reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

O to szybko wam sie udalo,farciara. Tylko sie cieszyc.[emoji4]

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
No byłam w szoku bo miałam najczarniejsze myśli, że przez to, że tyle lat je brałam to wcale się nie uda a tu taka niespodzianka :) Wyłam jak bóbr z testem w ręce a M mnie tulił i mówił, że mam nie płakać, że trzeba się cieszyć [emoji173] Najwspanialsze doświadczenie w życiu [emoji173]

reklama
Od rana trochę pobrudzilo. Ale na 14 jadę do gin odezwę się po wizycie
Trzymam kciuki!
I czekam na wieści po wizycie...

0d1yrjjgtd95fou3.png

A ja bym chciała wiedzieć ;) choćby ze względu na przygotowania, uszycie czegoś przed porodem itd - liczę, że teraz na pewno będzie łatwiej szyć niż po porodzie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Z tym szyciem to racja, potem to może być ciężko :) Ale osobiście to wolę neutralne kolory, więc u mnie to nie byłby problem :) Jak odbiorę dziś materiały to się pochwalę co tam upolowałam :) A doradź proszę co wybierać? dresówkę, jersey, bawełnę? Dresówka to chyba średnio się sprawdzi na lato?

Cześć dziewczyny! @kinga30 trzymam kciuki :*
Miałam fatalną noc. Co chwila sie budziłam z nerwów. Sama je sobie zaserwowałam. A jak? Zaczęłam sobie o wszystkim myślec i doszłam do wniosku że ja przecież nic nie wiem o dzieciach! NIC! Boję się że sobie nie poradzimy bo oboje jesteśmy zieloni w tym temacie, boję się że niechcący zrobie dziecku krzywdę przy przewijaniu, albo ze mi spadnie z przewijaka, albo że będzie płakać a ja nie będe wiedziala co zrobić żeby je uspokoić, i moj najgorszy koszmar: BODY. Jak mam tak malenkiemu dziecku coś przełozyć przez głowe? Przecież ja umrę ze strachu że mu główka opadnie albo coś. Noworodkom trzeba zakłądac warstwę więcej niż my. I np jest dzień ze mam na sobie sweter i spodnie i jak mam ubrać dziecko? Body na dlugi rękaw, półspiochy i co na to? Jestem przerażona, boję się że będę nieogarniającą matką
Nie martw się to samo przyjdzie :) Sama spodziewam się dopiero pierwszego dziecka ale jak siostra urodziła córkę to nawet mnie to przyszło naturalnie a nigdy wcześniej nie zmieniałam pieluchy i nie zakładałam ciuszków a dałam radę :) A jeśli chodzi o ubieranie to myślę, że na body z długim rękawem i śpiochy czy półśpiochy można założyć jakiś rozpinany sweterek :)

Za to moj to ciemny jest co gdzie i jak. Jak pracowalam to dzwonil co zrobic im jesc, jak i po co! Hihi a jak bylam w szpitalu z Matim i z nimi przyjechal po mnie to dzieciakow ubral jak pajace. Hahahaha. Wiec reasumując zazdroszcze wam facetow ktorzy sa ogarnieci.

Mój ma podobnie, jak byłam w szpitalu, to dzwonił jak się makaron gotuję, i ogólnie w domu niewiele ogarnia :(
Ale liczę, że to się zmieni po przeprowadzce - teraz rano do pracy i potem na budowę, więc w domu to tak naprawdę sypia (no, odkąd jestem w ciąży to jest trochę więcej, ale prania sam nie zrobi, tylko ja mówię co, z czym można wyprać, na jaki program, itd), ale jak już się przeprowadzimy, to nie będzie jeździł na budowę, więc będzie więcej okazji do ogarnięcia, co i jak w domu ;)
Druga sprawa, że teściowa to go niczego nie nauczyła... Ale to już inna historia, nie na publiczne forum... Ale za to w kwestiach budowlano mechanicznych ogarnia bardzo, potrafi więcej niż niejeden "fachowiec" a z wykształcenia zupełnie co innego ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mój ma podobnie, jak byłam w szpitalu, to dzwonił jak się makaron gotuję, i ogólnie w domu niewiele ogarnia :(
Ale liczę, że to się zmieni po przeprowadzce - teraz rano do pracy i potem na budowę, więc w domu to tak naprawdę sypia (no, odkąd jestem w ciąży to jest trochę więcej, ale prania sam nie zrobi, tylko ja mówię co, z czym można wyprać, na jaki program, itd), ale jak już się przeprowadzimy, to nie będzie jeździł na budowę, więc będzie więcej okazji do ogarnięcia, co i jak w domu ;)
Druga sprawa, że teściowa to go niczego nie nauczyła... Ale to już inna historia, nie na publiczne forum... Ale za to w kwestiach budowlano mechanicznych ogarnia bardzo, potrafi więcej niż niejeden "fachowiec" a z wykształcenia zupełnie co innego ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Mamy podobnie ,moja teściowa ma 3 synalkow i nic ich nie nauczyla wszystko mieli pod nos. Ale wlasnie to temat na zale na zamknietym.

reklama
Ja już nie mogę doczekać się wychodzenia na spacery [emoji173]
Hahahaha ola a ja sobie tego nie wyobrazam. Starsze na rolkach i na rowerach a ja z wozkiem. Jednak jedno latwiesze do ogarniecia. Choc szczerze ci powiem ze starsze mialy 2.5 i 3.5 jak sie najmlodszy urodzil i zle nie bylo. Dobrze ze porod na wakacje bo ocipialabym noworodka ladowac do auta rano zeby ich do szkoly odstawic

Do góry