reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Dziewczyny ja w pierwszej ciąży chodziłam ma basen. Lekarka radzila zawsze zaaplikowac tampona, infekcji nie złapałam.

Też bym zjadła pizze xD syn jak będzie na sobote zdrowy to mamy jechać na jego urodziny właśnie na pizze bo on uwielbia :)

reklama
Pewnie :) To tak jak ja, nie wiem czy np wyjazd w sierpniu byłby dobrym pomysłem co myślicie? Myślę nad takim urlopem tygodniowym.
A no nad morzem mieszkam, do plaży od domu mam jakieś 500 metrów :D też nie lubię sama na spacery chodzić ale moja mama całe szczęście mieszka niedaleko mnie więc chodzimy razem bo mojego chłopa na spacer wyciągnąć to też graniczy z cudem :( powiem Wam że morze lubię i nie chciałabym mieszkać gdzie indziej ale latem to jak jestem raz na plaży żeby się przejść to jest maks, taka ilość turystów jaka tutaj jest to nie dla mnie, zresztą ja nienawidzę się opalać więc leżenie plackiem na plaży też nie wchodzi w grę, najlepszy jest maj i czerwiec jak jest piękna pogoda i można sobie spacerować brzegiem morza na spokojnie :) A co do wczasów z takim niemowlaczkiem to u mnie rok temu koleżanka była na tydzień z 3 tygodniowym maleństwem i super to zniósł i się zachowywał, łóżeczko turystyczne miała i dawali radę. Tyle że mamginekolog kiedyś mówiła że do roku czasu dziecko nie powinno przebywać w foteliku samochodowym dłużej jak godzinę a wiadomo jak to na naszych cudownych drogach nad polskie morze jedzie się bardzo długo więc ze względu na kręgosłup maluszka myślę że bym sobie odpuściła.

Ola mysle ze w sierpniu spokojnie mozesz jechac ,ja sama planuje jechac nad zalew.co roku jezdzimy do osrodka kolo Radomia i powiedziałam D.ze w tym roku tez jedziemy nie odpuszcze. Rodzice jada w lipcu wezma dzieciaki to wpadniemy do nich tak na caly dzien z maluchem

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam wielką NADZIEJĘ że w maju gdzieś pojedziemy, ale to zależy też od tego jak M będzie się czuł... może nawet na dlużej niż tydzien, najwyżej dziecko opuści trochę lekcji :sorry2: A w lipcu zabiorą go moi rodzice, więc kamień z serca. Cały sierpień będzie natomiast u drugich dziadków nad morzem, więc starsze dziecko ogarnięte :tak: a ja jakoś przeżyję ;)

Pewnie :) To tak jak ja, nie wiem czy np wyjazd w sierpniu byłby dobrym pomysłem co myślicie? Myślę nad takim urlopem tygodniowym.
Ja urodziłam na początku lutego a już w marcu jechaliśmy ponad 500 km do moich rodziców. Młody świetnie zniósł podróż, nie było żadnych problemów. Wydaje mi się, że wszystko od dziecka zależy. My ogólnie dużo jeździliśmy z dzieciakami od samego początku i teraz jazdę uwielbiają.

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

My też chcielibyśmy gdzieś pojechać i odpocząć jeszcze przed porodem. Pobyć sobie we dwoje :) Zobaczymy co z tego wyjdzie :) M ma urlop jakoś na początku maja, a ja już planuję od początku maja być na L4 ale jeszcze nie zastanawialiśmy się gdzie. Pewnie nad morze nie pojedziemy bo za daleko mamy (mieszkamy na drugim końcu Polski) ale może uda się w góry, bo M bardzo lubi :)

Ja znowu na odwrot nie lubie morza za to cala 5 kochy gory. Planowalam na weekend majowy jechac do zakopanego a tu dupa.

Zapraszam do kotliny klodzkiej widoki mamy piękne [emoji4] i rzut bereten do zielenca i tez czarna gora niedaleko

A no nad morzem mieszkam, do plaży od domu mam jakieś 500 metrów :D też nie lubię sama na spacery chodzić ale moja mama całe szczęście mieszka niedaleko mnie więc chodzimy razem bo mojego chłopa na spacer wyciągnąć to też graniczy z cudem :( powiem Wam że morze lubię i nie chciałabym mieszkać gdzie indziej ale latem to jak jestem raz na plaży żeby się przejść to jest maks, taka ilość turystów jaka tutaj jest to nie dla mnie, zresztą ja nienawidzę się opalać więc leżenie plackiem na plaży też nie wchodzi w grę, najlepszy jest maj i czerwiec jak jest piękna pogoda i można sobie spacerować brzegiem morza na spokojnie :) A co do wczasów z takim niemowlaczkiem to u mnie rok temu koleżanka była na tydzień z 3 tygodniowym maleństwem i super to zniósł i się zachowywał, łóżeczko turystyczne miała i dawali radę. Tyle że mamginekolog kiedyś mówiła że do roku czasu dziecko nie powinno przebywać w foteliku samochodowym dłużej jak godzinę a wiadomo jak to na naszych cudownych drogach nad polskie morze jedzie się bardzo długo więc ze względu na kręgosłup maluszka myślę że bym sobie odpuściła.

Kurde to mnie trochę zmartwilas bo myśmy planowali w grudniu jechać z synusiem do Polski a mamy 1180 km :szok: więc w jedna godzinę choćbysmy odrzutowcem polecieli to nie ma szans :D

reklama
Takie pytanie z innej beczki.. Od parę dni mam dużo więcej śluzu niż w 1 trymestrze - to normalne..? Przezroczysty, lepki, no taki normalny śluz... Ale ilość się zwiększyła, i nie wiem, czy mam się martwić, czy to normalne?

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry