reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
O tym nie słyszałam :) Dziękuję za radę :) Żałuję, że nie czuje jeszcze ruchów ale teraz przynajmniej wiem, żeby zwracać bardziej uwagę jak coś zjem słodkiego czy czasem się nie rusza.
Mojego lenia pod koniec ciąży budziłam masą krówkową. Trzymałam w lodówce i jadłam łyżeczkę czy dwie jak zaszła potrzeba. On długo sypiał, a ja i schizowalam. Po porodzie mu zostało, na przemian jadł i spał nawet po 5 godzin bez przerwy :) Marzę o drugim tak bezproblemowym dziecku :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Mojego lenia pod koniec ciąży budziłam masą krówkową. Trzymałam w lodówce i jadłam łyżeczkę czy dwie jak zaszła potrzeba. On długo sypiał, a ja i schizowalam. Po porodzie mu zostało, na przemian jadł i spał nawet po 5 godzin bez przerwy :) Marzę o drugim tak bezproblemowym dziecku :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ale mialas patent z ta masa krowkowa !

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe :D a gdy mama bedzie podczas badania moze nagrywac na telefon to co sie dzieje na usg ? Czy myslicie, ze lekarz sie nie zgodzi ?:/
Wszystko zależy od lekarza. Ja mam wspaniałą gin, podczas wizyty Ł kieruje telefon na ekran i mamy pamiątki w postaci filmików. Nawet gin się smieję i mówi "oo Pan Łukasz kameruje to zaraz spróbujemy lepsze ujęcie złapać" :) Niektórzy lekarze sie nie zgadzają

Dziewczyny, które miały już połówkowe... (niekoniecznie w tej ciąży, bo to za wcześnie jeszcze ;))
Bo czytałam, że robi się też usg dopochwowe.. Można je jakoś zastąpić..? Wiem, że chodzi o ocenę szyjki itd, ale mam dużą nadzerkę, którą przy kontakcie krwawi, poprzednie usg dopochwowe skończyło się szpitalem, i boję się... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png
To powiedz to przed usg. Ja bynajmniej w poprzednich nie mialam dopochwowo.

Na pewno będzie to dla niej przeżycie :)

Moja przy pierwszej wnuczce nie byla, moze dlatego, ze byla tesciową a i wtedy nie przepadaly za soba za bardzo, gdy byla w 4 ciazach to jeszcze nie bylo chyba czegos takiego bo nic nie wspominala, wiec ze mna idzie dzisiaj pierwszy raz. Kombinowala w pracy na wszystkie sposoby zeby sie zamienic i miec wolny dzien ;)

Ale mialas patent z ta masa krowkowa !

Przyszło mi to do głowy jak kiedyś pół niedzieli spał i bardzo się martwiłam bo szturchanie go nie pomagało. Juz myślałam, ze pojadę na Ip, ale tesciowa miała ciasto z masą krówkową i jak zjadłam to się zaczęła dyskoteka :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Dziewczyny, które miały już połówkowe... (niekoniecznie w tej ciąży, bo to za wcześnie jeszcze ;))
Bo czytałam, że robi się też usg dopochwowe.. Można je jakoś zastąpić..? Wiem, że chodzi o ocenę szyjki itd, ale mam dużą nadzerkę, którą przy kontakcie krwawi, poprzednie usg dopochwowe skończyło się szpitalem, i boję się... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jesli powiesz o tym lekarzowi, to na pewno Cie nie narazi na krwawienie czy szpital. Tylko musi o tym wiedziec.

To złe zrozumiałam sorry
A tak z innej beczki u mnie pracownik przyszedł powiedzieć ze jego żona 8 tydz i ze od nowego roku jest tak ze albo mops pochowa to dziecko albo oni jeżeli oni to musza określić płeć ze kiedyś było tak ze po zabiegu poprostu szpital utylizować chyba a teraz chowają woedzialyscie?

16udyx8di9hvrs5t.png
Tak, zazwyczaj raz na pół roku jest pochówek dzieci nienarodzonych we wspólnym grobie :(

reklama

0d1yrjjgtd95fou3.png
Długość szyjki da się precyzyjnie zmierzyć tylko dopochwowo. A przy badaniu "recznym" na fotelu też krwawisz? Lekarz mniej więcej jest w stanie ocenić długość, jeśli palpacyjnie jest ok, może uda się zrezygnować z usg dopochwowego.
Tak ogolnie, mierzenie szyjki na usg trwa krótko i nie wymaga takiego "wiercenia" sondą, jak przy badaniu płodu.

Do góry