reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Badanie prenatalne to genetyczne to to samo
Wykonuje się go do 13 tyg potem koło 20 i koło 30 to zleca lekarz ze skierowaniem do innego lekarza certyfikatem
Pomiar robią przez usg 2d jeżeli chce się 3D 4 d to w większości jest dodatkowo płatne janchcialam w 13 tyg ale jak włączył to dzidziuś nie wyglądał ze tak powiem dość ładnie był dziwnie obrócony lekarz mi wytłumaczył wtedy ze lepiej 3-4d robić na połówkowych w 20 tyg

16udyx8di9hvrs5t.png
Ja prenatalne mam refundowane z powodu wad w rodzinie więc nie place i na usg 3D bądź 4D (zależy od ceny) planowałam umówić się dodatkowo u ginekologa zwykłego :) ale zadzwonię do poradni badań prenatalnych, w którym robiłam pierwsze i zapytam czy za doplata może być 3D

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ale tak samo przy ciąży zagrożonej nie powinno się karmić

Jestem na stronie karmienie w tandemie na fb

80na 100 karmi mimo ze nie ktorzy lekarze mowia ze powoduje poronienia hmmmmm karmienie w ciazy a one rodza po terminie przy kp i mimo ze lekarz kazal rzucic... sama nirwiem jak to wytlumacxyc
Moja cora czasem ciupka piers

No wlasnie, zleca innemu lekarzowi z certyfikatem. A mi bedzie robil wlasnir lekarz prowadzacy, do tego w cenie wizyty, to jest dla mnie dziwne. To jeat dobry lekarz ale nie slyszalam, zeby robil prenatalne. Chociaz moze nie byl by az tak glupi, zeby mi nie powiedziec o zapisaniu sie na badanie do specjalisty ... A w cenie wizyty byc moze dlatego ze prowadzi moja ciaze, a juz jedna stracilam . Nie wiem, zostalo mi czekac do 17 ;) i niestety on ma tylko USG2D
Skoro straciłaś już kiedyś ciążę to przysługuje Ci prenatalne za darmo.

Ja prenatalne mam refundowane z powodu wad w rodzinie więc nie place i na usg 3D bądź 4D (zależy od ceny) planowałam umówić się dodatkowo u ginekologa zwykłego :) ale zadzwonię do poradni badań prenatalnych, w którym robiłam pierwsze i zapytam czy za doplata może być 3D

f2w39n7303c24ozn.png

Ja tez miałam skierowanie i miałam bezpłatne test pappa tak samo a jak chciałam 3-4d to dodatkowo 50 zł i chciałem je ale niestety synuś nie współpracował do zdjęcia [emoji23]

16udyx8di9hvrs5t.png

Mam nadzieje, ze masz racje. Ze nie zalatwil mnie z pierwszym najwazniejszym badaniem.

Nie martw się ja w pierwszej ciazy nie miała w 13 tyg prenatalnego wogole dopiero w 20 byłam
Moj lekarz w 12 tyg na wizycie sprawdził i wg niego wszystko było Ok powoedzial ze nie widzi przeciwwskazań do dodatkowych badań i nie pojechałam

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
Melduję że moje oba dzieciaczki całe i zdrowe. Pappa wyszła pięknie. [emoji16] pomimo niemal 39 wiosen ryzyko bardzo niskie [emoji173][emoji173]
Trzymam kciuki za resztę [emoji16]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Super! A masz fotki dzieciaczków? Jakie wyszło Ci ryzyko wad?

Do góry