reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Jestem na stronie karmienie w tandemie na fb

80na 100 karmi mimo ze nie ktorzy lekarze mowia ze powoduje poronienia hmmmmm karmienie w ciazy a one rodza po terminie przy kp i mimo ze lekarz kazal rzucic... sama nirwiem jak to wytlumacxyc
Moja cora czasem ciupka piers
Macica dopiero pod sam koniec ciąży zaczyna reagować skurczami na wyrzut prolaktyny, dlatego w teorii karmienie nie powoduje problemów.

reklama
Mowil, ze genetyczne. Wiec zrozumialam, ze genetyczne to prenatalne
Bo nie nazwal by zwyklego usg genetycznym.

No to masz te pierwsze prenatalne genetyczne w 13 tyg widocznie ma uprawnienia do zrobienia tych badań

16udyx8di9hvrs5t.png

Olaa7 a to nie jest tak, że należą się za darmo jeśli jest stwierdzona wada genetyczna lub rozwojowa? Bo przecież kobieta może też stracić z powodu swojego organizmu... Np odklejania kosmowki, problemu z hormonami

f2w39n7303c24ozn.png
Tak, z powodu stwierdzenia wady to na pewno a jak jest z samoistnym poronieniem to nie jestem pewna. Ja mam za darmo tylko dlatego, że mój lekarz w tym szpitalu też pracuje i wysyła każdą swoją pacjentkę, po prostu na skierowaniu pisze, że są jakieś nieprawidłowości w usg, których tak na prawdę nie ma.

Za darmo tylko prenatalne 13,20,30 tydz każde inne wizyty prywatne jeżeli chodzimy są płatne obojętnie jaka wada
Wiem bo moja koleżanka urodziła córkę bez lewej przepony wiedziała o tym bo na prenatalnych w 13 tyg już to wyszło po 3 latach znów zaszła w ciąże zmieniła lekarza to jedynie te specjalistyczne badania miała refundowane reszta wizyt normalnie
Płatna jeżeli o to ci chodzi na dodatek jej siostry tez dostały bezpłatne skierowanie na prenatalne jak były w ciazy orzez wzgląd na wadę genetyczna w rodzinie

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja to wszystko wiem... Ale mówisz cały czas o sytuacji kiedy wiadomo jaki jest powód smierci dziecka lub ogólnie jego choroby... A ja mówię o sytuacji gdzie kobieta dowiaduje się np w 8tc że serce przestało bic... Bo Olaa 7 napisała, że jeśli dziecko zmarło to zawsze należy się darmowe prenatalne w następnych ciazach a ja nie jestem co do tego przekonana

f2w39n7303c24ozn.png

Za darmo tylko prenatalne 13,20,30 tydz każde inne wizyty prywatne jeżeli chodzimy są płatne obojętnie jaka wada
Wiem bo moja koleżanka urodziła córkę bez lewej przepony wiedziała o tym bo na prenatalnych w 13 tyg już to wyszło po 3 latach znów zaszła w ciąże zmieniła lekarza to jedynie te specjalistyczne badania miała refundowane reszta wizyt normalnie
Płatna jeżeli o to ci chodzi na dodatek jej siostry tez dostały bezpłatne skierowanie na prenatalne jak były w ciazy orzez wzgląd na wadę genetyczna w rodzinie

16udyx8di9hvrs5t.png
Bo jeśli dziecko umiera przed prenatalnymi gdy nie ma stwierdzonej żadnej wady... Zarodek po prostu obumarl... To wtedy chyba prenatalne nie są refundowane...

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ja to wszystko wiem... Ale mówisz cały czas o sytuacji kiedy wiadomo jaki jest powód smierci dziecka lub ogólnie jego choroby... A ja mówię o sytuacji gdzie kobieta dowiaduje się np w 8tc że serce przestało bic... Bo Olaa 7 napisała, że jeśli dziecko zmarło to zawsze należy się darmowe prenatalne w następnych ciazach a ja nie jestem co do tego przekonana

f2w39n7303c24ozn.png

To złe zrozumiałam sorry
A tak z innej beczki u mnie pracownik przyszedł powiedzieć ze jego żona 8 tydz i ze od nowego roku jest tak ze albo mops pochowa to dziecko albo oni jeżeli oni to musza określić płeć ze kiedyś było tak ze po zabiegu poprostu szpital utylizować chyba a teraz chowają woedzialyscie?

16udyx8di9hvrs5t.png

Do góry