reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
O tym nie słyszałam :) Dziękuję za radę :) Żałuję, że nie czuje jeszcze ruchów ale teraz przynajmniej wiem, żeby zwracać bardziej uwagę jak coś zjem słodkiego czy czasem się nie rusza.
Mojego lenia pod koniec ciąży budziłam masą krówkową. Trzymałam w lodówce i jadłam łyżeczkę czy dwie jak zaszła potrzeba. On długo sypiał, a ja i schizowalam. Po porodzie mu zostało, na przemian jadł i spał nawet po 5 godzin bez przerwy :) Marzę o drugim tak bezproblemowym dziecku :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Mojego lenia pod koniec ciąży budziłam masą krówkową. Trzymałam w lodówce i jadłam łyżeczkę czy dwie jak zaszła potrzeba. On długo sypiał, a ja i schizowalam. Po porodzie mu zostało, na przemian jadł i spał nawet po 5 godzin bez przerwy :) Marzę o drugim tak bezproblemowym dziecku :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ale mialas patent z ta masa krowkowa !

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe :D a gdy mama bedzie podczas badania moze nagrywac na telefon to co sie dzieje na usg ? Czy myslicie, ze lekarz sie nie zgodzi ?:/
Wszystko zależy od lekarza. Ja mam wspaniałą gin, podczas wizyty Ł kieruje telefon na ekran i mamy pamiątki w postaci filmików. Nawet gin się smieję i mówi "oo Pan Łukasz kameruje to zaraz spróbujemy lepsze ujęcie złapać" :) Niektórzy lekarze sie nie zgadzają

Dziewczyny, które miały już połówkowe... (niekoniecznie w tej ciąży, bo to za wcześnie jeszcze ;))
Bo czytałam, że robi się też usg dopochwowe.. Można je jakoś zastąpić..? Wiem, że chodzi o ocenę szyjki itd, ale mam dużą nadzerkę, którą przy kontakcie krwawi, poprzednie usg dopochwowe skończyło się szpitalem, i boję się... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png
To powiedz to przed usg. Ja bynajmniej w poprzednich nie mialam dopochwowo.

Na pewno będzie to dla niej przeżycie :)

Moja przy pierwszej wnuczce nie byla, moze dlatego, ze byla tesciową a i wtedy nie przepadaly za soba za bardzo, gdy byla w 4 ciazach to jeszcze nie bylo chyba czegos takiego bo nic nie wspominala, wiec ze mna idzie dzisiaj pierwszy raz. Kombinowala w pracy na wszystkie sposoby zeby sie zamienic i miec wolny dzien ;)

Ale mialas patent z ta masa krowkowa !

Przyszło mi to do głowy jak kiedyś pół niedzieli spał i bardzo się martwiłam bo szturchanie go nie pomagało. Juz myślałam, ze pojadę na Ip, ale tesciowa miała ciasto z masą krówkową i jak zjadłam to się zaczęła dyskoteka :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Dziewczyny, które miały już połówkowe... (niekoniecznie w tej ciąży, bo to za wcześnie jeszcze ;))
Bo czytałam, że robi się też usg dopochwowe.. Można je jakoś zastąpić..? Wiem, że chodzi o ocenę szyjki itd, ale mam dużą nadzerkę, którą przy kontakcie krwawi, poprzednie usg dopochwowe skończyło się szpitalem, i boję się... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jesli powiesz o tym lekarzowi, to na pewno Cie nie narazi na krwawienie czy szpital. Tylko musi o tym wiedziec.

To złe zrozumiałam sorry
A tak z innej beczki u mnie pracownik przyszedł powiedzieć ze jego żona 8 tydz i ze od nowego roku jest tak ze albo mops pochowa to dziecko albo oni jeżeli oni to musza określić płeć ze kiedyś było tak ze po zabiegu poprostu szpital utylizować chyba a teraz chowają woedzialyscie?

16udyx8di9hvrs5t.png
Tak, zazwyczaj raz na pół roku jest pochówek dzieci nienarodzonych we wspólnym grobie :(

reklama

0d1yrjjgtd95fou3.png
Długość szyjki da się precyzyjnie zmierzyć tylko dopochwowo. A przy badaniu "recznym" na fotelu też krwawisz? Lekarz mniej więcej jest w stanie ocenić długość, jeśli palpacyjnie jest ok, może uda się zrezygnować z usg dopochwowego.
Tak ogolnie, mierzenie szyjki na usg trwa krótko i nie wymaga takiego "wiercenia" sondą, jak przy badaniu płodu.

Do góry