reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

A ja lekarzy rozumiem....
Pracują często po kilkanaście godzin . Mało tego pacjenci potrafią zdobyć ich prywatny numer telefonu i wydzwaniac w weekendy czy w nocy. Mojej przyjaciółki mąż jest ginekologiem , a ona za 2 tyg rodzi i płacze. Bo nie dość że męża nie ma w domu to gdy w końcu wraca przed północą to do niego pacjentki wydzwaniaja , że plamke na bieliźnie zobaczyly albo że mają zaparcia. Przekazują sobie na forum jego PRYWATNY numer tel.
Po drugie nie możemy porównywać pracy lekarza z pracą w sektorze usług nie związanych z ratowaniem życia. Dla mnie lekarz może być kompletnym mrukiem o ile mi pomoże.
W Szwecji z plamienie od razu odsylaja do domu, jeśli ciąża jest tak młoda że nie ma możliwości jej uratowania. Bo co w szpitalu pomogą ? Nic.
Rozumiem lekarzy w Pl. Są zmęczeni , systemem i kolejkami, brakiem funduszy i pacjentami , którzy przychodzą i wymagają. Pracowałam przez 12 lat z lekarzami , wiem jak to wygląda.
Pracuje z osobami niepełnosprawnymi, pomimo że pracuje często po kilkanaście godzin nie mam presji , że moja błędna diagnoza pozbawi ich życia. Jestem by im pomóc i spełnić ich życzenia. Oni ode mnie nie wymagają , moi podopieczni są tak wdzięczni , że nawet gdybym miała gorszy dzień dostanę uśmiech.
I jeszcze tylko jedno.... Pomimo że mój przyjaciel jest ginekologiem , nigdy nie zadzwoniłam do niego w nocy czy w weekend . Pomimo że krwawilam nie raz. Szanuję , że oprócz tego że jest lekarzem jest też człowiekiem posiadającym życie prywatne. I jeśli w danych godzinach nie pracuje tzn że to jego czas dla rodziny. A po drugie za odbieranie telefonów i udzielanie porad nikt mu nie płaci.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Oj co do tych telefonow to roznie to bywa. Wiekszosc lekarzy przyjmujacych prywatnie sami daja numer tel.i kaza dzwonib. I placi im za to wlasnie pacjentka.
Jesli jest to bez jego zgody to rozumiem niezadowolenie. Ale tu dyskusja dotuczyla lekarza na dyzurze w szpitalu, a nie poza praca. To zupelnie inna kwestia.
Jesli chodzi o porownywanie pracy to ja akurat myslalam o zawodach wlasnie ratujacych zycie. Wiele osob zapomina, ze jest ich duzo wiecej niz tylko lekarz. A lekarz sam w sluzbie zdrowia nie zdziala nic.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
Tez sie tak boje wogi, bo strasznie sie po porodach musialam meczyc, zeby zrzucic plus mam nadwage a lekarz bardzo wagi pilnuje. Jeszcze mam stwierdzona cukrzyce w tej ciazy, wiec waga to moj strach. Choc wczoraj jak stanelam, to bylam w szoku, bo bylo zaledwie 300 gramow wiecej niz przed ciaza (po swietach mialam 1.5 kg) , a brzuch mam juz dosc widoczny. Ale jak juz kiedys tu pytalam i pisalam, wydaje mi sie, ze to po tabl na tarczyce. W ogole odkad je zazywam, to sie lepiej czuje.

