reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Kochana powiedzialas juz tesciowej? [emoji14]

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Cos ty zbieram sie zbieram i jakos nie moge. Nie to ze sie boje czy cos poprostu nie lubie zbednego gadania. Nie tyle co tesciowej co tescia.Ale mysle ze na dniach sie przelamie i zdradze swoj sekret. Najlepsze jest to ze D bratowa taka znachorka i zawsze 1 zauwazala ze ktoras w ciazy a teraz nic a nic nie zauwazyla. Ale mysle ze tesciowa cos podwjrzewa,lub druga bratowa D wygadala bo robia tescie rocznice 22 kwietnia. I jak rozmawialysmy to tesciowa nagle wypalila ze jak wszystko bedzie dobrze to Monika napewno mi pomoze.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zamierzam zacząć ćwiczyć gdzieś tak za tydzień jak już faktycznie wejdę w ten drugi trymestr. Ostatnio na wizycie pytałam się ginekologa czy mogę zacząć ćwiczyć i powiedział że jak najbardziej a wręcz że powinno się ćwiczyć w ciąży i że najbardziej poleca chodzenie na basen żeby odciążyć kręgosłup i nawet jeżeli nie umie się pływać (o zmoro tak jak ja) to chodzić żeby pogimnastykować się w wodzie, poruszać nogami a nawet można pomału uczyć się pływać :) W mojej miejscowości mam basen gdzie jest woda z morza martwego jest niby tak zasolona że nie da się w niej utopić i sama człowieka unosi, myślę że pójdę zobaczyć jak tak jest i jak mi się spodoba to będę chodzić :D
Szkoda u mnie takiego basenu nie ma bo tez nie umiem plywac... Nawet w brodziku bym sie utopila [emoji12] [emoji28]

Jesli chodzi o kregoslup to chce sie na basen zapisac bo coraz czesciej mnie boli. Ost lumbago mnie dopadło i chodzilam powyginana 3 dni... A to dopiero zacznie bolec jak brzuch bedzie większy

Ja jakoś basen omijam zawsze dostaje jakaś infekcje i boje się ze teraz w ciazy znów złapie i będę się męczyć
Ja ogólnie musze cis zrobić z sobą bo wazę 57 kg wiec nie dużo a czyje się jak dynia nie mam siły energi szybko się mecze

16udyx8di9hvrs5t.png

Ja zamierzam zacząć ćwiczyć gdzieś tak za tydzień jak już faktycznie wejdę w ten drugi trymestr. Ostatnio na wizycie pytałam się ginekologa czy mogę zacząć ćwiczyć i powiedział że jak najbardziej a wręcz że powinno się ćwiczyć w ciąży i że najbardziej poleca chodzenie na basen żeby odciążyć kręgosłup i nawet jeżeli nie umie się pływać (o zmoro tak jak ja) to chodzić żeby pogimnastykować się w wodzie, poruszać nogami a nawet można pomału uczyć się pływać :) W mojej miejscowości mam basen gdzie jest woda z morza martwego jest niby tak zasolona że nie da się w niej utopić i sama człowieka unosi, myślę że pójdę zobaczyć jak tak jest i jak mi się spodoba to będę chodzić :D
Też myślę o basenie, tylko powiedzcie czy w ciąży nie chwycę jakiejś infekcji? Jak się przed tym zabezpieczyć?

Ja chodze na basen i na grote solna,bo lekarz pozwolil i w sumie pomaga mi to na gardlo i zatoki. Mam mega skrzywienie kregoslupa wiec narazie zwykle cwiczenia chyba odpadaja, ale basen jak najbardziej i lepiej mi po nim.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Cos ty zbieram sie zbieram i jakos nie moge. Nie to ze sie boje czy cos poprostu nie lubie zbednego gadania. Nie tyle co tesciowej co tescia.Ale mysle ze na dniach sie przelamie i zdradze swoj sekret. Najlepsze jest to ze D bratowa taka znachorka i zawsze 1 zauwazala ze ktoras w ciazy a teraz nic a nic nie zauwazyla. Ale mysle ze tesciowa cos podwjrzewa,lub druga bratowa D wygadala bo robia tescie rocznice 22 kwietnia. I jak rozmawialysmy to tesciowa nagle wypalila ze jak wszystko bedzie dobrze to Monika napewno mi pomoze.

A może niech Twój mąż im powie? Po co Ty masz się narażać na zbędne gadanie?

reklama
Ja jakoś basen omijam zawsze dostaje jakaś infekcje i boje się ze teraz w ciazy znów złapie i będę się męczyć
Ja ogólnie musze cis zrobić z sobą bo wazę 57 kg wiec nie dużo a czyje się jak dynia nie mam siły energi szybko się mecze

16udyx8di9hvrs5t.png
Moze za malo witamin?? Wyniki masz dobre? Moze anemia?? Jesli chodzi o infekcje to tez mnie czesto łapią ale zawsze mam ppd reka clotrimazolum dopochwowe kilka tabl i przechodzi takze polecam a w ciazy tez mozna uzywac

Do góry