reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Agnieszka ja nie miałam dopochwowego na połówkowym, pierwsze słyszę...

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Wszystko zależy od lekarza. Ja mam wspaniałą gin, podczas wizyty Ł kieruje telefon na ekran i mamy pamiątki w postaci filmików. Nawet gin się smieję i mówi "oo Pan Łukasz kameruje to zaraz spróbujemy lepsze ujęcie złapać" :) Niektórzy lekarze sie nie zgadzają
Dokladnie,ja jak bylam na usg i pytalam czy dostane fotki to pytal sie czemu pytam ,a on ze moglam corke zabrac ze soba to by zobaczyla na zywo a nie tylko na fotkach

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Mojego lenia pod koniec ciąży budziłam masą krówkową. Trzymałam w lodówce i jadłam łyżeczkę czy dwie jak zaszła potrzeba. On długo sypiał, a ja i schizowalam. Po porodzie mu zostało, na przemian jadł i spał nawet po 5 godzin bez przerwy :) Marzę o drugim tak bezproblemowym dziecku :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja mam naszykowane mleczko zageszczone slodzone ;) to super, mialas duzo czasu zeby odpoczac, posprzatac czy ugotowac ;)

Mojego lenia pod koniec ciąży budziłam masą krówkową. Trzymałam w lodówce i jadłam łyżeczkę czy dwie jak zaszła potrzeba. On długo sypiał, a ja i schizowalam. Po porodzie mu zostało, na przemian jadł i spał nawet po 5 godzin bez przerwy :) Marzę o drugim tak bezproblemowym dziecku :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
W takim razie muszę się zaopatrzyć :D

Przy badaniu usg plamię trochę, chyba, że wiernik dotknie nadżerki, to oczywiście leci... Dobrze, że chociaż wiem, że to z nadżerki, ale i tak fajnie nie jest...

Dziękuję za rady :*
Powiem jaka jest sytuacja, bo kolejny raz wolałabym nie trafić do szpitala z krwawieniem..

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie wiem czy będzie mogła stać aż tak blisko monitora żeby cokolwiek było na tym nagraniu widać ;) Zależy w jakiej odległości jest monitor :)

Obok mnie, przed lekarzem wiec nie wiem czy bedzie miala dostep. Ale najwazniejsze ze sobie zobaczy. Mnie juz na zmiane boli glowa i brzuch z nerwow. Heh :p

reklama
Dziewczyny, które miały już połówkowe... (niekoniecznie w tej ciąży, bo to za wcześnie jeszcze ;))
Bo czytałam, że robi się też usg dopochwowe.. Można je jakoś zastąpić..? Wiem, że chodzi o ocenę szyjki itd, ale mam dużą nadzerkę, którą przy kontakcie krwawi, poprzednie usg dopochwowe skończyło się szpitalem, i boję się... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja nie miałam dopochwowe normalnie przez brzuch szyjkę tylko moj lekarz mierzył

16udyx8di9hvrs5t.png

Do góry