reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Też to tłumacze dziadkowie że narazie nie wiem czy nie będę musiała leżeć w ciąży a kto się zajmie pieskiem bo przecież przy takim szczeniakiu to roboty jak przy dziecku, a mój 3 latek to jeść by dal pić
Roboty to raz ale też szczeniak wymaga opieki i nauki jak male dziecko dlatego zakup psa przekladam az dziecko bedzie starsze

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tez mam wizyte 18 to jestesmy we 3 :)
Fajnie a o której masz wizytę? Ja na 16 :)
O ile nie maja chwilowego "focha". U mojej Tosi wszystko zalezy od humoru.. Przez chwilę ciągle chciałaby sie miziac a za kilka minut atakuje pazurami... Ale i tak jest kochana [emoji13]
Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
U moich kotów to ta wredota pojawia się z wiekiem :p Mam kotkę, która ma 15 lat i bywa humorzasta jeśli ktoś ją zbytnio tarmosi i kocurka 6 miesięcznego, którego wszędzie pełno :)

A czemu mąż się nie zgadza na kota? To fantastyczne zwierzęta, nie wymagają od nas zbytnej uwagi, są czyste i ciche, no i można się przytulić :)
Mnie się nie pytaj czemu nie chce, ja bym kota mogla mieć. Poki co syn zadowala się przybłędami, których mamy na placu zwykle kilka i je karmimy. Może kiedyś mąż zmieni zdanie ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

chyba nieprawda bo z corka mialam zgage od poczatku ciaży a urodzila sie prawie łysa z jednym lokiem a czubku :D ale za to teraz ma włosy do polowy pleców grube i mocne
U mnie to samo, przy córce miałam takie zgagi, ze tylko zwymiotowanie tej żółci przynosiło ulge, a córka łysa ;)

Syna mam juz tak chorego, że do piątku chyba nie przyjdzie mu :/ i teraz pasowało by mi odwołać mogą wizytę u lekarza, ale we czwartek mi się kończy wychowawczy i muszę zwolnienie wziąć.. i zas dylemat co robic :/ ile wstecz lekarz może wypisać zwolnienie?

Co do lekarzy to dziewczyny nie ma co się na nich obrażać czy urazach tym jak się do nas odezwali. Ja mam grubą skórę i nikt mnie szybko nie urazić. Ważne jest żeby wymagać dobrej opieki i być świadomym swoich praw. Lekarze są jacy są przez lata zaniedbań w systemie opieki. Dlatego utarło się że jak się nie da w łapę albo nie pójdzie prywatnie to się nie wyleczy. Z tym trzeba walczyć i to niestety walczyć musimy zarówno my pacjenci jak i sami lekarze, a przedewszystkim rządzący bo bez dofinansowania państwowej opieki nic się nie zmieni. Pacjent prywatny zawsze będzie lepszy od państwowego bo prywatny da kasę. Same wspieramy ten chory układ chodząc na prywatne wizyty.
Podsumowując to trzeba zacisnąć zęby, wymagać dobrej opieki, znać swoje prawa i potrafić je grzecznie wyartykuowac jak ma się naprzeciwko siebie lekarza gbura. A też nie zawsze lekarz gbur oznacza partacza.

Napisane na SM-T813 w aplikacji Forum BabyBoom

AAAA dzisiaj o 14:30 mam prenatalne i właśnie się dowiedziała że mąż nie wyjdzie z pracy i nie zajmie się mała bo coś mu pilnego wyskoczyło... nie wiem jak ja ja ogarnę w gabinecie. Ile u was trwało to badanie?

Napisane na SM-T813 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jutro zaczynam 16 tydzień i wyczytałam że od tego tyg dziecko jest mierzone od głowy aż do stóp bo wcześniej mierzył tylko do pupy :) i ma 14 cm, no ciekawe czy takie duże noszę w brzyszku w poniedziałek mam wizyte to się okaże :)

Do góry