reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

A musze sie pochwalic, ze dzis ugotowalam i zjadlam obiad z miesem - piwrwszy raz odkad zaczely mi sie mdlosci. Juz raz pokusilam sie o zrobienie miesnego obiadu, ale juz ruszyc go nie bylam wstanie. Trzy razy jadlam mieso poza domem. Potem mnie meczylo. A dzis pelen sukces. Kupilam, zrobilam, zjadlam - zeby nie nazwac zezarlam - i po tym czulam sie swietnie. To wspaniale uczucie jesc z przyjemnoscia i nie musiec zalowac, ze sie zjadlo. Bo np. wcz to mnie mdlilo i nawet po ziemniakach z piekarnika bylo mi niedobrze.

reklama
Ahhh mozg z gabki pisalam ci szwecja Uk ta sama krolowa[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]pomylilo mi sie cos z irlandia ehhhh bo ja w Anglii mieszkalam a sabina chyba tez z angli cos mi mknelo uk

Czyli widzisz przebiec przez norwegie I tez macie jaja z sluzba zdrowia ale te nifty fajnie ze oferuja free choc niektorym

Oby jus byl spokoj zycze ci bo domuslam sie ze te krwawienia to sres ogromny
Ja to mialam od 29 tc do 35 co tydz zlew I mysl ze koniec , narazie ta ciaza ok niech tak zostanie ufff

I tez jestem przed 40:))) prawie

Dziewczyny, mam chyba problem i szaleje. Byłam we wtorek na daniach prenatalnych, co prawda na wyniki krwi muszę czekać, ale mam wyniki z usg. Lekarz powiedział, że okej. Ale dziś zerkłam co u was słychać, przejrzałam w miarę możliwości posty w tył (mogłam coś pomijać bo ilość jest porażająca) i te moje wyniki wydają mi się kiepskie... Nie wiem co myśleć. W październiku skończyłam 26lat. Trisomia 21 (ryzyko podstawowe 1:903) u mnie 1:4513; Trisomia 18 (1:2174) 1:6588; Trisomia 13 (1:6829) <1:20000. Nie wiem co mam myśleć. Nie zapytałam lekarza bo nie wiedziałam, że mogą być aż takie różnice.... Myślałam że test z krwi to formalność, a ja czuje że będę miała ciężki tydzień

@Karla88 to nie takie proste jak mieszkasz tu troche lat i tu masz wszystko. Ty prace, maz prace, dzieci szkole i przedszkole. Ze nie wspomne, ze w pl bez lokum i pieniedzy to wcale by rozowo nie bylo. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Moze tez latwiej mi teraz tak mowic, bo juz nie krwawie. Ale jak krwawilam to odchodzilam od zmyslow.

To
Moj m ma taka prace ze ja tak we wloszech mieszkalam , angli teraz de , teraz mu mowie nastepny kraj Polska i potem powrot do wloch, [emoji23][emoji23]tam najlepiej mi bylo

Wiesz rozumiem cię
Ja mam tu w pl rodziców wiec chyba bym zabrała walizkę i przyjechała do nich na ten czas nie jestem jakieś panikara wizyty mam co mieisac ale jednak jakbym krwawiła i nikt by mi nie pomógł przez procedury to bym chyba oszalała

16udyx8di9hvrs5t.png

Kripelka ma juz dzieci i one szkole z Kim mialaby je zistawic w szwecji? Fakt kazdy ma inny los i to nie proste takie mimo ze wam wydaje sie hop siup;))

Dziewczyny, mam chyba problem i szaleje. Byłam we wtorek na daniach prenatalnych, co prawda na wyniki krwi muszę czekać, ale mam wyniki z usg. Lekarz powiedział, że okej. Ale dziś zerkłam co u was słychać, przejrzałam w miarę możliwości posty w tył (mogłam coś pomijać bo ilość jest porażająca) i te moje wyniki wydają mi się kiepskie... Nie wiem co myśleć. W październiku skończyłam 26lat. Trisomia 21 (ryzyko podstawowe 1:903) u mnie 1:4513; Trisomia 18 (1:2174) 1:6588; Trisomia 13 (1:6829) <1:20000. Nie wiem co mam myśleć. Nie zapytałam lekarza bo nie wiedziałam, że mogą być aż takie różnice.... Myślałam że test z krwi to formalność, a ja czuje że będę miała ciężki tydzień

@Maluttka nie stresuj się tak
naprawdę tak jak pisałam ci popołudniu kiedy wyniki są złe oni od razu dzwonią żeby powtórzyć i ewentualnie skierować na dokładniejsze badania będzie dobrze

16udyx8di9hvrs5t.png

reklama
@Karla88 tak wiem, ale im dłużej patrze na tą kartkę popadam w paranoje i myślę skąd taki mały wynik skoro lekarz mówił że okej? Dlatego staram się nie czytać za wiele na temat ciąży, krwawień i innych rzeczy bo potem chodzę struta i sobie wmawiam. Okropna przypadłość.

Do góry