reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Z ciekawości, jakie okna kupujecie? Nasze już wstawione od jakiegoś czasu, w razie czego mogę się dzielić opiniami ;)

Gdzie ta aniaslu, ja już chcę to prywatne...

Musi być też prywatny wątek domowo-remontowo-budowlany ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jeszcze czekam pewnie odezwie sie wieczorem tak jak wczoraj

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Co do wypadow to za dzieciaka jezdzilismy. W tym roku naszym zrobilismy i spodobal im sie ten survival. Byli z nami moi rodziec.S z moim tata i chlopakami codziennie na ryby. 3 dnia poszli o 5 rana ja soalam a Mati na bosaka w pizamie polecial do nich na lowisko. Nawet nie wiem kiedy wyszedl. Dopiero przebudzilam sie jak D przyszedl po ubrania i po buty dla mlodego.

Nie martw się to samo przyjdzie :) Sama spodziewam się dopiero pierwszego dziecka ale jak siostra urodziła córkę to nawet mnie to przyszło naturalnie a nigdy wcześniej nie zmieniałam pieluchy i nie zakładałam ciuszków a dałam radę :) A jeśli chodzi o ubieranie to myślę, że na body z długim rękawem i śpiochy czy półśpiochy można założyć jakiś rozpinany sweterek :)

Nie no my lipcowki!!! Nie ze body spiochy i sweter
Pierwszy spacer wzkazany okolo 7 dni po porodzie ze wzgld na to halas drobnoustroje , I to gora 4o min co dzien mozna przedluzac , kapiel ja po 10 dniach wykapalam w wannie a tak to husteczki aby skore przyzwyczaic i ta mazia po porodzie mimo ze w szpitalu ja umyja husteczkami to ona wazna jest
Ubior nie przegrzewac ciala, mamy to szczescie ze beda letnie nasze bobo wiec msc mozna tylko spiochy z dlugim rekawemm bo pewnie bedzie kolo 29 stopni wiec nie body nie sweter eventualnie lekki kocyk i lekka czapeczka lub I bez
Ja Po mscu moja z marca to foto z polowy kwietnia miala 1 Msc
1515674001-e27401c16cad8b8f-aaaaaa.jpeg

A to dwa msce polowa maja I bylo cieplo nie przegrzewac to wazne
1515674092-06780d973680a346-aaaaaa.jpeg

Wiec lipiec to lato i co wazzne wyjsc do 11 i po 17 bo temp bedzie ciut nizsza niz upaly

Matko... dzisiaj Was nadrobić graniczyło z cudem [emoji2][emoji2]

Zaniosłam rano mocz do badania żeby sprawdzić przed jutrzejszą wizytą i jest czysty [emoji2] nie sądziłam że sprawi mi to tyle radości [emoji2] świeże powietrze jest cudowne, mam nadzieję że jutro lekarka powie że mogę trochę spacerować bo przez to leżenie moja kondycja jest w strasznym stanie... na 3 piętro jak już się wgramolę to mam straszną zadyszkę [emoji4]
W końcu puszczają bóle krocza, miednicy i jajników. Może się wyrozciągało wystarczająco na tą chwile. Uczucie jak nic nie boli jest cudowne [emoji4][emoji4][emoji4]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

Nim zaczęliśmy budować jeździliśmy na Bałkany - namiot, kuchenka benzynowa, zapas wody, i te klimaty, na dziko po Rumunii, Bułgarii, Chorwacji, Bośni... Jeszcze zostało trochę krajów do odwiedzenia, ale... Budowa, budowa, budowa,.....

0d1yrjjgtd95fou3.png
Bałkany moje ukochane [emoji173][emoji173] nie bez powodu mam męża Serba [emoji2]

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

...a myślicie że z racji że miesiące letnie to okres pylenia roślin- większa szansa że dzieci będą miały alergie...? Ani ja, ani synek nie jesteśmy w ogóle alergikami, więc nie mam pojęcia, tak mi przyszło do głowy odnośnie tych spacerów...

Nie no my lipcowki!!! Nie ze body spiochy i sweter
Pierwszy spacer wzkazany okolo 7 dni po porodzie ze wzgld na to halas drobnoustroje , I to gora 4o min co dzien mozna przedluzac , kapiel ja po 10 dniach wykapalam w wannie a tak to husteczki aby skore przyzwyczaic i ta mazia po porodzie mimo ze w szpitalu ja umyja husteczkami to ona wazna jest
Ubior nie przegrzewac ciala, mamy to szczescie ze beda letnie nasze bobo wiec msc mozna tylko spiochy z dlugim rekawemm bo pewnie bedzie kolo 29 stopni wiec nie body nie sweter eventualnie lekki kocyk i lekka czapeczka lub I bez
Ja Po mscu moja z marca to foto z polowy kwietnia miala 1 Msc
1515674001-e27401c16cad8b8f-aaaaaa.jpeg

A to dwa msce polowa maja I bylo cieplo nie przegrzewac to wazne
1515674092-06780d973680a346-aaaaaa.jpeg

Wiec lipiec to lato i co wazzne wyjsc do 11 i po 17 bo temp bedzie ciut nizsza niz upaly
Dzieki za wskazowki a dzidzia cudna [emoji1][emoji1]

Nie rozumiem ;))) przeciez jesli daleko od ovulki to zenskie chromosomy decyduja a jesli blisko ovulki to zapladniony meski I jest chlopczyk, u mnie se ta metoda sprawdzila
Tu chodzi o to, ze plemniki X sa wieksze i wolniejsze ale dluzej zyja. A te z Y krocej zyja, za to sa zwinniejsze i szybsze. Czyli X maja wieksze szanse na przezycie na kilka dni przed owu, za to Y maja wieksze szanse na dotarcie do cely w trakcie owu [emoji3]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Tez planowalam z mezem tam jechac na wakacje ale zawsze jak cos zaplanujemy to cos nak wypadnie... Teraz auto sie zepsulo i wszystkie oszczednosci na samochod.. I wakacje w czechach na basenie spędziłam [emoji13]

To mi się 2 lata temu auto zepsuło na Wegrzech na autostradzie. 14km od campingu jakos się dokulalismy. Okazało się, że to uszczelka pod głowicą! Musielismy znaleźć tam mechanika, a mojego auta żaden mechanik naprawiać nie chce i ogólnie 10 dni tam byliśmy nie wiedząc czy w ogóle wrocimy do domu. Dobrze, że rowery mieliśmy, chociaż ludzie na campingu wytrzeszczali na nas oczy jakim cudem z takim wielkim namiotem, taką iloscia sprzetu i jeszcze kajakiem przyjechalismy tu na rowerach i to z dzieckiem hehe

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry