reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

W kazdym prywatnym gabinecie ? Nie tylko u lekarza prowadzacego ?
Olaa7 a to nie jest tak, że należą się za darmo jeśli jest stwierdzona wada genetyczna lub rozwojowa? Bo przecież kobieta może też stracić z powodu swojego organizmu... Np odklejania kosmowki, problemu z hormonami

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ale ja dzisiaj mam to genetyczne, i watpie zeby tak pozno mi powiedzial o zapisaniu sie na specjalistyczne badanie w prywatnym szpitalu. Bo 13 tc koncze w sobote, watpie zeby bylo az tyle wolnych terminow. Wiec moze to dzisiejsze badanie to prenatalne. Zgłupiałam juz calkowicie...

Może zadzwon do rejestracji gdzie chodzisz i zapytaj na jakie usg ty jesteś dziś zapisana
Czy prenatalne w 13 tyg czy zwykła wizyta

16udyx8di9hvrs5t.png

Prenatalne mialam u siebie w przychodni 24 mam wizyte i zapewne znoe da mi skoerowanie tym razem wzgledem dokladnego usg narzadow itd. A tu sie zapisalam bardziej pod wzgledem obejrzenia malucha i sprawdzenia czy wszystko ok oraz poznania plci. A ze ona tak zasugerowala to tak sie zapisalam. Kurcze jestem laikiem jak nic. Nigdy nie zapisywalam sie prywatnie zawsze robilam z zalecen ginekologa.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie lekarz, który wykonywał pierwsze prenatalne powiedział, że kolejne tak za około 10 tygodni, więc tak też powiedziałam w rejestracji gdy umawiałam się na drugie prenatalne i pani w rejestracji sama dobrała mi termin :)

Jedziesz do zor?? Już ci pisze
Weszłam musialam wypełnić wniosek ze zapoznałam się co to za badanie moje dane która ciąża kiedy okres był potem poszłam oddać krew poczekałem 5 min i lekarz mnie zawołał od razu kazał się położyć i robił usg najpierw oglądał i mówił jaki narząd to jest czy w normie jak zapytałam czy można
Określić płeć to powiedział ze na 80% chłopiec ale jakbym nie zapytała to przypuszczam ze by nie powiedział potem wklepał do komputera powoedzial ze wg pomiarów dziecka wszystko jest Ok zdrowy i tyle całość wyszła Ok 30 min

16udyx8di9hvrs5t.png
Ok, dzięki :) To też zapytam jak coś. Jadę na 8 rano więc jako 1 pacjentka. Włącza mi się już stres przedwizytowy, mam nadzieję, że będzie wszystko ok :) Przy okazji sobie babcie poodwiedzam, bo obie w Żorach mieszkają. Jedną jeszcze o ciąży nie wie ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

A ile ma Twoja dzidzia?

Sent from my SM-G318H using Forum BabyBoom mobile app

10 m-cy, on jeszcze bardzo potrzebuje piersi, ale ostatnio się tylko denerwuje, bo produkcja spadła, a ja co się przyzwyczaję do bólu, to boli jeszcze bardziej. Póki co daję jak najwięcej innego jedzenia, może osiagniemy jakąś równowagę. A jaka u Ciebie jest różnica wieku?

Prenatalne mialam u siebie w przychodni 24 mam wizyte i zapewne znoe da mi skoerowanie tym razem wzgledem dokladnego usg narzadow itd. A tu sie zapisalam bardziej pod wzgledem obejrzenia malucha i sprawdzenia czy wszystko ok oraz poznania plci. A ze ona tak zasugerowala to tak sie zapisalam. Kurcze jestem laikiem jak nic. Nigdy nie zapisywalam sie prywatnie zawsze robilam z zalecen ginekologa.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
No ja teraz też nie za bardzo rozumiem o co chodzi, ale skoro dostajesz na to skierowania to ok :) wiedzą co robia

f2w39n7303c24ozn.png

Olaa7 a to nie jest tak, że należą się za darmo jeśli jest stwierdzona wada genetyczna lub rozwojowa? Bo przecież kobieta może też stracić z powodu swojego organizmu... Np odklejania kosmowki, problemu z hormonami

f2w39n7303c24ozn.png

Za darmo tylko prenatalne 13,20,30 tydz każde inne wizyty prywatne jeżeli chodzimy są płatne obojętnie jaka wada
Wiem bo moja koleżanka urodziła córkę bez lewej przepony wiedziała o tym bo na prenatalnych w 13 tyg już to wyszło po 3 latach znów zaszła w ciąże zmieniła lekarza to jedynie te specjalistyczne badania miała refundowane reszta wizyt normalnie
Płatna jeżeli o to ci chodzi na dodatek jej siostry tez dostały bezpłatne skierowanie na prenatalne jak były w ciazy orzez wzgląd na wadę genetyczna w rodzinie

16udyx8di9hvrs5t.png

Ok, dzięki :) To też zapytam jak coś. Jadę na 8 rano więc jako 1 pacjentka. Włącza mi się już stres przedwizytowy, mam nadzieję, że będzie wszystko ok :) Przy okazji sobie babcie poodwiedzam, bo obie w Żorach mieszkają. Jedną jeszcze o ciąży nie wie ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

A do którego lekarza idziesz??
Mi stres puścił jak zobaczyłam dzidziusia jak fika [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

Ale ja dzisiaj mam to genetyczne, i watpie zeby tak pozno mi powiedzial o zapisaniu sie na specjalistyczne badanie w prywatnym szpitalu. Bo 13 tc koncze w sobote, watpie zeby bylo az tyle wolnych terminow. Wiec moze to dzisiejsze badanie to prenatalne. Zgłupiałam juz calkowicie...
Ja tylko pisałam jak było u mnie :) U Ciebie może te dzisiejsze badania to właśnie te pierwsze prenatalne :)

reklama
Do góry