reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

W kazdym prywatnym gabinecie ? Nie tylko u lekarza prowadzacego ?
Olaa7 a to nie jest tak, że należą się za darmo jeśli jest stwierdzona wada genetyczna lub rozwojowa? Bo przecież kobieta może też stracić z powodu swojego organizmu... Np odklejania kosmowki, problemu z hormonami

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ale ja dzisiaj mam to genetyczne, i watpie zeby tak pozno mi powiedzial o zapisaniu sie na specjalistyczne badanie w prywatnym szpitalu. Bo 13 tc koncze w sobote, watpie zeby bylo az tyle wolnych terminow. Wiec moze to dzisiejsze badanie to prenatalne. Zgłupiałam juz calkowicie...

Może zadzwon do rejestracji gdzie chodzisz i zapytaj na jakie usg ty jesteś dziś zapisana
Czy prenatalne w 13 tyg czy zwykła wizyta

16udyx8di9hvrs5t.png

Prenatalne mialam u siebie w przychodni 24 mam wizyte i zapewne znoe da mi skoerowanie tym razem wzgledem dokladnego usg narzadow itd. A tu sie zapisalam bardziej pod wzgledem obejrzenia malucha i sprawdzenia czy wszystko ok oraz poznania plci. A ze ona tak zasugerowala to tak sie zapisalam. Kurcze jestem laikiem jak nic. Nigdy nie zapisywalam sie prywatnie zawsze robilam z zalecen ginekologa.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Mnie lekarz, który wykonywał pierwsze prenatalne powiedział, że kolejne tak za około 10 tygodni, więc tak też powiedziałam w rejestracji gdy umawiałam się na drugie prenatalne i pani w rejestracji sama dobrała mi termin :)

Jedziesz do zor?? Już ci pisze
Weszłam musialam wypełnić wniosek ze zapoznałam się co to za badanie moje dane która ciąża kiedy okres był potem poszłam oddać krew poczekałem 5 min i lekarz mnie zawołał od razu kazał się położyć i robił usg najpierw oglądał i mówił jaki narząd to jest czy w normie jak zapytałam czy można
Określić płeć to powiedział ze na 80% chłopiec ale jakbym nie zapytała to przypuszczam ze by nie powiedział potem wklepał do komputera powoedzial ze wg pomiarów dziecka wszystko jest Ok zdrowy i tyle całość wyszła Ok 30 min

16udyx8di9hvrs5t.png
Ok, dzięki :) To też zapytam jak coś. Jadę na 8 rano więc jako 1 pacjentka. Włącza mi się już stres przedwizytowy, mam nadzieję, że będzie wszystko ok :) Przy okazji sobie babcie poodwiedzam, bo obie w Żorach mieszkają. Jedną jeszcze o ciąży nie wie ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

A ile ma Twoja dzidzia?

Sent from my SM-G318H using Forum BabyBoom mobile app

10 m-cy, on jeszcze bardzo potrzebuje piersi, ale ostatnio się tylko denerwuje, bo produkcja spadła, a ja co się przyzwyczaję do bólu, to boli jeszcze bardziej. Póki co daję jak najwięcej innego jedzenia, może osiagniemy jakąś równowagę. A jaka u Ciebie jest różnica wieku?

Prenatalne mialam u siebie w przychodni 24 mam wizyte i zapewne znoe da mi skoerowanie tym razem wzgledem dokladnego usg narzadow itd. A tu sie zapisalam bardziej pod wzgledem obejrzenia malucha i sprawdzenia czy wszystko ok oraz poznania plci. A ze ona tak zasugerowala to tak sie zapisalam. Kurcze jestem laikiem jak nic. Nigdy nie zapisywalam sie prywatnie zawsze robilam z zalecen ginekologa.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
No ja teraz też nie za bardzo rozumiem o co chodzi, ale skoro dostajesz na to skierowania to ok :) wiedzą co robia

f2w39n7303c24ozn.png

Olaa7 a to nie jest tak, że należą się za darmo jeśli jest stwierdzona wada genetyczna lub rozwojowa? Bo przecież kobieta może też stracić z powodu swojego organizmu... Np odklejania kosmowki, problemu z hormonami

f2w39n7303c24ozn.png

Za darmo tylko prenatalne 13,20,30 tydz każde inne wizyty prywatne jeżeli chodzimy są płatne obojętnie jaka wada
Wiem bo moja koleżanka urodziła córkę bez lewej przepony wiedziała o tym bo na prenatalnych w 13 tyg już to wyszło po 3 latach znów zaszła w ciąże zmieniła lekarza to jedynie te specjalistyczne badania miała refundowane reszta wizyt normalnie
Płatna jeżeli o to ci chodzi na dodatek jej siostry tez dostały bezpłatne skierowanie na prenatalne jak były w ciazy orzez wzgląd na wadę genetyczna w rodzinie

16udyx8di9hvrs5t.png

Ok, dzięki :) To też zapytam jak coś. Jadę na 8 rano więc jako 1 pacjentka. Włącza mi się już stres przedwizytowy, mam nadzieję, że będzie wszystko ok :) Przy okazji sobie babcie poodwiedzam, bo obie w Żorach mieszkają. Jedną jeszcze o ciąży nie wie ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

A do którego lekarza idziesz??
Mi stres puścił jak zobaczyłam dzidziusia jak fika [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

Ale ja dzisiaj mam to genetyczne, i watpie zeby tak pozno mi powiedzial o zapisaniu sie na specjalistyczne badanie w prywatnym szpitalu. Bo 13 tc koncze w sobote, watpie zeby bylo az tyle wolnych terminow. Wiec moze to dzisiejsze badanie to prenatalne. Zgłupiałam juz calkowicie...
Ja tylko pisałam jak było u mnie :) U Ciebie może te dzisiejsze badania to właśnie te pierwsze prenatalne :)

reklama
Do góry