reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Bo za krótki odstęp minal od ostatniej cc w lutym tego roku miałam cc bo nie udało mi się urodzić mojej martwej coreczki

Wejdz na grupe naturalnie po cesarce
1515791317-1598687d6e202c44-aaaaaa.jpeg
, dziewczyny z pl rodza sn 13 mscy po cc slnazywaja to vbac ;)
Mi tutaj ginko dala znak na tak mimo ze w ciaze zaszlam 6 mscy po cc czyli czerwiec corka bedzie miec 15 mscy a bede probowac sn jesli wszy bedzie ok

@Karla88 to nie takie proste jak mieszkasz tu troche lat i tu masz wszystko. Ty prace, maz prace, dzieci szkole i przedszkole. Ze nie wspomne, ze w pl bez lokum i pieniedzy to wcale by rozowo nie bylo. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Moze tez latwiej mi teraz tak mowic, bo juz nie krwawie. Ale jak krwawilam to odchodzilam od zmyslow.

Od kilku dni czułam ruchy dziś nic ani razu jest 22 i moj synuś zaczyna imprezę tak czuje z jednej Str ze szok nawet bardziej niż 3 dni temu mam nadzieje ze nie zwiastuje to to ze będzie imprezować wieczorami a dniami spac [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Karla88 to nie takie proste jak mieszkasz tu troche lat i tu masz wszystko. Ty prace, maz prace, dzieci szkole i przedszkole. Ze nie wspomne, ze w pl bez lokum i pieniedzy to wcale by rozowo nie bylo. Wszystko ma swoje plusy i minusy. Moze tez latwiej mi teraz tak mowic, bo juz nie krwawie. Ale jak krwawilam to odchodzilam od zmyslow.

Wiesz rozumiem cię
Ja mam tu w pl rodziców wiec chyba bym zabrała walizkę i przyjechała do nich na ten czas nie jestem jakieś panikara wizyty mam co mieisac ale jednak jakbym krwawiła i nikt by mi nie pomógł przez procedury to bym chyba oszalała

16udyx8di9hvrs5t.png

Ja po pierwszej cesarce wyrzucałam sobie długo że nie urodziłam sama. No ale dziecko mam w miare zdrowe. Przy drugiej ciąży chwilę mi vbac przeszedł przez myśl ale trzeźwe myślenie wzięło górę i cieszyłam się jak gin zaproponował cięcie. Przynajmniej wiedziałam że z młodszym nie będzie takich problemów jak przy starszym. No i teraz też cięcie. Wiem co mnie czeka, i jak nie będzie przeciwskazan to będziemy czekać aż pojawia się skurcze. W sumie trochę żal jest że to na 99% ostatni maluch ale kto wie czy zdrowie i stan macicy pozwoli na jeszcze jedno podejście do ciąży.

Od kilku dni czułam ruchy dziś nic ani razu jest 22 i moj synuś zaczyna imprezę tak czuje z jednej Str ze szok nawet bardziej niż 3 dni temu mam nadzieje ze nie zwiastuje to to ze będzie imprezować wieczorami a dniami spac [emoji23]

Ej i ja poczułam przed chwila musniecie w środku <3

Jak jesteś aktywną w ciągu dnia chodzisz to bujasz malucha. A jak się kładziesz to bujania mu brakuje więc szaleje. A im większe tym bardziej. Ja kładłam się koło 18 i leżałam z 2 godziny dzieciaki się wyszalaly i jak ją szlam spać to one też spały i nie kopały

reklama
@Peugeotka36 no ja w cuazy z Teosiem tez bylam prywatnie na usg kolo 30tc. Moja owczesna polozna spytana czy zrobi mi to usg jesli zaplace (gdzie jest napisane ze niby moge tak zrobic) powiedziala ze nie jesli ona nie uzna ze jest potrzeba. A ze znalazlam klinike, w miescie obok, ktora to robi to zamowilam wizyte i zaplacilam.
To troche trydno wyjasnic jak tu to dziala. Bo niby ta klinika jest. Tyle ze to nie jest tak jak w pl. Mizna zamowic usg i za nie zaplacic. Ale nie robi tego gin tylko polozna. Jesli cis bedzue nietak to ona nie moze przepusac zadnych lekow, bo nawet nie ma uprawnien. Odesle do Twojej poloznej lub na dorazna dla ciezarnych ( skad Cie idesla w 1 trymwstrze). I nie wiem nawet czy zamowienie osobnej wizyty tam u gina w czyms by pomoglo. Oni tu naprawdenie niechetnie podchodzs do podrzymywania ciazy. Zaintersuja sie tematem gdy juz jestem po stracie. Ale tak normalnie to nie i juz. No i z potrzymyjscych tylko luteina, duphastonu nie uzywa sie tu juz kilka lat.
Ale np. Za pappa nie placilam. Za nifty nie placilam.
Z tego co wiem jedno invitro jest tu refundowane ( to ze sltszenia wiem)
No i porod i po porodzie to naprawde super opieka.

Nifty gratis w szwecji?? ;) w Uk placilam 290£ a pappa bylo gratis
Tym razem placilam nifty 520€;)) szok
Ale spokoj choc mam 100%
Ivf mialam trzy pelne refund ale to bylo 2016 z nich na szcxescie tylko raz skorzystalam bo od razu sie udalo ,mozliwe ze ukrocili teraz

Z tym usg prywatnie tak prawda tylko usg ale nie moga dawac lekow chyba prywaciarze,nirwiem bo nie potrzebowalam lekow , chodzilam tylko popatrzec czy wszy ok

Majac ciaze po ivf potrzebowalam progesteron wiec gp mi dawal nazwe cyclogest 400 mg do 12 tc ,
Po porodzie tez bylam z zadowolona z midwife I z samego pobytu w szpitalu tez

Do góry