reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja nie rozumiem gdzie Ty dzwoniłaś [emoji39] przecież 3D i 4D można robić przez całą ciąże

f2w39n7303c24ozn.png
Oliwii chodzi pewnie o drugie badanie prenatalne, tak?

reklama
Ciezko nadgonic, sama rano siedzialam z 20minut :D to super, a takie 3d genetyczne to w ktorym sie chce tygodniu mozna zrobic ? Nie zleca tego lekarz chyba ? I jaki koszt mniej wiecej ? Pytam, bo gdyby sie okazalo, ze to moje badanie genetyczne to nie prenatalne to bym sie zapisala na takir USG3D, choc nie wiem czy nie za wczesnie i dzidzie bedzie zle widac.

Badanie prenatalne to genetyczne to to samo
Wykonuje się go do 13 tyg potem koło 20 i koło 30 to zleca lekarz ze skierowaniem do innego lekarza certyfikatem
Pomiar robią przez usg 2d jeżeli chce się 3D 4 d to w większości jest dodatkowo płatne janchcialam w 13 tyg ale jak włączył to dzidziuś nie wyglądał ze tak powiem dość ładnie był dziwnie obrócony lekarz mi wytłumaczył wtedy ze lepiej 3-4d robić na połówkowych w 20 tyg

16udyx8di9hvrs5t.png

Jezu dziewczyny... jak gardło puściło to noc mam nieprzespaną przez zatoki... coś okropnego. Drzemałam tylko jak miałam mokrą szmatkę na oczach. Byłam u lekarza ale nic więcej wziąć nie można oprócz Irigasinu i inhalacji a gorączki nie mam. Jedynie wapno z witaminą C kupiłam. Już jestem nieprzytomna a dopiero 12...

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)
Współczuję bardzo, dobrze, że nie masz do tego gorączki....
Trzymaj się i zdrowiej szybko

0d1yrjjgtd95fou3.png

To moja druga ciąża, dość późno się zorientowałam, bo karmię jeszcze piersią i okres wcale mi nie wrócił, także problemy pierwszego trymestru przeszły niezauważone.

Co do głaskania, mi nie pozwalali, ale miałam twardy brzuch, który stawiał się z byle powdu i skróconą szyjkę. W zdrowej ciąży glaskane nie zaszkodzi, ale jeśli macica jest nadwrażliwa, lepiej jej nie dokładać.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Od dzis to wiem ale glaskam dalej uwielbiam to bo chyba ostatnia ciaza[emoji14]

No to sie najadlas strachu :o

Bardzo duzo blizniakow i bardziej mnogich ciaz plus duza smiertelnosc wsrod dzieci, mozliwe ze jakas choroba genetyczna, ale ciezko stwierdzic, bo tam skad on pochodzi, nie ma za bardzo lekarzy i takich rzeczy.
Dodatkowych skanow nie, bo na razie nie ma potrzeby, ale np. za darmo pappa i te inne genetyczne. Plus ta wizyta u ginekologa. Wczoraj mi powiedziala babka, ze ona mnie juz nie chce wiecej widziec, jak wychodzilam, wiec sie spojrzalam tak, ze co ja zrobilam, na co ona, ze jak mnie zobaczy, to znaczy, ze cos jest zle, wiec lepiej dla wszystkich, zebym nie musiala wracac :D

Ja mam wizyte dopiero o 14:30, troche glupio, bo od 12:15 do 14:15 mam szkole jazdy, wiec nie wiem jak ja wypije tyle wody, zeby miec pelen pecherz. W 15 minut bede musiala :D

Moze zrob nifty... jesli wady genetyczne

Lekarz raczej nie będzie miał nic przeciwko, że będzie z Tobą mama czy inna osoba towarzysząca :)
Badanie prenatalne to genetyczne to to samo
Wykonuje się go do 13 tyg potem koło 20 i koło 30 to zleca lekarz ze skierowaniem do innego lekarza certyfikatem
Pomiar robią przez usg 2d jeżeli chce się 3D 4 d to w większości jest dodatkowo płatne janchcialam w 13 tyg ale jak włączył to dzidziuś nie wyglądał ze tak powiem dość ładnie był dziwnie obrócony lekarz mi wytłumaczył wtedy ze lepiej 3-4d robić na połówkowych w 20 tyg

16udyx8di9hvrs5t.png

No wlasnie, zleca innemu lekarzowi z certyfikatem. A mi bedzie robil wlasnir lekarz prowadzacy, do tego w cenie wizyty, to jest dla mnie dziwne. To jeat dobry lekarz ale nie slyszalam, zeby robil prenatalne. Chociaz moze nie byl by az tak glupi, zeby mi nie powiedziec o zapisaniu sie na badanie do specjalisty ... A w cenie wizyty byc moze dlatego ze prowadzi moja ciaze, a juz jedna stracilam . Nie wiem, zostalo mi czekac do 17 ;) i niestety on ma tylko USG2D

No właśnie już się pogubilam bo ja mam drugie prenatalne w 21tc bo należy robić między 18 a 22 a na 3D i 4D można się zapisać do najzwyklejszego ginekologa i można nawet każde usg u ginekologa mieć 3D lub 4D jeśli lekarz ma głowice i się zaplaci

f2w39n7303c24ozn.png

Dokładnie tak tylko trzeba zapytać swojego lekarza czy może zrobić 3-4d
Wszystkie badanie prenatalne genetyczne w 13,20,30 tyg ci lekarze robią w 2d czarno białe a dodatków jak rodzice chcą wlanczaja 3-4d i nagrywają filmik czy robią zdj

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
No wlasnie, zleca innemu lekarzowi z certyfikatem. A mi bedzie robil wlasnir lekarz prowadzacy, do tego w cenie wizyty, to jest dla mnie dziwne. To jeat dobry lekarz ale nie slyszalam, zeby robil prenatalne. Chociaz moze nie byl by az tak glupi, zeby mi nie powiedziec o zapisaniu sie na badanie do specjalisty ... A w cenie wizyty byc moze dlatego ze prowadzi moja ciaze, a juz jedna stracilam . Nie wiem, zostalo mi czekac do 17 ;) i niestety on ma tylko USG2D

Może ma certyfikat i może wykonywać te prenatalne

16udyx8di9hvrs5t.png

Do góry