reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Hahah uwielbiam takie porównania. Następnym razem po takim komentarzu zainkasuj komórke, kluczyki do samochodu, pilota do telewizora i tym podobne i powiedz że twoi rodzice albo dziadkowie, albo teściowa w ogole nie korzystali z takich rzeczy a nawet o takich nie słyszeli i było im dobrze a teraz jakies niestworzone gadżety wymyślają i wmawiaja ludziom że bez tego sie nie da żyć ;)
Hahaha, muszę zapamiętać :-)

reklama
Nie chcę robić sobie fałszywych nadziei, ale od 2 dni nie wymiotowałam i zamiast ostrych mdłości mam lekkie mulenie i ogólnie czuję się znośnie :) może już koniec? [emoji3] Dziś zaczynam 13tc wg om, ale wg USG dzidzia prawie tydzień starsza :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Nie chcę robić sobie fałszywych nadziei, ale od 2 dni nie wymiotowałam i zamiast ostrych mdłości mam lekkie mulenie i ogólnie czuję się znośnie :) może już koniec? [emoji3] Dziś zaczynam 13tc wg om, ale wg USG dzidzia prawie tydzień starsza :)

p19uqqmzxqi22hcj.png
Mnie właśnie w tym tyg co tyteraz jesteś przeszło delikatnie mnie jeszcze mulilo ale to było do zniesienia a teraz już nic :)

Link do: "Dieta" mamy w okresie karmienia piersią - Blog mama ginekolog. Uniwersalna opowieść o życiu i wiedza medyczna dla kobiet
Wspólny artykuł ginekologa i dietetyka na temat diety podczaskarmienia piersia. POLECAM PRZECZYTAĆ. Na mnie babcia patrzyla złowrogim spojrzeniem gdy w wigilię zajadałam sie pierogami z kapustą i grzybami i grzybową"Jola nie mżesz takich rzeczy bo to zapycha piersi" hahha :D
Ja niestety jestem z tych mam gdzie mały miał skazę białkową i absolutnie musiałam odstawić nabiał przez całe karmienie a on po przejściu na normalne jedzonko dalej nie mógł jeść nabiału. Jak napiłam się mleka maluchowi robiły się rany na buzi. Wszystkie inne rzeczy (typu kapustę, grzyby, smażone itp.) mogłam jeść, bo nie miał kolek na szczęście. Oczywiście skaza białkowa była stwierdzona przez lekarza.

Miałam identycznie a mały jeszcze do 3,5 miesiąca kołki a skaza około 6 miesiąca wyszła jak zaczęłam jeść przetwory mleczne o musiałem odstawić teraz pije mleko od krowy ale wyszła mu plamka pod kolankiem i muszę znowu na jakiś czas odstawić

reklama
Do góry