reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Z tymi konkretnymi ruchami wcale nie jest mniej stresu. Rusza się intensywnie - może się dusi? Nie rusza się dlugo - udusił się! Mój mlody w brzuchu spał i po 5 godzin. Raz już panikę miałam, ale zjadłam ciasto z masą krowkową i się obudził. Od tamtego dnia miałam masę krowkowa w lodówce na pobudkę dla dzidzi ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png

Boże nie strasz mnie :D oby moje było ruchliwe :D najlepiej cały dzień:D

reklama
Powiem Wam kobitki, że ja jestem w 13tc... I nie jestem osoba, która się doszukuje itp... Ale dziś jak usiadłam poczulam z lewej strony przy pachwinie takie trzepotanie skrzydełek... I przezylam niezły szok bo to było zupełnie coś innego... Zupełnie innego od bulgotania w żołądku bo to było przy pachwinie... I bardzo szybkie :) i czułam to jakby na skórze od środka... A to moja pierwsza ciąża... A naprawdę sie nie doszukiwalam bo byłam pewna, że poczuje koło 20tc a tu przeżyłam szok

f2w39n7303c24ozn.png

My już w prawie 16 tygodniu, a jeszcze m nic nie czuję.
To kwestia bardzo indywidualna, ale trzymam kciuki, żeby jak najszybciej :)

@Dorotea - trzymam kciuki, żeby teraz już było dobrze, bez żadnych komplikacji, infekcji itd.

@Marzycielka - promienie rtg są bardzo niebezpieczne, ale na szczęście o nie za dużym zasięgu - poza pomieszczeniem gdzie jest "pacjent", i pomieszczeniem w którym znajduje się aparatura jest bezpiecznie. Nie można oczywiście demonizować, bardzo duże znaczenie ma dawka, ale najbardziej narażone są komórki szybko dzielące się, dlatego w ciąży trzeba unikać. Ale poza okresem ciąży, to - myśmy się rzucali kawałkami skały promieniotwórczej i wiele innych głupot ;) . Ale nim nas wypuścili na pracownię jądrową, to komplet badań, łącznie z potwierdzeniem braku ciąży itd.
(z wykształcenia jestem fizykiem :p)

Jak byłaś z córka - w którym tygodniu byłaś? Dostałaś ołowiane ubranko?

0d1yrjjgtd95fou3.png

Powiem Wam kobitki, że ja jestem w 13tc... I nie jestem osoba, która się doszukuje itp... Ale dziś jak usiadłam poczulam z lewej strony przy pachwinie takie trzepotanie skrzydełek... I przezylam niezły szok bo to było zupełnie coś innego... Zupełnie innego od bulgotania w żołądku bo to było przy pachwinie... I bardzo szybkie :) i czułam to jakby na skórze od środka... A to moja pierwsza ciąża... A naprawdę sie nie doszukiwalam bo byłam pewna, że poczuje koło 20tc a tu przeżyłam szok

f2w39n7303c24ozn.png

Ja od jakiegoś czasu czuje ale też nie jest to jakieś regularne takie jakby gilgotanie to moja pierwsza ciaza i nie wiem czy to "to" czy moje jelita robia mi psikusy :D ale koło 20 ego tygodnia pewnie wszystkie będziemy już czuć wyraźne ruchy także jeszcze chwilkę tak na prawdę musimy poczekać :D

Ja od jakiegoś czasu czuje ale też nie jest to jakieś regularne takie jakby gilgotanie to moja pierwsza ciaza i nie wiem czy to "to" czy moje jelita robia mi psikusy :D ale koło 20 ego tygodnia pewnie wszystkie będziemy już czuć wyraźne ruchy także jeszcze chwilkę tak na prawdę musimy poczekać :D
Widziałam film na youtube jak kobieta na brzuch w 20tc położyła ołówek i drgal na boki :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
O kurczę to faktycznie długo ja mam nadal co 2 tygodnie wizyty i czas dłuży mi się tak , że szok . Miesiąca bez usg chyba bym nie wytrzymała z moim strachem to chyba bym po ścianach chodziła:D
No ja chodzilam na poczatku co 2 tygodnie. Teraz bylam w szoku, ze kazal przyjsc za miesiac. No ale na razie nic sie nie dzialo to normalnie co miesiac sa wizyty.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Do góry