reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

No to się połudzę :) U mnie generalnie jest już lepiej rano - mogę nawet wypić kawę za copje cisnienier 80/50 jest mi wdzięczne :) Tylko wieczory są złe, a wczorajsze rzyganko rano i wieczór to moze jednorazowy wyskok :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

No także luzik już pewnie będzie coraz lepiej :)

reklama
No to się połudzę :) U mnie generalnie jest już lepiej rano - mogę nawet wypić kawę za copje cisnienier 80/50 jest mi wdzięczne :) Tylko wieczory są złe, a wczorajsze rzyganko rano i wieczór to moze jednorazowy wyskok :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Ja na kawę niestety dalej nie umie nawet popatrzeć a ciśnienie mam też niskie chociaż Twoje jest już ekstremalnie niskie tylko , że ja miałam od zawsze tak z tym ciśnieniem :D

Ja na kawę niestety dalej nie umie nawet popatrzeć a ciśnienie mam też niskie chociaż Twoje jest już ekstremalnie niskie tylko , że ja miałam od zawsze tak z tym ciśnieniem :D
ja mam dylematy życiowe chce mi się kawy codziennie rano w pracy a jak ją zrobie to nie moge dopić tak mi nie smakuje mimo że zawsze ją lubiłam :D
mi się zaczęła akcja zgaga co kilka dni mnie łapie... co za uczucie

ja mam dylematy życiowe chce mi się kawy codziennie rano w pracy a jak ją zrobie to nie moge dopić tak mi nie smakuje mimo że zawsze ją lubiłam :D
mi się zaczęła akcja zgaga co kilka dni mnie łapie... co za uczucie

O kurczę podobno jak kobiety mają zgagi to dzieci mają dużo włosków po urodzeniu , ale nie wiem ile w tym prawdy chociaż mówią o tym wszystkie moje znajome które są już mamami:D

Ufff noc raczej przespana, tylko od czasu sprawdzałam czy nic mnie nie boli i czy nie mam skurczy. Równo tydzień temu trafiłam po raz pierwszy do szpitala...Plan jest taki, żeby trzymać się z daleka jak długo się da ;)

Dzisiaj przyjeżdża do mnie moja mama i dotrzyma mi towarzystwa aż do piątku :) Dużo jestem sama, mąż dużo pracuje, a nie mam jeszcze siły/odwagi żeby wychodzić z domu...

Co do Waszej dyskusji o lekarzach, humorach, to ja nawet, gdy traciłam Synka dalej im za wszystko dziękowałam, nie awanturowałam się. W rezultacie obecnie, mimo, że minęło 8 miesięcy to mnie pielęgniarki i położne z oddziału patologi ciąży pamiętały. Nawet te najbardziej niedostępne, z tzw. fochem na twarzy były dla mnie całkiem miłe ku zaskoczeniu pozostałych koleżanek z sali. Także ja sobie na humory nie pozwalam, szczególnie w pracy. A z ludźmi z problemami/wypaleniem zawodowym radzę sobie inaczej - dalej pokazując im jak można podchodzić do drugiego człowieka. Przez ten pobyt teraz nikt mnie nie uraził, nie wyładował na mnie swoich frustracji. W nocy z piątku na sobotę mąż mógł ze mną być w szpitalu aż do samego rana. A to kompletnie wbrew przepisom...

Witam się w 15 tygodniu :D Już się nie mogę doczekać pierwszych ruchów maleństwa [emoji173] i kolejnej wizyty, żeby je zobaczyć i zerknąć znowu między nóżki :-D Miałam robić fotki brzuszka, oczywiście ciągle zapominałam, wczoraj z racji zakończonego 14go tygodnia też miałam taki plan jednak znowu zapomniałam, ale M mi przypomniał po 20 i mi cyknął :D Więc się pokaże :)
20180108_205346.jpg

Dziewczynki jestem już po wizycie u ginekologa [emoji16] w środę zaczynam 13tc a Maluszek ma już 7cm :) ale my z partnerem wysocy więc mnie to nie dziwi, że dzieciątko długie [emoji16] lekarz stawia na dziewczynkę :) a jutro po 8 rano mam prenatalne [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Super [emoji173] Jaka już duża dzidzia :) Ciekawe czy się sprawdzić typ lekarza co do płci :) Zaciskam kciuki za dzisiejsze prenatalne, na pewno będzie ok :) Inaczej gin już by coś widział na usg.
Dziewczyny gratuluję wam udanych wizyt / badań prenatalnych i zdrowych dzieciątek i oby tak dalej :) jutro ja idę na usg już się boję...

p19u3e3kx9dmklru.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Na pewno będzie dobrze :)
któraś z was juz zna płeć dziecka ? mi powiedział ze 16 17 tydzien jest wsranie zobczyć płeć dziecka
Nam ginekolog powiedział w 12+3 że coś jest między nóżkami i że prawdopodobnie chłopiec będzie :) Przekonamy się na kolejnej wizycie 18go :)
Dzisiaj mialam mieć usg prenatalne pierwsze ale ginekolog powiedziała ze musimy jeszcze poczekać bo dzidzia jest za mała na dokładniejsze badanie, ma 4,2 cm a musi być co najmniej 4,5 cm. Z usg wychodzi 11 tydz.
Ile miały wasze maluszki w 11/12 tyg?
Pierwsze prenatalne miałam 11+2 i też się bałam, że okaże się, że dzidzia jest za mała ale na szczęście miała 4,63cm i udało się wszystko sprawdzić :)
Mój zakup dziś :D
1515439512-68b2097fca2ac3b4-aaaaaa.jpeg
1515439517-73ae30fe37092732-aaaaaa.jpeg
różowe spodnie takie jak na zdjęciu i identyczna kurtka :D w przyszłym roku kupię tylko kask i buty na deskę bo deskę już mam i już będe miała cały zestaw :) a tymczasem będę miała strój do przechadzek po śniegu :)

p19u3e3kx9dmklru.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Super kurtka :) Moje ulubione kolory :p

Załączniki

• 20180108_205346.jpg
    20180108_205346.jpg
    44,5 KB · Wyświetleń: 301
Ostatnia edycja:
Ufff noc raczej przespana, tylko od czasu sprawdzałam czy nic mnie nie boli i czy nie mam skurczy. Równo tydzień temu trafiłam po raz pierwszy do szpitala...Plan jest taki, żeby trzymać się z daleka jak długo się da ;)

Dzisiaj przyjeżdża do mnie moja mama i dotrzyma mi towarzystwa aż do piątku :) Dużo jestem sama, mąż dużo pracuje, a nie mam jeszcze siły/odwagi żeby wychodzić z domu...

Co do Waszej dyskusji o lekarzach, humorach, to ja nawet, gdy traciłam Synka dalej im za wszystko dziękowałam, nie awanturowałam się. W rezultacie obecnie, mimo, że minęło 8 miesięcy to mnie pielęgniarki i położne z oddziału patologi ciąży pamiętały. Nawet te najbardziej niedostępne, z tzw. fochem na twarzy były dla mnie całkiem miłe ku zaskoczeniu pozostałych koleżanek z sali. Także ja sobie na humory nie pozwalam, szczególnie w pracy. A z ludźmi z problemami/wypaleniem zawodowym radzę sobie inaczej - dalej pokazując im jak można podchodzić do drugiego człowieka. Przez ten pobyt teraz nikt mnie nie uraził, nie wyładował na mnie swoich frustracji. W nocy z piątku na sobotę mąż mógł ze mną być w szpitalu aż do samego rana. A to kompletnie wbrew przepisom...

To fajnie , że nie będziesz sama przynajmniej też czas Ci szybciej minie :) . No właśnie też o tym samym pisałam, że nawet w największych tragediach jak człowiek ma w sobie coś z " czlowieka " nie tylko wygląd to wie jak się ma zachowywać.. I tak samo po informacji o śmierci mojego upragnionego dziecka , nawet przez sekundę nieprzyszlo mi na myśl żeby komuś się za to mogło oberwac..

reklama
O kurczę podobno jak kobiety mają zgagi to dzieci mają dużo włosków po urodzeniu , ale nie wiem ile w tym prawdy chociaż mówią o tym wszystkie moje znajome które są już mamami:D
chyba nieprawda bo z corka mialam zgage od poczatku ciaży a urodzila sie prawie łysa z jednym lokiem a czubku :D ale za to teraz ma włosy do polowy pleców grube i mocne

Do góry