reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Badanie prenatalne to genetyczne to to samo
Wykonuje się go do 13 tyg potem koło 20 i koło 30 to zleca lekarz ze skierowaniem do innego lekarza certyfikatem
Pomiar robią przez usg 2d jeżeli chce się 3D 4 d to w większości jest dodatkowo płatne janchcialam w 13 tyg ale jak włączył to dzidziuś nie wyglądał ze tak powiem dość ładnie był dziwnie obrócony lekarz mi wytłumaczył wtedy ze lepiej 3-4d robić na połówkowych w 20 tyg

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja prenatalne mam refundowane z powodu wad w rodzinie więc nie place i na usg 3D bądź 4D (zależy od ceny) planowałam umówić się dodatkowo u ginekologa zwykłego :) ale zadzwonię do poradni badań prenatalnych, w którym robiłam pierwsze i zapytam czy za doplata może być 3D

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ale tak samo przy ciąży zagrożonej nie powinno się karmić

Jestem na stronie karmienie w tandemie na fb

80na 100 karmi mimo ze nie ktorzy lekarze mowia ze powoduje poronienia hmmmmm karmienie w ciazy a one rodza po terminie przy kp i mimo ze lekarz kazal rzucic... sama nirwiem jak to wytlumacxyc
Moja cora czasem ciupka piers

No wlasnie, zleca innemu lekarzowi z certyfikatem. A mi bedzie robil wlasnir lekarz prowadzacy, do tego w cenie wizyty, to jest dla mnie dziwne. To jeat dobry lekarz ale nie slyszalam, zeby robil prenatalne. Chociaz moze nie byl by az tak glupi, zeby mi nie powiedziec o zapisaniu sie na badanie do specjalisty ... A w cenie wizyty byc moze dlatego ze prowadzi moja ciaze, a juz jedna stracilam . Nie wiem, zostalo mi czekac do 17 ;) i niestety on ma tylko USG2D
Skoro straciłaś już kiedyś ciążę to przysługuje Ci prenatalne za darmo.

Ja prenatalne mam refundowane z powodu wad w rodzinie więc nie place i na usg 3D bądź 4D (zależy od ceny) planowałam umówić się dodatkowo u ginekologa zwykłego :) ale zadzwonię do poradni badań prenatalnych, w którym robiłam pierwsze i zapytam czy za doplata może być 3D

f2w39n7303c24ozn.png

Ja tez miałam skierowanie i miałam bezpłatne test pappa tak samo a jak chciałam 3-4d to dodatkowo 50 zł i chciałem je ale niestety synuś nie współpracował do zdjęcia [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

Mam nadzieje, ze masz racje. Ze nie zalatwil mnie z pierwszym najwazniejszym badaniem.

Nie martw się ja w pierwszej ciazy nie miała w 13 tyg prenatalnego wogole dopiero w 20 byłam
Moj lekarz w 12 tyg na wizycie sprawdził i wg niego wszystko było Ok powoedzial ze nie widzi przeciwwskazań do dodatkowych badań i nie pojechałam

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Melduję że moje oba dzieciaczki całe i zdrowe. Pappa wyszła pięknie. [emoji16] pomimo niemal 39 wiosen ryzyko bardzo niskie [emoji173][emoji173]
Trzymam kciuki za resztę [emoji16]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Super! A masz fotki dzieciaczków? Jakie wyszło Ci ryzyko wad?

Do góry