reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Tak sie zastanawiam jak to jest z tym konfliktem serologicznym... bo ja mam grupe rh- mąż rh+. Lekarz w sumie nic na ten temat mi nie powiedzial ani nie zlecil innych badan... ma ktos moze tak samo? Niby szwagierka mowi mi ze tylko dostane przy porodzie zastrzyk i tyle ale tez slyszalam ze co jakis czas wykonuje sie jakies badania na to
Ja mam konflikt, też mam rh - a narzeczony rh +, póki co mój ginekolog też nie zlecił mi jakiś badań pod tym kątem, powiedział, że zależy też jaką grupę krwi będzie miało dziecko. Wczoraj na wizycie tylko wspomniał coś o jakiś badaniach (tak mi się wydawało, że pod tym kątem bo coś mówił o odczynniku więc pewnie Coombsa) ale konkretnie nie powiedział a sama nie dopytywałam bo powiedział, że to dopiero skończony 15 tydzień i że jest jeszcze czas. Nie martw się na pewno Twój lekarz wie co robi :)

reklama
A tą pieczątkę to musisz mieć do porodu czy do któregoś tygodnia ciąży?
Chyba do końca ciąży :) bo oprócz tego mam też mieć pieczątkę od rodzinnego, że byłam u niego a jak ginekologowi powiedziałam, że byłam tydzień temu z gardłem to mówił, że spokojnie to nie musi być na już

f2w39n7303c24ozn.png

Tak sie zastanawiam jak to jest z tym konfliktem serologicznym... bo ja mam grupe rh- mąż rh+. Lekarz w sumie nic na ten temat mi nie powiedzial ani nie zlecil innych badan... ma ktos moze tak samo? Niby szwagierka mowi mi ze tylko dostane przy porodzie zastrzyk i tyle ale tez slyszalam ze co jakis czas wykonuje sie jakies badania na to
Musisz dopytać bo gdybyś Ty miała plus a on minus to nic by Ci nie kazali robić a jak kobieta ma minus to już coś tam jest zalecane... Koniecznie dopytaj bo akurat w tej kwestii jestem zielona i tylko tyle wiem

f2w39n7303c24ozn.png

A Ty chodzisz do gina prywatnie? Mój mi nic takiego nie mówił.
Tak prywatnie :) teraz są wymogi, że zęby trzeba mieć w ciąży zdrowe... Ale może tego wymaga mój lekarz a nie, że na porodowce patrza... Bo gdyby tak było to by każdy lekarz kazał... Jest pełno artykulow na internecie (i znam się z opiniami dziecięcych kardiochirurgow i spec. Prenatalnych o negatywnych skutkach nieleczonych zębów na plod)... Mojej koleżance stwierdzili, że dziecko może mieć wadę serca od tego (bo urodziło się z wada i taka dali możliwa przyczynę)

f2w39n7303c24ozn.png

Witam was moje kochane lipcoweczki.. mam za sobą strasznie ciężka noc , od 2 spać nie mogłam :szok: później zaczęła sie znów ostra burza i grad i tak zaczęłam sobie myśleć nad ludźmi bezdomnymi co oni muszą czuć jak nie mają się gdzie skryc w taka pogode,że jest im zimno itd :(A jak już zasnelam to snila mi się wojna i przez cały sen uciekalam żeby mnie niezastrzelili do tego głowa mi pęka :no: mimo wszystko spokojnego dzionka wam życzę :)

Może rzeczywiście nie ma się co przejmować. Dopiero w sumie 13 tydzień. Ale tak to jest jak się za dużo czytai myśli...

reklama
Do góry