reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale mimo wszystko lepiej za duzo tych malych ciyszkow nie kupowac, bo jak sie duze dziecko urodzi to sie nie wykozysta. A jak sie urodzi male to mozna dokupic[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja np przy córce nic na 56 nie założyłam bo się urodziła większa i wchodziła w 62

reklama
@zabila tak jak Sabina pisala. Tu sie nie da oszukac. Gdziekolwiek nie zawitasz to pwisza Twoj pesel i maja wszystko czarno na bialym. Wszelakie szantaze i wymuszenia tez nie sa mozliwe. Sa procedury i koniec kropka. Do tego weekend sie zaczal wiec podwojnie jestes w czarnej doopie... nie wiem jak u Sabiny, ale u mnie w miescie nawet nie ma prywatnego ginekologa. No a taki panstwowy to raz, ze nie przyjmie w weekend, dwa nie przyjmie ciezarnej. A ginekolog, ktorego ma szanse zobaczyc kobieta w ciazy jest tylko w tygidniu i tylko jesli polozna uzna, ze jest taka potrzeba. Wiec jedyne miejsce to wlasnie to do ktorego Sabina pojechala. I z ktorego ja odeslali. Brzmi nieprawdopodobnie, ale dokladnie tak jest...

Brrr nie no to ja mialam prywaciaka w londynie od domu bylo 4o min autem ( pn- sob)
Ale prawda z tymi usg do pomocy nie przychylni z nhs dobrze ze choc benefity daja dla wielodzietnych i dom z councilu

@Nowaja16 a skąd już na tym etapie wiesz że będziesz miała CC ?
@KRROPELKA to współczuję że wcześniej na takiego babiszona trafiłaś :/ Ale dobrze że dzieciaczki masz zdrowe i że teraz masz odpowiednią opiekę :)
Ja też wiem, że jak szczęśliwie dobrne do końca będę miała CC po skończeniu 38 tygodnia bo to moje 3 cięcie i nie chcą ryzykować

O Matko a ja chodzę co dwa tygodnie i wiecznie mi mało :( co te kobiety mają powiedzieć które widzą swoją dzidzie raz przez całą ciążę. Nie no ja bym tam nieogarnela chyba by mnie musieli gdzieś na oddział psychiatryczny zamknąć bo z niewiedzy co u mojej dzidzi najzwyczajniej w świecie bym oszalała. Mega szacunek dla tych kobiet które tam prowadzą ciążę rodza i nie dostają na głowę na prawdę podziwiam

Ojj dostawalam ale chodzilam prywatnie bo bym zawalu dostala , jezcze o pierwsze dzidzi tyle lat walki to se wyobraz jak usg 13 tc i nast 22 tc ..... pomiedzy bylam dwa razy prywatnie bo co zrobic ...nie umiem odpowiedziec czy cos mi brak stamtad....chyba nie tesknie
Ale donkonca zycia bede wdzieczna za coreczke ;)) jeden kraj z niewielu ktory refunduje cale invitro , w pl pary musza grubo placic , w de czesciowo refunduja a tak nic nie chca za te pomoc , bravo dla nich

No za duzo malych ciuszkow nie. Ale ja z kazdym z synow bylam tydzien w szpitalu. W miescie iddalo tm kolo 50km od mojego. Tutaj nie ma szpitalnych ciuszkow dla dzieci. W cos przez ten tydzien musialam dziecko ubran. Za pierwszym razem bylam sama a rodzina mieszka w pl i nie mialby mi kto kupic ciuszkow. Wiec musialabym z tygodniowym maluchem lazic po sklepach. Z drugim zkolei maz byl ze mna ten tydzien w szpitalu i to nadal wszystko nie w naszym miescie. Wole jednak byc zaopatrzona. I nie musiec pozniej na szybko kombinowac. Ja tez duzo tych malutkich ciuszkow polowalam w lumpkach. Placilam za nie nieduzo i jakbym nawet nie uzyla to nie byloby mi zal. Ale ja naprawde je wykorzystalam.
Ale dzueci sa rozne. Kuzyn mojego M urodzil sie tak wielki, ze po uridzeniu spiochy na 62 strzelaly mu zatrzaskami w kroku. A z kolyski wyrisl w wieku 3 mcy.

Ja też wiem, że jak szczęśliwie dobrne do końca będę miała CC po skończeniu 38 tygodnia bo to moje 3 cięcie i nie chcą ryzykować
No nie dziwię się też bym nie ryzykowała, tzn, ja nie jestem w ogóle przeciwniczką CC żeby sobie ktoś tak nie pomyślał :D a wręcz uważam że nawet cesarka na życzenie nie jest czymś strasznym tylko mnie się wydaje że właśnie to pierwsza ciąża @Nowaja16 i dlatego się pytam skąd wie, czy ma jakieś zalecenia na CC czy po prostu sama chce :) Ale możliwe że mi się coś pogmatwało i Nowaja16 jest już szczęśliwą mamą :D W końcu mózg w ciąży nie funkcjonuje tak jak powinien :D

No nie dziwię się też bym nie ryzykowała, tzn, ja nie jestem w ogóle przeciwniczką CC żeby sobie ktoś tak nie pomyślał :D a wręcz uważam że nawet cesarka na życzenie nie jest czymś strasznym tylko mnie się wydaje że właśnie to pierwsza ciąża @Nowaja16 i dlatego się pytam skąd wie, czy ma jakieś zalecenia na CC czy po prostu sama chce :) Ale możliwe że mi się coś pogmatwało i Nowaja16 jest już szczęśliwą mamą :D W końcu mózg w ciąży nie funkcjonuje tak jak powinien :D
Ja tu jestem praktycznie od początku a też mi się jeszcze myli, która czeka na 1 dzieciątko a która na kolejne☺️

Ja jestem w pierwsze ciaży i też prawdopodobnie cc bo moj kardiolog nie godzi sie na sn

reklama
Do góry