reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Z tymi konkretnymi ruchami wcale nie jest mniej stresu. Rusza się intensywnie - może się dusi? Nie rusza się dlugo - udusił się! Mój mlody w brzuchu spał i po 5 godzin. Raz już panikę miałam, ale zjadłam ciasto z masą krowkową i się obudził. Od tamtego dnia miałam masę krowkowa w lodówce na pobudkę dla dzidzi ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Boże nie strasz mnie :D oby moje było ruchliwe :D najlepiej cały dzień:D

reklama
Powiem Wam kobitki, że ja jestem w 13tc... I nie jestem osoba, która się doszukuje itp... Ale dziś jak usiadłam poczulam z lewej strony przy pachwinie takie trzepotanie skrzydełek... I przezylam niezły szok bo to było zupełnie coś innego... Zupełnie innego od bulgotania w żołądku bo to było przy pachwinie... I bardzo szybkie :) i czułam to jakby na skórze od środka... A to moja pierwsza ciąża... A naprawdę sie nie doszukiwalam bo byłam pewna, że poczuje koło 20tc a tu przeżyłam szok

f2w39n7303c24ozn.png

My już w prawie 16 tygodniu, a jeszcze m nic nie czuję.
To kwestia bardzo indywidualna, ale trzymam kciuki, żeby jak najszybciej :)

@Dorotea - trzymam kciuki, żeby teraz już było dobrze, bez żadnych komplikacji, infekcji itd.

@Marzycielka - promienie rtg są bardzo niebezpieczne, ale na szczęście o nie za dużym zasięgu - poza pomieszczeniem gdzie jest "pacjent", i pomieszczeniem w którym znajduje się aparatura jest bezpiecznie. Nie można oczywiście demonizować, bardzo duże znaczenie ma dawka, ale najbardziej narażone są komórki szybko dzielące się, dlatego w ciąży trzeba unikać. Ale poza okresem ciąży, to - myśmy się rzucali kawałkami skały promieniotwórczej i wiele innych głupot ;) . Ale nim nas wypuścili na pracownię jądrową, to komplet badań, łącznie z potwierdzeniem braku ciąży itd.
(z wykształcenia jestem fizykiem :p)

Jak byłaś z córka - w którym tygodniu byłaś? Dostałaś ołowiane ubranko?

0d1yrjjgtd95fou3.png

Powiem Wam kobitki, że ja jestem w 13tc... I nie jestem osoba, która się doszukuje itp... Ale dziś jak usiadłam poczulam z lewej strony przy pachwinie takie trzepotanie skrzydełek... I przezylam niezły szok bo to było zupełnie coś innego... Zupełnie innego od bulgotania w żołądku bo to było przy pachwinie... I bardzo szybkie :) i czułam to jakby na skórze od środka... A to moja pierwsza ciąża... A naprawdę sie nie doszukiwalam bo byłam pewna, że poczuje koło 20tc a tu przeżyłam szok

f2w39n7303c24ozn.png

Ja od jakiegoś czasu czuje ale też nie jest to jakieś regularne takie jakby gilgotanie to moja pierwsza ciaza i nie wiem czy to "to" czy moje jelita robia mi psikusy :D ale koło 20 ego tygodnia pewnie wszystkie będziemy już czuć wyraźne ruchy także jeszcze chwilkę tak na prawdę musimy poczekać :D

Ja od jakiegoś czasu czuje ale też nie jest to jakieś regularne takie jakby gilgotanie to moja pierwsza ciaza i nie wiem czy to "to" czy moje jelita robia mi psikusy :D ale koło 20 ego tygodnia pewnie wszystkie będziemy już czuć wyraźne ruchy także jeszcze chwilkę tak na prawdę musimy poczekać :D
Widziałam film na youtube jak kobieta na brzuch w 20tc położyła ołówek i drgal na boki :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
O kurczę to faktycznie długo ja mam nadal co 2 tygodnie wizyty i czas dłuży mi się tak , że szok . Miesiąca bez usg chyba bym nie wytrzymała z moim strachem to chyba bym po ścianach chodziła:D
No ja chodzilam na poczatku co 2 tygodnie. Teraz bylam w szoku, ze kazal przyjsc za miesiac. No ale na razie nic sie nie dzialo to normalnie co miesiac sa wizyty.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry