reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak sie zastanawiam jak to jest z tym konfliktem serologicznym... bo ja mam grupe rh- mąż rh+. Lekarz w sumie nic na ten temat mi nie powiedzial ani nie zlecil innych badan... ma ktos moze tak samo? Niby szwagierka mowi mi ze tylko dostane przy porodzie zastrzyk i tyle ale tez slyszalam ze co jakis czas wykonuje sie jakies badania na to
Ja mam konflikt, też mam rh - a narzeczony rh +, póki co mój ginekolog też nie zlecił mi jakiś badań pod tym kątem, powiedział, że zależy też jaką grupę krwi będzie miało dziecko. Wczoraj na wizycie tylko wspomniał coś o jakiś badaniach (tak mi się wydawało, że pod tym kątem bo coś mówił o odczynniku więc pewnie Coombsa) ale konkretnie nie powiedział a sama nie dopytywałam bo powiedział, że to dopiero skończony 15 tydzień i że jest jeszcze czas. Nie martw się na pewno Twój lekarz wie co robi :)

reklama
A tą pieczątkę to musisz mieć do porodu czy do któregoś tygodnia ciąży?
Chyba do końca ciąży :) bo oprócz tego mam też mieć pieczątkę od rodzinnego, że byłam u niego a jak ginekologowi powiedziałam, że byłam tydzień temu z gardłem to mówił, że spokojnie to nie musi być na już

f2w39n7303c24ozn.png

Tak sie zastanawiam jak to jest z tym konfliktem serologicznym... bo ja mam grupe rh- mąż rh+. Lekarz w sumie nic na ten temat mi nie powiedzial ani nie zlecil innych badan... ma ktos moze tak samo? Niby szwagierka mowi mi ze tylko dostane przy porodzie zastrzyk i tyle ale tez slyszalam ze co jakis czas wykonuje sie jakies badania na to
Musisz dopytać bo gdybyś Ty miała plus a on minus to nic by Ci nie kazali robić a jak kobieta ma minus to już coś tam jest zalecane... Koniecznie dopytaj bo akurat w tej kwestii jestem zielona i tylko tyle wiem

f2w39n7303c24ozn.png

A Ty chodzisz do gina prywatnie? Mój mi nic takiego nie mówił.
Tak prywatnie :) teraz są wymogi, że zęby trzeba mieć w ciąży zdrowe... Ale może tego wymaga mój lekarz a nie, że na porodowce patrza... Bo gdyby tak było to by każdy lekarz kazał... Jest pełno artykulow na internecie (i znam się z opiniami dziecięcych kardiochirurgow i spec. Prenatalnych o negatywnych skutkach nieleczonych zębów na plod)... Mojej koleżance stwierdzili, że dziecko może mieć wadę serca od tego (bo urodziło się z wada i taka dali możliwa przyczynę)

f2w39n7303c24ozn.png

Witam was moje kochane lipcoweczki.. mam za sobą strasznie ciężka noc , od 2 spać nie mogłam :szok: później zaczęła sie znów ostra burza i grad i tak zaczęłam sobie myśleć nad ludźmi bezdomnymi co oni muszą czuć jak nie mają się gdzie skryc w taka pogode,że jest im zimno itd :(A jak już zasnelam to snila mi się wojna i przez cały sen uciekalam żeby mnie niezastrzelili do tego głowa mi pęka :no: mimo wszystko spokojnego dzionka wam życzę :)

Może rzeczywiście nie ma się co przejmować. Dopiero w sumie 13 tydzień. Ale tak to jest jak się za dużo czytai myśli...

reklama
Do góry