reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
A jak znosiłaś karmienie w ciąży? Ja chciałam karmić przynajmniej do skończenia przez syna roku, ale tak mnie ostatnio bolą sutki przy karmieniu, że poważnie myślę nad odstawieniem.
Na początku faktycznie trochę bolało, ale z czasem było lepiej, tylko mój starszak bardzo cyca się domagał, wiec w ogóle nie brałam pod uwagę odstawienia go. Pod koniec ograniczylam karmienia do jednego w ciągu dnia, a po porodzie znów jadł częściej . Do dziś ma takie dni gdzie bardzo domaga się mojego mleka. Młodszy sam po woli rezygnuje z cyca i dużo łatwiej mu to idzie i w tej ciąży nie odczuwam żadnych problemów z związanych z karmieniem.

A ile ma Twoja dzidzia?

Sent from my SM-G318H using Forum BabyBoom mobile app

Tfuuuu wroc bede w 19 tyg

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
I tak Ci poradzili? W 19?

f2w39n7303c24ozn.png

Mnie też umówili drugie prenatalne właśnie na skończony 19tc, że to niby odpowiedni termin, bo dziecko ładnie widać całe na usg.
Mi lekarz mówił, że w 21 dziecko jest już dużo większe i dlatego zaleca się 21 bo wszystko jest większe... Np serce :) i widać ewentualne wady :) a poza tym już na pierwszym prenatalbym nie było widać dziecka caalego na ekranie tylko nogi już były dalej i musiał ta głowicą pojeździć na dana część ciała :)

f2w39n7303c24ozn.png

Mi lekarz mówił, że w 21 dziecko jest już dużo większe i dlatego zaleca się 21 bo wszystko jest większe... Np serce :) i widać ewentualne wady :) a poza tym już na pierwszym prenatalbym nie było widać dziecka caalego na ekranie tylko nogi już były dalej i musiał ta głowicą pojeździć na dana część ciała :)

f2w39n7303c24ozn.png
U mnie akurat było dobrze widać ale dziecko miało wtedy 4,63cm.

reklama
Do góry