reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

No za duzo malych ciuszkow nie. Ale ja z kazdym z synow bylam tydzien w szpitalu. W miescie iddalo tm kolo 50km od mojego. Tutaj nie ma szpitalnych ciuszkow dla dzieci. W cos przez ten tydzien musialam dziecko ubran. Za pierwszym razem bylam sama a rodzina mieszka w pl i nie mialby mi kto kupic ciuszkow. Wiec musialabym z tygodniowym maluchem lazic po sklepach. Z drugim zkolei maz byl ze mna ten tydzien w szpitalu i to nadal wszystko nie w naszym miescie. Wole jednak byc zaopatrzona. I nie musiec pozniej na szybko kombinowac. Ja tez duzo tych malutkich ciuszkow polowalam w lumpkach. Placilam za nie nieduzo i jakbym nawet nie uzyla to nie byloby mi zal. Ale ja naprawde je wykorzystalam.
Ale dzueci sa rozne. Kuzyn mojego M urodzil sie tak wielki, ze po uridzeniu spiochy na 62 strzelaly mu zatrzaskami w kroku. A z kolyski wyrisl w wieku 3 mcy.

Ohhh rany to ta sama krolowa s inna polityka w szwecjin

Bylismy 9 dni w szpitalu bo wczesniak lozysko przodujace ale w szpitalu dawali ciuszki pieluszki kremy , husteczki ,przynioslam moja torbe to mowili moze pani ubrac w swoje ale mamy pelno ubranek, oczywiscie miala 47 przy porodzie wiec 50 mialam dwie pary moje inne pozycxalam od nich
Wricilam ze szpitala ubieralam 56 bo msc poltora nie ma sensu kupowac 10 par tiny love rozmiaru spuochow na msc poltory

Teraz mam nadz urodze duzego synka;))

reklama
@Nowaja16 a skąd już na tym etapie wiesz że będziesz miała CC ?
@KRROPELKA to współczuję że wcześniej na takiego babiszona trafiłaś :/ Ale dobrze że dzieciaczki masz zdrowe i że teraz masz odpowiednią opiekę :)
Bo za krótki odstęp minal od ostatniej cc w lutym tego roku miałam cc bo nie udało mi się urodzić mojej martwej coreczki

Ojj dostawalam ale chodzilam prywatnie bo bym zawalu dostala , jezcze o pierwsze dzidzi tyle lat walki to se wyobraz jak usg 13 tc i nast 22 tc ..... pomiedzy bylam dwa razy prywatnie bo co zrobic ...nie umiem odpowiedziec czy cos mi brak stamtad....chyba nie tesknie
Ale donkonca zycia bede wdzieczna za coreczke ;)) jeden kraj z niewielu ktory refunduje cale invitro , w pl pary musza grubo placic , w de czesciowo refunduja a tak nic nie chca za te pomoc , bravo dla nich

Nie no na prawdę niesamowite . Wcale się nie dziwię że byłaś jeszcze między tymi wizytami na prawdę pewnie postapilabym tak samo z moją panika to ..:)

@Peugeotka36 no ja w cuazy z Teosiem tez bylam prywatnie na usg kolo 30tc. Moja owczesna polozna spytana czy zrobi mi to usg jesli zaplace (gdzie jest napisane ze niby moge tak zrobic) powiedziala ze nie jesli ona nie uzna ze jest potrzeba. A ze znalazlam klinike, w miescie obok, ktora to robi to zamowilam wizyte i zaplacilam.
To troche trydno wyjasnic jak tu to dziala. Bo niby ta klinika jest. Tyle ze to nie jest tak jak w pl. Mizna zamowic usg i za nie zaplacic. Ale nie robi tego gin tylko polozna. Jesli cis bedzue nietak to ona nie moze przepusac zadnych lekow, bo nawet nie ma uprawnien. Odesle do Twojej poloznej lub na dorazna dla ciezarnych ( skad Cie idesla w 1 trymwstrze). I nie wiem nawet czy zamowienie osobnej wizyty tam u gina w czyms by pomoglo. Oni tu naprawdenie niechetnie podchodzs do podrzymywania ciazy. Zaintersuja sie tematem gdy juz jestem po stracie. Ale tak normalnie to nie i juz. No i z potrzymyjscych tylko luteina, duphastonu nie uzywa sie tu juz kilka lat.
Ale np. Za pappa nie placilam. Za nifty nie placilam.
Z tego co wiem jedno invitro jest tu refundowane ( to ze sltszenia wiem)
No i porod i po porodzie to naprawde super opieka.

O jej przepraszam że pytałam, nie chciałam być wścibska :( Bardzo współczuję straty i tego co musiałaś przejść :(
Nic nie szkodzi juz kiedyś o tym wspominałam ale wiadomo wszystko się miesza tyle nas tu i tyle informacji. Teraz juz musi być dobrze aniołek nad nami czuwa <3 wiec ja w sumie przeżyłam dwa porodu naturalny który się nie udal i cc :/

Jak ja bym mieszkała w takim kraju to wracam do pl na 9 miesięcy naprawdę nie wytrzymałabym psychicznie

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

A co masz z serduchem?? Ja mam arytmie i czesto mdleje i tez niedlugo wybieram sie do kardiologa po opinie

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
2 lata temu przeszłam stan przedzawałowy, potem mialam badania przed oddaniem szpiku kostnego i okazało się, że mam serce granicznej wielkości. Jest za duże i niestety dalej rośnie

Nic nie szkodzi juz kiedyś o tym wspominałam ale wiadomo wszystko się miesza tyle nas tu i tyle informacji. Teraz juz musi być dobrze aniołek nad nami czuwa <3 wiec ja w sumie przeżyłam dwa porodu naturalny który się nie udal i cc :/
Biedactwo, ale musiałaś dużo przejść :( eh życie jest takie niesprawiedliwe, ale teraz musi być dobrze :) nie ma innej opcji :)

reklama
Do góry