reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ale mimo wszystko lepiej za duzo tych malych ciyszkow nie kupowac, bo jak sie duze dziecko urodzi to sie nie wykozysta. A jak sie urodzi male to mozna dokupic[emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Ja np przy córce nic na 56 nie założyłam bo się urodziła większa i wchodziła w 62

reklama
@zabila tak jak Sabina pisala. Tu sie nie da oszukac. Gdziekolwiek nie zawitasz to pwisza Twoj pesel i maja wszystko czarno na bialym. Wszelakie szantaze i wymuszenia tez nie sa mozliwe. Sa procedury i koniec kropka. Do tego weekend sie zaczal wiec podwojnie jestes w czarnej doopie... nie wiem jak u Sabiny, ale u mnie w miescie nawet nie ma prywatnego ginekologa. No a taki panstwowy to raz, ze nie przyjmie w weekend, dwa nie przyjmie ciezarnej. A ginekolog, ktorego ma szanse zobaczyc kobieta w ciazy jest tylko w tygidniu i tylko jesli polozna uzna, ze jest taka potrzeba. Wiec jedyne miejsce to wlasnie to do ktorego Sabina pojechala. I z ktorego ja odeslali. Brzmi nieprawdopodobnie, ale dokladnie tak jest...

Brrr nie no to ja mialam prywaciaka w londynie od domu bylo 4o min autem ( pn- sob)
Ale prawda z tymi usg do pomocy nie przychylni z nhs dobrze ze choc benefity daja dla wielodzietnych i dom z councilu

@Nowaja16 a skąd już na tym etapie wiesz że będziesz miała CC ?
@KRROPELKA to współczuję że wcześniej na takiego babiszona trafiłaś :/ Ale dobrze że dzieciaczki masz zdrowe i że teraz masz odpowiednią opiekę :)
Ja też wiem, że jak szczęśliwie dobrne do końca będę miała CC po skończeniu 38 tygodnia bo to moje 3 cięcie i nie chcą ryzykować

O Matko a ja chodzę co dwa tygodnie i wiecznie mi mało :( co te kobiety mają powiedzieć które widzą swoją dzidzie raz przez całą ciążę. Nie no ja bym tam nieogarnela chyba by mnie musieli gdzieś na oddział psychiatryczny zamknąć bo z niewiedzy co u mojej dzidzi najzwyczajniej w świecie bym oszalała. Mega szacunek dla tych kobiet które tam prowadzą ciążę rodza i nie dostają na głowę na prawdę podziwiam

Ojj dostawalam ale chodzilam prywatnie bo bym zawalu dostala , jezcze o pierwsze dzidzi tyle lat walki to se wyobraz jak usg 13 tc i nast 22 tc ..... pomiedzy bylam dwa razy prywatnie bo co zrobic ...nie umiem odpowiedziec czy cos mi brak stamtad....chyba nie tesknie
Ale donkonca zycia bede wdzieczna za coreczke ;)) jeden kraj z niewielu ktory refunduje cale invitro , w pl pary musza grubo placic , w de czesciowo refunduja a tak nic nie chca za te pomoc , bravo dla nich

No za duzo malych ciuszkow nie. Ale ja z kazdym z synow bylam tydzien w szpitalu. W miescie iddalo tm kolo 50km od mojego. Tutaj nie ma szpitalnych ciuszkow dla dzieci. W cos przez ten tydzien musialam dziecko ubran. Za pierwszym razem bylam sama a rodzina mieszka w pl i nie mialby mi kto kupic ciuszkow. Wiec musialabym z tygodniowym maluchem lazic po sklepach. Z drugim zkolei maz byl ze mna ten tydzien w szpitalu i to nadal wszystko nie w naszym miescie. Wole jednak byc zaopatrzona. I nie musiec pozniej na szybko kombinowac. Ja tez duzo tych malutkich ciuszkow polowalam w lumpkach. Placilam za nie nieduzo i jakbym nawet nie uzyla to nie byloby mi zal. Ale ja naprawde je wykorzystalam.
Ale dzueci sa rozne. Kuzyn mojego M urodzil sie tak wielki, ze po uridzeniu spiochy na 62 strzelaly mu zatrzaskami w kroku. A z kolyski wyrisl w wieku 3 mcy.

Ja też wiem, że jak szczęśliwie dobrne do końca będę miała CC po skończeniu 38 tygodnia bo to moje 3 cięcie i nie chcą ryzykować
No nie dziwię się też bym nie ryzykowała, tzn, ja nie jestem w ogóle przeciwniczką CC żeby sobie ktoś tak nie pomyślał :D a wręcz uważam że nawet cesarka na życzenie nie jest czymś strasznym tylko mnie się wydaje że właśnie to pierwsza ciąża @Nowaja16 i dlatego się pytam skąd wie, czy ma jakieś zalecenia na CC czy po prostu sama chce :) Ale możliwe że mi się coś pogmatwało i Nowaja16 jest już szczęśliwą mamą :D W końcu mózg w ciąży nie funkcjonuje tak jak powinien :D

No nie dziwię się też bym nie ryzykowała, tzn, ja nie jestem w ogóle przeciwniczką CC żeby sobie ktoś tak nie pomyślał :D a wręcz uważam że nawet cesarka na życzenie nie jest czymś strasznym tylko mnie się wydaje że właśnie to pierwsza ciąża @Nowaja16 i dlatego się pytam skąd wie, czy ma jakieś zalecenia na CC czy po prostu sama chce :) Ale możliwe że mi się coś pogmatwało i Nowaja16 jest już szczęśliwą mamą :D W końcu mózg w ciąży nie funkcjonuje tak jak powinien :D
Ja tu jestem praktycznie od początku a też mi się jeszcze myli, która czeka na 1 dzieciątko a która na kolejne☺️

Ja jestem w pierwsze ciaży i też prawdopodobnie cc bo moj kardiolog nie godzi sie na sn

reklama
Do góry