reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja mam dylemat... zjadła bym jakiś tort, taki z kremem, itd... Ale ja nie jem cukru, więc chyba pozostaje zrobienie wersji alternatywnej...
Deuga sprawa, to jakiś czas temu też miałam ochotę na coś, czego od lat nie jadłam, i jak spróbowałam, to okazało się, że to, co pamiętałam, a rzeczywisty smak to zupełnie co innego...
Więc chyba jutro będę musiała coś zrobić, jak nie tort, to choćby coś tiramisu-podobnego ;)
A może tort z kremem truskawkowym? Cholera, nie wiem, co bym zjadła...

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Tak dalej w De jestem, ale teraz pod samą granicą z Pl mieszkam.
W pierwszej ciąży też planowałam poród w wodzie, ale w ostatniej chwili sie rozmyśliłam.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Szczerze to kolezanka mnie namawia, bo pare dni temu Miala
Oczywiscie zdrowie musi byc nasze ok az do konca ciazy to warunek sn w wodzie odpukac wszy ok do teraz u nas
Zobaczymy
Ja Neuss
Ktory tydz u ciebie?

Co da kąpania to w szpitalu jedynie wycierali mokrymi chusteczkami. Ja sama chyba wykapalam dzieciaki na drugi czy trzeci dzien po powrocie do domu.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

No juz wiem czemu mi trabiono by nie myc od razu[emoji23]ur sie w Uk
Oczywiscie tym razem skoro chce sn wodzie to synek od razu bedzie w wodzie..... ah mam jezcze czas wszystko pomyslec bo dopiero 16 tc
1515696646-d3343c16e2207317-aaaaaa.jpeg

W kazdym badz razie sn wodne podobno nie boli az tak

Ja dzieci jeszcze nie mam więc nie mam doświadczenia w kąpaniu, ale z tego co pamiętam jak kiedyś oglądałam jakiś filmik z mamaginekolog to mówiła że po powrocie ze szpitala wręcz powinno się wykąpać dziecko, siebie (i to porządnie z myciem głowy i czyszczeniem pod paznokciami) oraz porządnie wszystko wyprać w wysokiej temperaturze i robi się to po to żeby tego siedliska bakterii, wirusów i wszystkich złych rzeczy które są w szpitalu nie przynieść do domu.
No wlasie nie wyobrazam sobie nie wykapac dziecka po wyjsciu ze szpitala. Do tego biore jak nahmniej rzeczy i wszystko od razu do prania.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Peugotka powiedz mi czy Ty będziesz chodzić na szkole rodzenia tutaj? Chociaż będziesz teraz drugie już mieć więc pewnie nie co?

Ty zacznij szukac poloznej , liste powinna dac ci ginko bo mnie straszyla ginko ze ciezko znalezc polozna , ja znalazlam dzwoniac liste numerow trzy dni i nagrywac sie na sekretarke po 24 h odzdzwonila tylko jedna mowiac tez ze mam szcxescie ze akurat blisko mieszka

Pewnie majac polozna da ci szkoly rodzenia lub zapytajmy kolezanke z gorlitz, ja do szkoly tu nie bede szla bo juz chyba wszystjo wiem
Niewiem jak to jest z szkola ridzenia tutaj
Szpital mialam dwa do wyboru blisko domu no to juz tez wybralam I zamowie msce kolo 30 tc , musze jezcze dokl zapytac ginko lub poloznej kiedy zamawia sie szpital w ktorym tyg ciazy

Szkola rodzenia idz namawiam ,mowia o wszystjim i najlepsze byly cwiczenia jak oddychac przy porodzie;))

Do góry