i niewytrzymalabym dużej i tak te 2 tygodnie to dla mnie za długo i już nie mogę się doczekać wtorku żeby zobaczyć co tam u Synusia bo tak jak Ty mam jgłupie myśli A nasze chłopaki pewnie skaczą i mają się swietnie a my się nakręcamy:**

p19u3e3ks4xj9gci.png

27.06.17 Anastazja [*]
dobrze, że już w domu :)
A jazda samochodem, to przykład, że zwykle nie warto się spieszyć...
Kumpel z pracy, jak jakiś czas temu spóźnił się przez warunki na drodze do pracy, stwierdzi, że "wychodzi z założenia, że lepiej 30 minut za późno niż 30 lat za wcześnie" i było to wyjątkowo mądre stwierdzenie...
Odpoczywajcie po ciężkiej drodze, a u maluszka na pewno dobrze :) (choć wiem, jak ciężko czeka się na wizytę...)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Witam dziewczyny.

Ja byłam w 13+0 na prenatalnych i moj miał 6,66cm i lekarz powoedzial ze jest Ok
Najlepiej nie czytać internetow bo można się tylko zestresować

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Do góry