Dlatego wlasnie napisalam, ze sami wykreowalismy takie myslenie o lekarzach. Na szczescie coraz wiecej osob juz tak nie mysli.
Ja wlasnie wypowiadajac sie zaczetal od oceny swojego postepowania w pracy. Ja jestwm zawsze mila i wykonuje swoja prace najlepiej jak potrafie, chocbym o 16.00 dopiero jadla pietwszy posilek i juz padala z nog. Taka prace wybralam i chce ja wykonywac najlepiej jak potrafie. Dlatego tez wymagam tego samego od innych, czy to lekarz czy inny zawod. W pracy nie ma miejsca na humorki, zwlaszcza jeslu chodzi o zdrowie i zycie ludzkie.
Aniołek[*]8.08.2017
A skad wiadomo ,ze to humorki? Jak mozna z gory zakladac,ze ktos jest nadasany lub kasliwy,bo tak!??? Moze i masz racje ,ale ...
A moze ten lekarz wlasnie pracuje dluzej,bo ktos zadzwonil,ze jest chory i nie ma zastepstwa,a ktos musi przyjmowac pacjentow.
A moze cos poszlo nie tak i ktos umarl albo zapadl w spiaczke?
A moze dzieci czekaja na dobranoc z Mama ,a ona musi siedziec dluzej,bo zmiana sie spoznia?
Wszyscy wlasnie wiedza najlepiej i oczekuja najlepszego traktowania,bo ja tak robie to ktos musi tez albo mi sie NALEZY.
Bezinteresownosc. Daje cos bez oczekiwania niczego w zamian.
Oczywiscie - mamy do tego prawo,ale nie ocenialabym z gory z jakiej przyczyny ktos ma zly humor..
Moze za drzwiami ktos przezywa tragedie.
Poraz kolejny - troche empatii,a nie egoizmu przydalo by sie spoleczenstwu. Wszystko dziala w dwie strony.
Bynajmniej ja tak podchodze do tematu..