atomek
Fanka BB :)
11 msA ile lat ma córka?
Napisane na SM-T813 w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
11 msA ile lat ma córka?
Syna mam juz tak chorego, że do piątku chyba nie przyjdzie mu :/ i teraz pasowało by mi odwołać mogą wizytę u lekarza, ale we czwartek mi się kończy wychowawczy i muszę zwolnienie wziąć.. i zas dylemat co robic :/ ile wstecz lekarz może wypisać zwolnienie?
Ja chodzę prywatnie ale żeby zrobić usg gdzie mierzy przezierność to byłam na badaniach prenatalnych w innym miejscu ze skierowaniem od mojego gina i za wizytę nie płaciłam.Ja mam takie głupie pytanie do osób, które chodzą prywatnie do gina. Czy za wizytę, na której robi się usg genetyczne płaci się jakoś dodatkowo? Czy normalnie w cenie wizyty mierzy tą przezierność?
Ja miałam w cenie wizytyJa mam takie głupie pytanie do osób, które chodzą prywatnie do gina. Czy za wizytę, na której robi się usg genetyczne płaci się jakoś dodatkowo? Czy normalnie w cenie wizyty mierzy tą przezierność?
Ja mam takie głupie pytanie do osób, które chodzą prywatnie do gina. Czy za wizytę, na której robi się usg genetyczne płaci się jakoś dodatkowo? Czy normalnie w cenie wizyty mierzy tą przezierność?
Trzymam kciuki za owocna wizyte!A ja spac nie moge. Od 5 juz jakos nie spie. Dobrze, ze moge forum przegladac, bo bym sie zanudzila. Nie wstaje, bo tak ciemno, cicho. Na 12.30 mam do diabetologa. Staram sie nie stresowac, bo z opinii ludzi wyniki, ze spoko osoba jak jej przez tel powiedzialam ze w ciazy jestem, to raz dwa mnie wcisnela, mowila ze mimo duzej ilosci pacjentow mam wtedy przyjechac. Boje sie lekarzy, juz tyle razy trafialam na niemilych, ze niezlicze [emoji23]
Oj ja tez mam slabosc do slodyczy, ale tez staram sie nie jesc mimo, ze z glukoza nie mam problemow [emoji53]Jeszcze nie jestem, ale bede od piatku staram sie slodyczy nie jesc. Kawalek batonika mi sie zdarzylo. Jestem od nich uzalezniona. Nie slodze, nie sole wielu rzeczy (tak mi bardziej smakuja), ale slodycze typu batoniki, serniczek, cukierki, czekolada to zjadam garsciami. Ale dla.dziecka wszystko
A to malutka ale jak któraś z dziewczyn pisała tablet lub telefon może zajmie się chwilkę11 ms
Napisane na SM-T813 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez tak mialam, ze po jakims czasie juz nie mialam ochoty na slodycze[emoji5] Organizm sie przyzwyczaja.Trzymam kciuki
@Marzycielka - wyregulowana tarczyca to bardzo dużo, więc teraz kciuki za cukier - ale wszelakie słodycze to naprawdę syf...
Polecam książkę "cukier sól tłuszcz".
Polecałabym jeszcze "Sugar blues", ale książka jest nie do zdobycia, mam egzemplarz, ale zdobyty w tak karkołomny sposób, że.. (skoro była mowa o telefonach do lekarzy, ja zdobyłam nr telefonu do tłumaczki wydania pl)
W każdym razie syrop glukozowo - fruktozowy jest trucizną, a cukier ogólnie rzecz biorac uzależnia podobnie jak narkotyki...
Żeby wyeliminować cukier z diety najgorsze są pierwsze 3 tygodnie - ja się zapychałam daktylami i innymi bakaliami itd, ale potem przestało mnie ciągnąć do słodyczy w ogóle (a michałki itd jadłam na kg....)