reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny a jak to jest na tych drugich prenatalnych połówkowych, podczas nich lekarz musi zrobić wiele pomiarów do których dziecko musi się troszkę poobracać, a co jeśli dziecko śpi i nie chce się ruszać? Wtedy badanie trwa tak długo aż dzidzi zacznie współpracować czy jakoś lekarz stara się je obudzić?
Zjedz coś bardzo słodkiego z pół godziny przed badaniem to nie będzie spać. Przynajmniej u mnie to zawsze działało :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
u mnie jest tak samo, więc rozkraczonej mnie nie miałby jak zobaczyć chyba że specjalnie by poszedł z drugiej strony fotela :D Zresztą nawet gdyby to nie takie rzeczy już widział :D
Mój M był też normalnie ze mną podczas badania usg dopochwowego i stał niedaleko lekarza i sobie patrzał na monitor :) Ja w tym nie wiedzę nic dziwnego, on też. W końcu nie raz mnie widział, a praca lekarza nie jest mu jakaś dziwne, żeby miał się czuć nieswojo :)

A na wizyte w czwartek pojde po raz pierwszy w zyciu z Mama. Moj maz raczej nie dojedzie na czas. Mam nadzieje, ze bedzie miala atrakcje, bo to jej 6 wnuk a na usg nigdy nie byla z zadna z moich siostr ;)

Dziewczyny a jak to jest na tych drugich prenatalnych połówkowych, podczas nich lekarz musi zrobić wiele pomiarów do których dziecko musi się troszkę poobracać, a co jeśli dziecko śpi i nie chce się ruszać? Wtedy badanie trwa tak długo aż dzidzi zacznie współpracować czy jakoś lekarz stara się je obudzić?

polecane jest wziąć ze sobą coś słodkiego ;) cukier może pobudzić maleństwo ;)

Zjedz coś bardzo słodkiego z pół godziny przed badaniem to nie będzie spać. Przynajmniej u mnie to zawsze działało :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
O tym nie słyszałam :) Dziękuję za radę :) Żałuję, że nie czuje jeszcze ruchów ale teraz przynajmniej wiem, żeby zwracać bardziej uwagę jak coś zjem słodkiego czy czasem się nie rusza.

Mnie lekarz, który wykonywał pierwsze prenatalne powiedział, że kolejne tak za około 10 tygodni, więc tak też powiedziałam w rejestracji gdy umawiałam się na drugie prenatalne i pani w rejestracji sama dobrała mi termin :)
Mi ginekolog mowila do jakiego najpozniej terminu mam sie zapisac. Teraz mam wizyte 24 wiec zapewne da mi na to polowkowe u nas w przychodni. A teraz na to co sie zapisalam to bardziej po to zeby malucha podejrzec.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, które miały już połówkowe... (niekoniecznie w tej ciąży, bo to za wcześnie jeszcze ;))
Bo czytałam, że robi się też usg dopochwowe.. Można je jakoś zastąpić..? Wiem, że chodzi o ocenę szyjki itd, ale mam dużą nadzerkę, którą przy kontakcie krwawi, poprzednie usg dopochwowe skończyło się szpitalem, i boję się... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Jak śpi to go obudzi [emoji23] poruszasz brzuche naciśnie głowica moj teraz spał i musiał go obudzić
Pomiary robi takie jak w 13 tyg na tych pierwszych prenatalnych do tego oczywiście sprawdza narządy

16udyx8di9hvrs5t.png

Hehe :D a gdy mama bedzie podczas badania moze nagrywac na telefon to co sie dzieje na usg ? Czy myslicie, ze lekarz sie nie zgodzi ?:/

Do góry