reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Fajna taka niespodzianka :D Mnie się marzyło, żeby dowiedzieć się dopiero po porodzie, no ale cóż, chłop się uparł :p
A ja bym chciała wiedzieć ;) choćby ze względu na przygotowania, uszycie czegoś przed porodem itd - liczę, że teraz na pewno będzie łatwiej szyć niż po porodzie ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

A to tylko wyjatki tam na zamknietym bo ja nic niewiem , od kiedy go macie i kto moderator? Huh
Pokazac brzuch mialam na mysli cala postac na publicznym nie mozna tzn ja tak sadze po co ma ktos widziec ma sylwetke z twarza wiec na priwie nie dajecie fotek?

Onaszczesliwa jak sie czujesz?
My to najlepiej real i juz [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
Kochana to jest grupa a tam polapac sie nie idzie....wczoraj pisalam do aniaslu podalam siebie i agnieszke na moda i czekam na odzew od adminiatracji. Wtedy mozna bedzie spokojnie pokazac siebie dzieciaki itd

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

A to tylko wyjatki tam na zamknietym bo ja nic niewiem , od kiedy go macie i kto moderator? Huh
Pokazac brzuch mialam na mysli cala postac na publicznym nie mozna tzn ja tak sadze po co ma ktos widziec ma sylwetke z twarza wiec na priwie nie dajecie fotek?

Onaszczesliwa jak sie czujesz?
My to najlepiej real i juz [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

MNIE dalej męczą te mdlosci chociaż tak jakby znów lżej oby :D dokladnie my spotkamy się w realu :)

Dziś weszłam na wagę, spodziewałam się, że przytyłam nie wiem ile a wyszło 72,2kg więc chyba znowu schudłam, trochę mnie to martwi bo od pierwszej wizyty ciągle chudnę, mało bo mało ale jednak.
Spokojnie ja mam ciągle mniej niż przed ciąża... Czasem stanę na wagę i jest 300g więcej a drugiego dnia już nie ma... To wody w naszym organizmie

f2w39n7303c24ozn.png

U mnie też nad ranem padał deszcz a patrzyłam pogodę to taka lipa aż do lutego dalej nie wiem jak będzie :/ ojjj... Przymrozilo by trochę bo ciągle słyszę że ktoś chory, a to grypa a to jelitowki może było by tego mniej!
I dzis ciąg dalszy mojego lenia żeby mi tylko w krew nie weszło :)
A młody szykuje już wszystko bo będzie piekła babeczki misie, idę do niego bo rozwalił kuchnie

Cześć dziewczyny! @kinga30 trzymam kciuki :*
Miałam fatalną noc. Co chwila sie budziłam z nerwów. Sama je sobie zaserwowałam. A jak? Zaczęłam sobie o wszystkim myślec i doszłam do wniosku że ja przecież nic nie wiem o dzieciach! NIC! Boję się że sobie nie poradzimy bo oboje jesteśmy zieloni w tym temacie, boję się że niechcący zrobie dziecku krzywdę przy przewijaniu, albo ze mi spadnie z przewijaka, albo że będzie płakać a ja nie będe wiedziala co zrobić żeby je uspokoić, i moj najgorszy koszmar: BODY. Jak mam tak malenkiemu dziecku coś przełozyć przez głowe? Przecież ja umrę ze strachu że mu główka opadnie albo coś. Noworodkom trzeba zakłądac warstwę więcej niż my. I np jest dzień ze mam na sobie sweter i spodnie i jak mam ubrać dziecko? Body na dlugi rękaw, półspiochy i co na to? Jestem przerażona, boję się że będę nieogarniającą matką

Hahaha ja myślę , że do lipca mi wróci spokojnie to 5 kg i jeszcze z nawiązką :D od zawsze należałam do tych "pulchniejszych " dopiero w styczniu gdy mały umarl to zaczęła mi waga lecieć i z 78 schudłam do 57 i tak mi później jakoś zostało chyba z 2 kg przybrałam przez ten cały czas a do tego teraz to 5 kg zlecialo i chyba 1.5 wrócilo jak dobrze pamiętam a mam np zupełnie inna sylwetkę niż nasza Marika( jak oglądałam ostatnio zdjęcia) którą jest poprostu szczupła i drobna pewnie od zawsze taka była a ja od zawsze bylam i jestem" grubokostna " i nawet jakbym miała 40 kg na wadze to będę wyglądać jakbym miała więcej :D także ja się przygotowywuje że będę słonica chociaż kto wie los lubi zaskakiwać :)
Wyżsi ludzie często mają grubsze kości :) ja nawet gdy ważę mało to np. Kości na rękach mam drobne, ale kości kolan (gdzie tłuszczu brak) to widać, że nie są drobne :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Dzień dobry z rana. Obudził mnie dziś masakryczny ból w pachwinie. Już kolejny dzień tak boli. Jak zmieniam pozycje, siedzę za dużo lub dużo chodzę. Więc w sumie leżę większość dnia. Niby to normalne bóle bo się rozciąga wszystko ale daje mi to w kość. Ech jeszcze tydzień do wizyty.

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom
Myślę, że to dlatego, że wszystko się rozciąga, ale na pewno po wizycie będziesz spokojniejsza...

Ja się boję tego, że mam bardzo wysoki próg bólowy.. Czasem coś ciągnie, coś zakłuje, ale to na zasadzie takiej, że potrafię to zignorować, więc boję się, czy przypadkiem nie zignoruję czegoś, co powinno mnie skłonić do wizyty na IP.....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry