reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Przy badaniu usg plamię trochę, chyba, że wiernik dotknie nadżerki, to oczywiście leci... Dobrze, że chociaż wiem, że to z nadżerki, ale i tak fajnie nie jest...

Dziękuję za rady :*
Powiem jaka jest sytuacja, bo kolejny raz wolałabym nie trafić do szpitala z krwawieniem..

0d1yrjjgtd95fou3.png
A nie myślałaś o usunięciu nadżerki laserowo? Gdzieś kiedyś czytałam że w ciąży niby można ale musiałabyś się upewnić i lekarza spytać. Ja kilka lat temu usuwałam laserowo nadżerkę, niby jest to na całe życie i nawet po porodzie ma już nigdy nie wyjść... zobaczymy :D

reklama
Dziewczyny a powiecie mi ile cm wynisi wasza szyjka, mówił wam lekarz?
Jeju nie było mnie od rana i się nie doczyram, produkujecie nieźle :)
A jak tam po wizytach Wiola? Ktoś jeszcze już po?

A nie myślałaś o usunięciu nadżerki laserowo? Gdzieś kiedyś czytałam że w ciąży niby można ale musiałabyś się upewnić i lekarza spytać. Ja kilka lat temu usuwałam laserowo nadżerkę, niby jest to na całe życie i nawet po porodzie ma już nigdy nie wyjść... zobaczymy :D
Ja miałam nadżerkę przed pierwszą ciążą i w czasie ciąży samoistnie się wygoiła. Lekarz mówił, że to się zdarza.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ponoć nie można - jest w takim miejscu, że istnieje ryzyko... Więc muszę poczekać do porodu, i jeśli sama nie zniknie, to wtedy ją usunę..
Jeśli nie jest podrażniana to jest ok, tylko zakaz sexu do końca ciąży no i badania są problematyczne...
Mam nadzieję, że szyjka nie zacznie się skracać itd.

0d1yrjjgtd95fou3.png

A te ktore karmia kp starszak cala ciaze??;) nic sie nie dzieje hah chyba atomek karmi
Mi kp w 7 mscu zaniklo ale siara leci [emoji15][emoji4][emoji16]caly czas

Potwierdzam a sutki mam czasem wymęczone do granic możliwości. Zobaczymy jak będzie dalej, może w 3 trymestrze już coś się będzie działo wtedy odstawię brutalnie

@nowaJA 100 lat i spełnienia marzen

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ponoć nie można - jest w takim miejscu, że istnieje ryzyko... Więc muszę poczekać do porodu, i jeśli sama nie zniknie, to wtedy ją usunę..
Jeśli nie jest podrażniana to jest ok, tylko zakaz sexu do końca ciąży no i badania są problematyczne...
Mam nadzieję, że szyjka nie zacznie się skracać itd.

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jezu dziewczyny... jak gardło puściło to noc mam nieprzespaną przez zatoki... coś okropnego. Drzemałam tylko jak miałam mokrą szmatkę na oczach. Byłam u lekarza ale nic więcej wziąć nie można oprócz Irigasinu i inhalacji a gorączki nie mam. Jedynie wapno z witaminą C kupiłam. Już jestem nieprzytomna a dopiero 12...

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Moja laryngolog mowila, ze z lekow tylko otrivin alergy i sinupret. Ona jest bardzo rygorystyczna pod tym wzgledem wiec jej wierze i stosuje. Ale ja mam problem z zatokami i wiem kiedy musze cos zazyc. Mam nadzieje, ze Tobie przejdzie bez lekow!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Aga a czy jeśli się nadżerka nie wchłonie to już do końca ciąży będziesz musiała się oszczędzać?
Na pewno mam zakaz sexu, z innym oszczędzaniem generalnie nie - coraz więcej się ruszam, i jest ok, pobiegać oczywiście nie pobiegam, ale liczę na normalną codzienną aktywność, dłuższe spacery itd, bo nadżerka sama w sobie nie jest niebezpieczna

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry