reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja karmiłam całą poprzednią ciążę, w tej karmię sporadycznie 3,4 dni w tyg, bo synek zaczął się odstawiać. I nic złego się nie działo. Ale to wszystko zależy od tego czy ciąża jest bezproblemowa. Wiadomo jeżeli pojawiają się skurcze czy szyjka przedwcześnie się skraca to z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować. Trzeba poznać swój organizm, zobaczyć jak reaguje i do tego się stosować.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie mowilam ze zawsze wolno;))

reklama
Może ma certyfikat i może wykonywać te prenatalne

16udyx8di9hvrs5t.png
Jadę jutro na prenatalne tam gdzie Ty byłaś :) Powiedz mi jak to tam jest najpierw krew potem potem USG? Miła atmosfera? Poznałaś płeć? Kurcze stresuje się jakoś :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Jadę jutro na prenatalne tam gdzie Ty byłaś :) Powiedz mi jak to tam jest najpierw krew potem potem USG? Miła atmosfera? Poznałaś płeć? Kurcze stresuje się jakoś :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Ja miałam najpierw wizytę u lekarza, który robił usg a potem po wizycie zostałam poproszona do pokoju gdzie pielęgniarki pobierały krew. Miałam badania w Katowicach w Angelius Provita.

W kazdym prywatnym gabinecie ? Nie tylko u lekarza prowadzacego ?
Badania prenatalne robi lekarz z certyfikatem, raczej wątpię, żeby większość normalnie przyjmujących ginów miała taki certyfikat :) Ja dostałam skierowanie od mojego lekarza prowadzącego ciążę do szpitala prywatnego gdzie są wykonywane specjalistyczne badania.

Dzwoniłaś do zwykłego ginekologa czy tam gdzie robili Ci prenatalne?

f2w39n7303c24ozn.png
Prenatalne mialam u siebie w przychodni 24 mam wizyte i zapewne znoe da mi skoerowanie tym razem wzgledem dokladnego usg narzadow itd. A tu sie zapisalam bardziej pod wzgledem obejrzenia malucha i sprawdzenia czy wszystko ok oraz poznania plci. A ze ona tak zasugerowala to tak sie zapisalam. Kurcze jestem laikiem jak nic. Nigdy nie zapisywalam sie prywatnie zawsze robilam z zalecen ginekologa.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie martw się ja w pierwszej ciazy nie miała w 13 tyg prenatalnego wogole dopiero w 20 byłam
Moj lekarz w 12 tyg na wizycie sprawdził i wg niego wszystko było Ok powoedzial ze nie widzi przeciwwskazań do dodatkowych badań i nie pojechałam

16udyx8di9hvrs5t.png

Mam nadzieje, ze i u mnie tak bedzie. Wtedy w 20tc pojade na pren. 3d. :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Jedziesz do zor?? Już ci pisze
Weszłam musialam wypełnić wniosek ze zapoznałam się co to za badanie moje dane która ciąża kiedy okres był potem poszłam oddać krew poczekałem 5 min i lekarz mnie zawołał od razu kazał się położyć i robił usg najpierw oglądał i mówił jaki narząd to jest czy w normie jak zapytałam czy można
Określić płeć to powiedział ze na 80% chłopiec ale jakbym nie zapytała to przypuszczam ze by nie powiedział potem wklepał do komputera powoedzial ze wg pomiarów dziecka wszystko jest Ok zdrowy i tyle całość wyszła Ok 30 min
Atmosfera Ok dostałam wyczerpujące odpowiedzi ja miałam wizytę u doktora Zielińskiego

16udyx8di9hvrs5t.png

Badania prenatalne robi lekarz z certyfikatem, raczej wątpię, żeby większość normalnie przyjmujących ginów miała taki certyfikat :) Ja dostałam skierowanie od mojego lekarza prowadzącego ciążę do szpitala prywatnego gdzie są wykonywane specjalistyczne badania.

Ale ja dzisiaj mam to genetyczne, i watpie zeby tak pozno mi powiedzial o zapisaniu sie na specjalistyczne badanie w prywatnym szpitalu. Bo 13 tc koncze w sobote, watpie zeby bylo az tyle wolnych terminow. Wiec moze to dzisiejsze badanie to prenatalne. Zgłupiałam juz calkowicie...

reklama
Do góry