xrotgov3q3o4y33i.png
No to pewnie nie bedzie tak zle jak juz masz wyregulowana tarczyce. Poza tym pewnie jestes na diecie cukrzycowej, wiec tez za wiele nie przytyjesz. To spokojnie [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A ja spac nie moge. Od 5 juz jakos nie spie. Dobrze, ze moge forum przegladac, bo bym sie zanudzila. Nie wstaje, bo tak ciemno, cicho. Na 12.30 mam do diabetologa. Staram sie nie stresowac, bo z opinii ludzi wyniki, ze spoko osoba :) jak jej przez tel powiedzialam ze w ciazy jestem, to raz dwa mnie wcisnela, mowila ze mimo duzej ilosci pacjentow mam wtedy przyjechac. Boje sie lekarzy, juz tyle razy trafialam na niemilych, ze niezlicze [emoji23]

xrotgov3q3o4y33i.png

No to pewnie nie bedzie tak zle jak juz masz wyregulowana tarczyce. Poza tym pewnie jestes na diecie cukrzycowej, wiec tez za wiele nie przytyjesz. To spokojnie [emoji5]

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Jeszcze nie jestem, ale bede :) od piatku staram sie slodyczy nie jesc. Kawalek batonika mi sie zdarzylo. Jestem od nich uzalezniona. Nie slodze, nie sole wielu rzeczy (tak mi bardziej smakuja), ale slodycze typu batoniki, serniczek, cukierki, czekolada to zjadam garsciami. Ale dla.dziecka wszystko :)

xrotgov3q3o4y33i.png

Nie przegadam Ciebie ,wiec nie widze dalszego sensu dyskutowania na temat zachowan ludzkich.
Podaruje sobie wiec dalsza probe tlumaczenia mojej opinii,bo i tak nie dociera :rofl2:
Jeśli można się trochę wtrącić to gdyby każdy z nas miał prawo w pracy zachowywać Się tak czasami lekarze... A nie mówię o zwykłej nieuprzejmosci tylko o chamskim ... Podlym zachowaniu... To co by czuł rodzic oddając mi w pracy dziecko do żłobka? (Jestem opiekunką)... Oddając roczny skarb pod opiekę, który może raz w tygodniu trafić na mój zły nastrój?

f2w39n7303c24ozn.png

A ja spac nie moge. Od 5 juz jakos nie spie. Dobrze, ze moge forum przegladac, bo bym sie zanudzila. Nie wstaje, bo tak ciemno, cicho. Na 12.30 mam do diabetologa. Staram sie nie stresowac, bo z opinii ludzi wyniki, ze spoko osoba :) jak jej przez tel powiedzialam ze w ciazy jestem, to raz dwa mnie wcisnela, mowila ze mimo duzej ilosci pacjentow mam wtedy przyjechac. Boje sie lekarzy, juz tyle razy trafialam na niemilych, ze niezlicze [emoji23]

xrotgov3q3o4y33i.png
Kiedyś musi być ten pierwszy raz :)

f2w39n7303c24ozn.png

Kiedyś musi być ten pierwszy raz :)

f2w39n7303c24ozn.png
Byl, byl :) moj poprzedni ginekolog, ktory prowadzil moja wczesniejsza ciaze. Nie dosc ze mily, na czasie, to jeszcze przystojny [emoji7]
Teraz tez mam superowego, aczkolwiek mniej przystojnego. Jest z tych "kochaniutkich" [emoji23]
A rekord pobilam jak jezdzilam 3 noce pod rzad do szpitala, z takim bolem, ze az plakalam. Nie wiedzialam, czy to nerki, kregoslup. 3 noce mnie postukali, stwierdzili ze albo zaparcia, albo okres sie zbliza, a ja mialam ochote umrzec. Zero usg, nic. Wybralam sie do rodzinnej, na usg i sie okazalo, ze to kamienie w pecherzyku zolciowym. Prawie sie skonczylam. Ale w sumie u nas szpital ma opinie umieralni, jedziesz zeby juz tam pasc.

xrotgov3q3o4y33i.png

reklama
Ja też nie śpię od 6 a zasnelam grubo po północy. Stres przedwizytowy - byle do 16:20. Jeśli o wage chodzi to mam kilo na plusie. Z synem przytylam 23 kg, ale moja waga startowa była dużo niższa. Teraz nie mogę sobie pozwolić na to. Niech już bedze wiosna, albo chociaż ładna zima to bede chodzić na spacery :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry