O właśnie kropelka. Przecież takie krwawienie może być z wszystkiego. Kuźwa no kobieta może mieć raka i krwawić z dróg rodnych a oni nic.Od dwoch dni probuje Was nadgonic. I dopiero dzis na wieczor mi sie udalo. Naprawde szalejeciw z tymi postami.
@Aniaaaa86 strasznie mi przykro... tez po stracie pierwsze co pomyslalam, ze moze za bardzo chcialam tego dziecka. Ale to nie tak. Trzymaj sie jakos...
@Sabina i to jest wlasnie to czego w Szwecji nie lubie... niepojete, ze mozna tu kobiete z krwawieniem odeslac bez chociazby Usg. Po prostu zeby nie oszalala z nadmiaru mysli. Nawet jesli nic innego zrobic nie chca badz nie moga. Trzymaj sie...
reklama
KRROPELKA
Fanka BB :)
@zabila tak jak Sabina pisala. Tu sie nie da oszukac. Gdziekolwiek nie zawitasz to pwisza Twoj pesel i maja wszystko czarno na bialym. Wszelakie szantaze i wymuszenia tez nie sa mozliwe. Sa procedury i koniec kropka. Do tego weekend sie zaczal wiec podwojnie jestes w czarnej doopie... nie wiem jak u Sabiny, ale u mnie w miescie nawet nie ma prywatnego ginekologa. No a taki panstwowy to raz, ze nie przyjmie w weekend, dwa nie przyjmie ciezarnej. A ginekolog, ktorego ma szanse zobaczyc kobieta w ciazy jest tylko w tygidniu i tylko jesli polozna uzna, ze jest taka potrzeba. Wiec jedyne miejsce to wlasnie to do ktorego Sabina pojechala. I z ktorego ja odeslali. Brzmi nieprawdopodobnie, ale dokladnie tak jest...
Ej to jak jest ty musisz się do któreś tygodnia zgłosić do położnej i ona wklepuje to w system tak? A jak zgłosisz się dopiero po 12 tc jak już uznaja że ciąża to ciąża to można tak? W sumie przecież możliwe żeby kobieta się nie skapnela o ciąży. Jak to wtedy funkcjonuje?@zabila tak jak Sabina pisala. Tu sie nie da oszukac. Gdziekolwiek nie zawitasz to pwisza Twoj pesel i maja wszystko czarno na bialym. Wszelakie szantaze i wymuszenia tez nie sa mozliwe. Sa procedury i koniec kropka. Do tego weekend sie zaczal wiec podwojnie jestes w czarnej doopie... nie wiem jak u Sabiny, ale u mnie w miescie nawet nie ma prywatnego ginekologa. No a taki panstwowy to raz, ze nie przyjmie w weekend, dwa nie przyjmie ciezarnej. A ginekolog, ktorego ma szanse zobaczyc kobieta w ciazy jest tylko w tygidniu i tylko jesli polozna uzna, ze jest taka potrzeba. Wiec jedyne miejsce to wlasnie to do ktorego Sabina pojechala. I z ktorego ja odeslali. Brzmi nieprawdopodobnie, ale dokladnie tak jest...
Niby przywyklam że tak się w niektórych krajach traktuje ciążę do 2 trymestru bo mieszkałam kilka lat za granicą ale ciągle mnie to bulwersuje. Z drugiej strony w tych krajach dopuszcza się też aborcję do końca 1 trymestru więc jakby jedno z drugim jest powiązane. Inne realia.
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
KRROPELKA
Jak zrobisz test i wyjdzue pozytywny to umawiasz sie do poloznej. Najlepiej kolo 6tc. Wtedy jest tzw. Rozmowa zapiznawcza. Pyta o ostatni okres, kiedy test, dolegliwisci itp. Mowi co jesc pic robic a czego nie. Umawia kolejna wizyte na 11tc i wtedy zaklada Ci karte ciazy. Wypelniasz papiery z przebytymi chorobdmi operacjami poprednimi porodami. I umawia kolejna wizyte. Jesli jestes po 33 roku zycia to masz pappa z usg za darmo kolo 13tc. Ponizej mozesz za to zaplacic i tez Ci zrobia. A jesli nie to na ciaze masz jedno Usg -18-19tc. Jesli ciaza przebiega dobrze (wedlug poloznej) to gina mozesz przez cla ciaze nie zobaczyc.
Nie wiem co jest jesli do12 tc ciazy sie nie skapniesz, ze w niej jestes. Moje byly planowane wiec robilam testy szybko. Nie znam tez takich przypadkow. Kolezanka o ktirej jakis czas temu pisalam to okazalo sie ze jest 6 tc. Miala usg, ale tylko dlatego, ze jest po dwoch poronieniach.
Nie wiem co jest jesli do12 tc ciazy sie nie skapniesz, ze w niej jestes. Moje byly planowane wiec robilam testy szybko. Nie znam tez takich przypadkow. Kolezanka o ktirej jakis czas temu pisalam to okazalo sie ze jest 6 tc. Miala usg, ale tylko dlatego, ze jest po dwoch poronieniach.
olaaa7
Bożeeee litości jestem uzależniona od rafaello daj przepis proszę :***Zrobione, próbuję nie zjeść przed powrotem męża...
Przyznam nieskromnie, że wyszły pyszne, część masy zjadłam nim zrobiłam kulki...
madzia0902
Ale to jest chore :O przecież kobieta może mieć chociażby ciążę pozamaciczną i co ma sobie umrzeć nie wspominając o tym że dzięki USG można wiele wad wykryć i leczyć je już w brzuchu mamy a jak ma się jedno USG na całą ciążę to przecież wszystko można przegapić Straszne ile kobiet na pewno musiało cierpieć niepotrzebnie przez takie podejście do sprawyJak zrobisz test i wyjdzue pozytywny to umawiasz sie do poloznej. Najlepiej kolo 6tc. Wtedy jest tzw. Rozmowa zapiznawcza. Pyta o ostatni okres, kiedy test, dolegliwisci itp. Mowi co jesc pic robic a czego nie. Umawia kolejna wizyte na 11tc i wtedy zaklada Ci karte ciazy. Wypelniasz papiery z przebytymi chorobdmi operacjami poprednimi porodami. I umawia kolejna wizyte. Jesli jestes po 33 roku zycia to masz pappa z usg za darmo kolo 13tc. Ponizej mozesz za to zaplacic i tez Ci zrobia. A jesli nie to na ciaze masz jedno Usg -18-19tc. Jesli ciaza przebiega dobrze (wedlug poloznej) to gina mozesz przez cla ciaze nie zobaczyc.
KRROPELKA
Wiele z Was pisalo by nie kupiwac za duzo ciuszkow 56 bo malych szybko wyrosnie. Dokladnie tak zrobilam bedac w pierwszej ciazy. Dodatkowo jestem wysoka wiec zalozylam, ze dziecko bedzue dlugie. Syn urodzil sie 3000g i 48cm. Z ubran 56 wypadal przez dekolt. To nie byla nawet kwestia estetyki. One po prostu byly masakrycznie za wielkie na niego. Z drugim dzieckiem juz bylam zaopatrzona w mniejsze ciuszki tez. Mialam tez sporo w rozmiarze 50 i naprawde to wykorzystalam. A na malucha i tak byly przyduze choc drugi syn byl grubszy 3640g i 49cm. Wiec nie ma reguly.
Co do wozkow to ja sciagalam z pl. Mam tako moonlight rockstar. I jestem zadowolona. Gondola naprawde duza. Spacerowaka wygodna - w pelni rozkladana - kubelkowe do mnie nie mowia. Pozniej juz tu w Szwecji, dokupilismy parasolke cybex -zeby miec do auta. I jest naprawde rewelacyjna. Stabilna. Jako nieluczna z parasolek daje sie prowadzic jedna reka. Przezyla kilka podrozy samolotem -gdzie wiadomo ze nimi rzucaja jak workiem z weglem.
Co do wozkow to ja sciagalam z pl. Mam tako moonlight rockstar. I jestem zadowolona. Gondola naprawde duza. Spacerowaka wygodna - w pelni rozkladana - kubelkowe do mnie nie mowia. Pozniej juz tu w Szwecji, dokupilismy parasolke cybex -zeby miec do auta. I jest naprawde rewelacyjna. Stabilna. Jako nieluczna z parasolek daje sie prowadzic jedna reka. Przezyla kilka podrozy samolotem -gdzie wiadomo ze nimi rzucaja jak workiem z weglem.
Onaszczesliwa2018
Jak zrobisz test i wyjdzue pozytywny to umawiasz sie do poloznej. Najlepiej kolo 6tc. Wtedy jest tzw. Rozmowa zapiznawcza. Pyta o ostatni okres, kiedy test, dolegliwisci itp. Mowi co jesc pic robic a czego nie. Umawia kolejna wizyte na 11tc i wtedy zaklada Ci karte ciazy. Wypelniasz papiery z przebytymi chorobdmi operacjami poprednimi porodami. I umawia kolejna wizyte. Jesli jestes po 33 roku zycia to masz pappa z usg za darmo kolo 13tc. Ponizej mozesz za to zaplacic i tez Ci zrobia. A jesli nie to na ciaze masz jedno Usg -18-19tc. Jesli ciaza przebiega dobrze (wedlug poloznej) to gina mozesz przez cla ciaze nie zobaczyc.
O Matko a ja chodzę co dwa tygodnie i wiecznie mi mało co te kobiety mają powiedzieć które widzą swoją dzidzie raz przez całą ciążę. Nie no ja bym tam nieogarnela chyba by mnie musieli gdzieś na oddział psychiatryczny zamknąć bo z niewiedzy co u mojej dzidzi najzwyczajniej w świecie bym oszalała. Mega szacunek dla tych kobiet które tam prowadzą ciążę rodza i nie dostają na głowę na prawdę podziwiam
reklama
Onaszczesliwa2018
Ale to jest chore :O przecież kobieta może mieć chociażby ciążę pozamaciczną i co ma sobie umrzeć nie wspominając o tym że dzięki USG można wiele wad wykryć i leczyć je już w brzuchu mamy a jak ma się jedno USG na całą ciążę to przecież wszystko można przegapić Straszne ile kobiet na pewno musiało cierpieć niepotrzebnie przez takie podejście do sprawy
Też właśnie o tym pomyslalam przecież o różnych przypadkach się slyszy i wtedy co nie dość dla dziecka może być zagrożenie a i do samej matki nie no straszne
Podziel się: