reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Agnieszka ja nie miałam dopochwowego na połówkowym, pierwsze słyszę...

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Wszystko zależy od lekarza. Ja mam wspaniałą gin, podczas wizyty Ł kieruje telefon na ekran i mamy pamiątki w postaci filmików. Nawet gin się smieję i mówi "oo Pan Łukasz kameruje to zaraz spróbujemy lepsze ujęcie złapać" :) Niektórzy lekarze sie nie zgadzają
Dokladnie,ja jak bylam na usg i pytalam czy dostane fotki to pytal sie czemu pytam ,a on ze moglam corke zabrac ze soba to by zobaczyla na zywo a nie tylko na fotkach

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Mojego lenia pod koniec ciąży budziłam masą krówkową. Trzymałam w lodówce i jadłam łyżeczkę czy dwie jak zaszła potrzeba. On długo sypiał, a ja i schizowalam. Po porodzie mu zostało, na przemian jadł i spał nawet po 5 godzin bez przerwy :) Marzę o drugim tak bezproblemowym dziecku :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja mam naszykowane mleczko zageszczone slodzone ;) to super, mialas duzo czasu zeby odpoczac, posprzatac czy ugotowac ;)

Mojego lenia pod koniec ciąży budziłam masą krówkową. Trzymałam w lodówce i jadłam łyżeczkę czy dwie jak zaszła potrzeba. On długo sypiał, a ja i schizowalam. Po porodzie mu zostało, na przemian jadł i spał nawet po 5 godzin bez przerwy :) Marzę o drugim tak bezproblemowym dziecku :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
W takim razie muszę się zaopatrzyć :D

Przy badaniu usg plamię trochę, chyba, że wiernik dotknie nadżerki, to oczywiście leci... Dobrze, że chociaż wiem, że to z nadżerki, ale i tak fajnie nie jest...

Dziękuję za rady :*
Powiem jaka jest sytuacja, bo kolejny raz wolałabym nie trafić do szpitala z krwawieniem..

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie wiem czy będzie mogła stać aż tak blisko monitora żeby cokolwiek było na tym nagraniu widać ;) Zależy w jakiej odległości jest monitor :)

Obok mnie, przed lekarzem wiec nie wiem czy bedzie miala dostep. Ale najwazniejsze ze sobie zobaczy. Mnie juz na zmiane boli glowa i brzuch z nerwow. Heh :p

reklama
Dziewczyny, które miały już połówkowe... (niekoniecznie w tej ciąży, bo to za wcześnie jeszcze ;))
Bo czytałam, że robi się też usg dopochwowe.. Można je jakoś zastąpić..? Wiem, że chodzi o ocenę szyjki itd, ale mam dużą nadzerkę, którą przy kontakcie krwawi, poprzednie usg dopochwowe skończyło się szpitalem, i boję się... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja nie miałam dopochwowe normalnie przez brzuch szyjkę tylko moj lekarz mierzył

16udyx8di9hvrs5t.png

Do góry