reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Kochana powiedzialas juz tesciowej? [emoji14]

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Cos ty zbieram sie zbieram i jakos nie moge. Nie to ze sie boje czy cos poprostu nie lubie zbednego gadania. Nie tyle co tesciowej co tescia.Ale mysle ze na dniach sie przelamie i zdradze swoj sekret. Najlepsze jest to ze D bratowa taka znachorka i zawsze 1 zauwazala ze ktoras w ciazy a teraz nic a nic nie zauwazyla. Ale mysle ze tesciowa cos podwjrzewa,lub druga bratowa D wygadala bo robia tescie rocznice 22 kwietnia. I jak rozmawialysmy to tesciowa nagle wypalila ze jak wszystko bedzie dobrze to Monika napewno mi pomoze.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja zamierzam zacząć ćwiczyć gdzieś tak za tydzień jak już faktycznie wejdę w ten drugi trymestr. Ostatnio na wizycie pytałam się ginekologa czy mogę zacząć ćwiczyć i powiedział że jak najbardziej a wręcz że powinno się ćwiczyć w ciąży i że najbardziej poleca chodzenie na basen żeby odciążyć kręgosłup i nawet jeżeli nie umie się pływać (o zmoro tak jak ja) to chodzić żeby pogimnastykować się w wodzie, poruszać nogami a nawet można pomału uczyć się pływać :) W mojej miejscowości mam basen gdzie jest woda z morza martwego jest niby tak zasolona że nie da się w niej utopić i sama człowieka unosi, myślę że pójdę zobaczyć jak tak jest i jak mi się spodoba to będę chodzić :D
Szkoda u mnie takiego basenu nie ma bo tez nie umiem plywac... Nawet w brodziku bym sie utopila [emoji12] [emoji28]

Jesli chodzi o kregoslup to chce sie na basen zapisac bo coraz czesciej mnie boli. Ost lumbago mnie dopadło i chodzilam powyginana 3 dni... A to dopiero zacznie bolec jak brzuch bedzie większy

Ja jakoś basen omijam zawsze dostaje jakaś infekcje i boje się ze teraz w ciazy znów złapie i będę się męczyć
Ja ogólnie musze cis zrobić z sobą bo wazę 57 kg wiec nie dużo a czyje się jak dynia nie mam siły energi szybko się mecze

16udyx8di9hvrs5t.png

Ja zamierzam zacząć ćwiczyć gdzieś tak za tydzień jak już faktycznie wejdę w ten drugi trymestr. Ostatnio na wizycie pytałam się ginekologa czy mogę zacząć ćwiczyć i powiedział że jak najbardziej a wręcz że powinno się ćwiczyć w ciąży i że najbardziej poleca chodzenie na basen żeby odciążyć kręgosłup i nawet jeżeli nie umie się pływać (o zmoro tak jak ja) to chodzić żeby pogimnastykować się w wodzie, poruszać nogami a nawet można pomału uczyć się pływać :) W mojej miejscowości mam basen gdzie jest woda z morza martwego jest niby tak zasolona że nie da się w niej utopić i sama człowieka unosi, myślę że pójdę zobaczyć jak tak jest i jak mi się spodoba to będę chodzić :D
Też myślę o basenie, tylko powiedzcie czy w ciąży nie chwycę jakiejś infekcji? Jak się przed tym zabezpieczyć?

Ja chodze na basen i na grote solna,bo lekarz pozwolil i w sumie pomaga mi to na gardlo i zatoki. Mam mega skrzywienie kregoslupa wiec narazie zwykle cwiczenia chyba odpadaja, ale basen jak najbardziej i lepiej mi po nim.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Cos ty zbieram sie zbieram i jakos nie moge. Nie to ze sie boje czy cos poprostu nie lubie zbednego gadania. Nie tyle co tesciowej co tescia.Ale mysle ze na dniach sie przelamie i zdradze swoj sekret. Najlepsze jest to ze D bratowa taka znachorka i zawsze 1 zauwazala ze ktoras w ciazy a teraz nic a nic nie zauwazyla. Ale mysle ze tesciowa cos podwjrzewa,lub druga bratowa D wygadala bo robia tescie rocznice 22 kwietnia. I jak rozmawialysmy to tesciowa nagle wypalila ze jak wszystko bedzie dobrze to Monika napewno mi pomoze.

A może niech Twój mąż im powie? Po co Ty masz się narażać na zbędne gadanie?

reklama
Ja jakoś basen omijam zawsze dostaje jakaś infekcje i boje się ze teraz w ciazy znów złapie i będę się męczyć
Ja ogólnie musze cis zrobić z sobą bo wazę 57 kg wiec nie dużo a czyje się jak dynia nie mam siły energi szybko się mecze

16udyx8di9hvrs5t.png
Moze za malo witamin?? Wyniki masz dobre? Moze anemia?? Jesli chodzi o infekcje to tez mnie czesto łapią ale zawsze mam ppd reka clotrimazolum dopochwowe kilka tabl i przechodzi takze polecam a w ciazy tez mozna uzywac

Do góry