reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Nie, nie. Nie bylam. Bo tyle ze przy zdj trzeba wyjsc, to wiedzialam. Tylko sobie tak przypomnialam ta panike babeczki, jak weszlam na chwile z corka. Na wczesniejszym facet nic nie mowil, ze nie wolno wchodzic. I tak jak mowie, na drzwiach nie ma zakazu, tylko dopiero jak sie wejdzie do srodka przy samej tej "maszynie".

xrotgov3q3o4y33i.png
Nie, to spokojnie. Pole magnetyczne w rezonansie mogloby zaszkodzic, ale promienie rentgena dzialaja tylko w momencie strzalu.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

reklama
To rzeczywiscie malutka. Ja mialam usg pod koniec 11 tyg i dzidzia miala ponad 7cm

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

W 11 tygodniu moje dzieciątko miało chyba 5.43 jak dobrze pamiętam ale nie dam sobie ręki uciąć jak nie zapomnę to zerkne na USG, jak lekarza nic niezapokojilo to pewnie wszystko jest dobrze chyba od 10 tygodnia każda dzidzia rosnie swoim tempem jak dobrze pamiętam także Twoja poprostu kruszynka:)

Mi na zaparcia pomagają sliwki suszone popite duża ilościa wody chociaż ich nie cierpię ale czego czlowiek nie zrobi żeby sobie ulżyć :) jak masz możliwość to może spróbuj a nóż Tobie też ten sposób pomoże :)
Sprobowalam 2 razy i nic nie ruszylo. Mam w planie kompot z suszu moze to pomoże [emoji4]

Nie, to spokojnie. Pole magnetyczne w rezonansie mogloby zaszkodzic, ale promienie rentgena dzialaja tylko w momencie strzalu.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
To dobrze, uspokoilyscie mnie :) Naprawde zaczelam sie bac, jak zostal w filmie poruszony temat ciazy i RTG. w zyciu nie bylam taka panikara. Naprawde. Wszyscy sie dziwili, ze jestem ostoja spokoju w roznych sytuacjach, a tu prosze... Co dzien cos wymyslam.

xrotgov3q3o4y33i.png

Dzisiaj mialam mieć usg prenatalne pierwsze ale ginekolog powiedziała ze musimy jeszcze poczekać bo dzidzia jest za mała na dokładniejsze badanie, ma 4,2 cm a musi być co najmniej 4,5 cm. Z usg wychodzi 11 tydz.
Ile miały wasze maluszki w 11/12 tyg?
Ja mialam prenatalne w 11t6d i dzidzia miala 5,56cm. Ale kazde rosnie w swoim tempie. Kiedy kaxal Ci przyjsc znowu?

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Sprobowalam 2 razy i nic nie ruszylo. Mam w planie kompot z suszu moze to pomoże [emoji4]

Kurczę a kapusta kiszona? Najlepiej taka jeszcze nieugotowana pamiętam , że też kiedyś mi pomogła:) Jak przypomnę sobie jeszcze jakiś sposób to Ci napisze chociaż tak jak widzisz na każdego działa coś innego

Kurczę a kapusta kiszona? Najlepiej taka jeszcze nieugotowana pamiętam , że też kiedyś mi pomogła:) Jak przypomnę sobie jeszcze jakiś sposób to Ci napisze chociaż tak jak widzisz na każdego działa coś innego
Ja od zawsze mialam problemy z zaparciami i ratowalam sie tabletkami ale niestety teraz juz nie mozna brać. Znalazlam syrop ktory mi pomaga ale nie chce zbyt czesto brac zeby organizm sie nie przyzwyczail

reklama
Dlatego wlasnie napisalam, ze sami wykreowalismy takie myslenie o lekarzach. Na szczescie coraz wiecej osob juz tak nie mysli.
Ja wlasnie wypowiadajac sie zaczetal od oceny swojego postepowania w pracy. Ja jestwm zawsze mila i wykonuje swoja prace najlepiej jak potrafie, chocbym o 16.00 dopiero jadla pietwszy posilek i juz padala z nog. Taka prace wybralam i chce ja wykonywac najlepiej jak potrafie. Dlatego tez wymagam tego samego od innych, czy to lekarz czy inny zawod. W pracy nie ma miejsca na humorki, zwlaszcza jeslu chodzi o zdrowie i zycie ludzkie.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

A skad wiadomo ,ze to humorki? Jak mozna z gory zakladac,ze ktos jest nadasany lub kasliwy,bo tak!??? Moze i masz racje ,ale ...
A moze ten lekarz wlasnie pracuje dluzej,bo ktos zadzwonil,ze jest chory i nie ma zastepstwa,a ktos musi przyjmowac pacjentow.
A moze cos poszlo nie tak i ktos umarl albo zapadl w spiaczke?
A moze dzieci czekaja na dobranoc z Mama ,a ona musi siedziec dluzej,bo zmiana sie spoznia?
Wszyscy wlasnie wiedza najlepiej i oczekuja najlepszego traktowania,bo ja tak robie to ktos musi tez albo mi sie NALEZY.
Bezinteresownosc. Daje cos bez oczekiwania niczego w zamian.
Oczywiscie - mamy do tego prawo,ale nie ocenialabym z gory z jakiej przyczyny ktos ma zly humor..
Moze za drzwiami ktos przezywa tragedie.
Poraz kolejny - troche empatii,a nie egoizmu przydalo by sie spoleczenstwu. Wszystko dziala w dwie strony.
Bynajmniej ja tak podchodze do tematu..

Do góry