reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

U mnie 4 kubki to jest max:/
Bardzo mało :(

Ja jestem na "drugim biegunie" - zawsze piłam dużo, więc teraz też...
OK 1litr herbaty (ziołowej, melisa, koperek, pokrzywa - pokrzywa mi pomaga na mdłości)), ok litr wody z miodem i cytryną, ewentualnie jeszcze imbirem, i co najmniej litr muszynianki. Do tego zazwyczaj jakiś sok tłoczony jabłkowo-coś, albo zakwasu buraczanego, albo soku warzywnego, różnie bywa ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
U dzidzi wszystko dobrze :) ma prawie 10 cm, na usg jest tydzień większa, ale lekarz powiedział, że po prostu może być duża. I co najważniejsze.... dziewczynka!!! Az sie poplakalam, bo tak bardzo chciałam teraz tej dziewczynki, ze bałam się, ze z chłopca sie nie będę cieszyć. Mam zdjecie na dowód, ze to na pewno córka, chociaż z dziewczynek czesto sie robią chlopcy, wiec nie cieszę się jeszcze bardzo.

Bardzo mało :(

Ja jestem na "drugim biegunie" - zawsze piłam dużo, więc teraz też...
OK 1litr herbaty (ziołowej, melisa, koperek, pokrzywa - pokrzywa mi pomaga na mdłości)), ok litr wody z miodem i cytryną, ewentualnie jeszcze imbirem, i co najmniej litr muszynianki. Do tego zazwyczaj jakiś sok tłoczony jabłkowo-coś, albo zakwasu buraczanego, albo soku warzywnego, różnie bywa ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Wody w ogóle nie mogę, wymiotuje jak się napije

U dzidzi wszystko dobrze :) ma prawie 10 cm, na usg jest tydzień większa, ale lekarz powiedział, że po prostu może być duża. I co najważniejsze.... dziewczynka!!! Az sie poplakalam, bo tak bardzo chciałam teraz tej dziewczynki, ze bałam się, ze z chłopca sie nie będę cieszyć. Mam zdjecie na dowód, ze to na pewno córka, chociaż z dziewczynek czesto sie robią chlopcy, wiec nie cieszę się jeszcze bardzo.
Super

Co da kąpania to w szpitalu jedynie wycierali mokrymi chusteczkami. Ja sama chyba wykapalam dzieciaki na drugi czy trzeci dzien po powrocie do domu.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja pamiętam, że u mnie w szpitalu pytali czy myć dziecko. Ogólnie było powiedziane, że nie myją ale można było wybierać. Myłam 2 dni po powrocie ze szpitala, jak się już do tego w miarę psychicznie przygotowałam. I to tylko chusteczką obmywałam dziecko z specjalnie przygotowaną wodą. A taką konkretną kąpiel miał po odpadnięciu tego pępka :D

12+1 jeszcze nie znamy plci i pewno jeszcze troche to zajmie niestety bo mieszkam w UK a tu USG robia rzadziej niz w PL. Mam prenatalne badania we wtorek 16.01, moze uda sie wtedy cos podoatrzyc
Poki co nie mamy żadnych przeczuć, czekamy wiec.

Nie chcieli mi mowic plci na prenatalnych;) z nhs o plci dowiedzialam sie w 22 tc ale mialam nifty duzo wczesniej
Midwife poznasz okolo 16 tc ;)

Z nhs mialam w 13 tc, 22tc, 27,29 bo krwawilam, 33,35 ostatni bo byl cc
Generalnie racja gora 5 scanow maja na cala ciaze
Masz jakies pytania pytaj;)
Mieszkalam kolo londka 6 lat ;)
Witamy ;)

reklama
Wspaniale!!! Gratulacje!!!!

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry