reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja po pierwszej cesarce wyrzucałam sobie długo że nie urodziłam sama. No ale dziecko mam w miare zdrowe. Przy drugiej ciąży chwilę mi vbac przeszedł przez myśl ale trzeźwe myślenie wzięło górę i cieszyłam się jak gin zaproponował cięcie. Przynajmniej wiedziałam że z młodszym nie będzie takich problemów jak przy starszym. No i teraz też cięcie. Wiem co mnie czeka, i jak nie będzie przeciwskazan to będziemy czekać aż pojawia się skurcze. W sumie trochę żal jest że to na 99% ostatni maluch ale kto wie czy zdrowie i stan macicy pozwoli na jeszcze jedno podejście do ciąży.
Ja chyba bała bym się czekać teraz na naturalny poród bo miałam wewnetrzne obumarcie płodu i wolę jak rozwiążemy ciążę wcześniej

reklama
Ej i ja poczułam przed chwila musniecie w środku <3
Ja szczerze nie czekam na ruchy. Bo jak już poczujesz i kojarzysz to każda za mała aktywność lub jej brak powoduje nerwy i stres. Więc ja wolę poczuć później jak maluch dużo większy i ruchy są już bardzo dobrze wyczuwalne a nie takie smyranie.

1515792568-16c7861e5fe4e134-aaaaaa.jpeg

Moj 15 tydzien

[img]https://www.suwaczki.com/tickers/16udyx8di9hvrs5t.png

@Karla88 u mnie w poprzedniej ciazy bylo tak ze zaczelam krwawic w piatek. Umowilam to prywatne usg i wyszlo puste jajo plodowe. Tamta polozna powiedziala, ze to albo zaczelo sie poronienie albo ciaza jest wczesniejsza niz sadze. Po weekendzie skontaktowalam sie z moja polozna mowiac i krwawieniu a nie wspominajac o usg. Umowila mnie do siebie najszybcuej jak mogla. Zrobila usg. I powiedziala dokladnie to samo. Potem juz krew szla rowno. W tym wypadku nikt i nic by mi nie pomoglo.
A w tej ciazy gdy krwawilam dostalam pomoc - usg gin luteina. Potem krwawienie przeszlo a po nim znow usg. Wiec nie moge narzekac. I nie stanelam tak naprawde twarza w twarz z dylematem co robic. Pomogli mi.
@Peugeotka36 nifty gratis, ale nie dla wszystkich. 1 warunek wiek powyzej 33 lat. Drugi - pappa, ktora nie wyszla super rewelacyjnie. U mnie wyniki pappa takie se bo mam skinczone 40lat wiec wiek ostro zawyza. Wiec dostalam propozycje nifty.
Dla tych ponizej 33rz to pappa w przeliczeniu na zl jakies po ad 500zl a nifty jakies 2800zl. Mowie oroentacyjnie bow sumie nie wiem jak ma sie teraz kr do zl.
No nifty w standradzue dla tych powtzej 33 jest od niedawna. Jak bylam w ciazy z Teosiem ( ma niecale 3lata) to tego nie bylo.

reklama
@Karla88 u mnie w poprzedniej ciazy bylo tak ze zaczelam krwawic w piatek. Umowilam to prywatne usg i wyszlo puste jajo plodowe. Tamta polozna powiedziala, ze to albo zaczelo sie poronienie albo ciaza jest wczesniejsza niz sadze. Po weekendzie skontaktowalam sie z moja polozna mowiac i krwawieniu a nie wspominajac o usg. Umowila mnie do siebie najszybcuej jak mogla. Zrobila usg. I powiedziala dokladnie to samo. Potem juz krew szla rowno. W tym wypadku nikt i nic by mi nie pomoglo.
A w tej ciazy gdy krwawilam dostalam pomoc - usg gin luteina. Potem krwawienie przeszlo a po nim znow usg. Wiec nie moge narzekac. I nie stanelam tak naprawde twarza w twarz z dylematem co robic. Pomogli mi.
@Peugeotka36 nifty gratis, ale nie dla wszystkich. 1 warunek wiek powyzej 33 lat. Drugi - pappa, ktora nie wyszla super rewelacyjnie. U mnie wyniki pappa takie se bo mam skinczone 40lat wiec wiek ostro zawyza. Wiec dostalam propozycje nifty.
Dla tych ponizej 33rz to pappa w przeliczeniu na zl jakies po ad 500zl a nifty jakies 2800zl. Mowie oroentacyjnie bow sumie nie wiem jak ma sie teraz kr do zl.
No nifty w standradzue dla tych powtzej 33 jest od niedawna. Jak bylam w ciazy z Teosiem ( ma niecale 3lata) to tego nie bylo.

Ahhh mozg z gabki pisalam ci szwecja Uk ta sama krolowa[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]pomylilo mi sie cos z irlandia ehhhh bo ja w Anglii mieszkalam a sabina chyba tez z angli cos mi mknelo uk

Czyli widzisz przebiec przez norwegie I tez macie jaja z sluzba zdrowia ale te nifty fajnie ze oferuja free choc niektorym

Oby jus byl spokoj zycze ci bo domuslam sie ze te krwawienia to sres ogromny
Ja to mialam od 29 tc do 35 co tydz zlew I mysl ze koniec , narazie ta ciaza ok niech tak zostanie ufff

Do góry