reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Dorotea to dobrze że już w domku, spokojnie polezysz a infekcje szybko zwalczysz, najważniejsze że nie masz już boli brzuszka, a powiedz mi czy bierzesz jakieś leki od czasu zabiegu? np magnez nospa

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi co sadzicie o tym. Kiedys bylam z corka na przeswietleniu zeba jakos na poczatku ciazy. Weszlam z nia normalnie do pomieszczenia gdzie przeswietlaja i dopiero jak Pan robil zdj, to wyszlam. Po jakims czasie to samo. Tylko zamiast Pana, to byla babeczka. Zapytala czy nie jestem w ciazy. Ja mowie, ze jestem, a ona taka wystraszona, ze nawet do tego pomieszczenia nie wolno mi wejsc. I od tego czasu tak sie glowilam, czy wczesniejszy pobyt tam, moze jakos zaszkodzic, mimo ze przy samym RTG nie bylam. Na drzwiach nie bylo info, tylko dopiero w srodku, ze w razie ciazy, nalezy poinformowac o tym.

xrotgov3q3o4y33i.png

Myślę , że jakby miało zaszkodzić to już by były "skutki " na pewno samo badanie jest niebezpieczne, ale obok pomieszczenie nie bo przecież ktoś te zdjęcia wykonuje i jest pewnie w takim samym pomieszczeniu jak Ty , a robiąc dziennie takie zdjęcie za zdjęciem to nawet dla osób nie w ciąży mogło być niebezpieczne ,a niektóre kobiety nie wiedząc jeszcze o tym, że są w ciąży mają robione przeswietlenia i z dziećmi wszystko oki także myślę , że ta pani tylko taka mocno przewrazliwiona była i nie masz sie czym martwic :)

Dziewczyny a powiedzcie mi co sadzicie o tym. Kiedys bylam z corka na przeswietleniu zeba jakos na poczatku ciazy. Weszlam z nia normalnie do pomieszczenia gdzie przeswietlaja i dopiero jak Pan robil zdj, to wyszlam. Po jakims czasie to samo. Tylko zamiast Pana, to byla babeczka. Zapytala czy nie jestem w ciazy. Ja mowie, ze jestem, a ona taka wystraszona, ze nawet do tego pomieszczenia nie wolno mi wejsc. I od tego czasu tak sie glowilam, czy wczesniejszy pobyt tam, moze jakos zaszkodzic, mimo ze przy samym RTG nie bylam. Na drzwiach nie bylo info, tylko dopiero w srodku, ze w razie ciazy, nalezy poinformowac o tym.

xrotgov3q3o4y33i.png
Nie martw sie. Samo przebywanie w pomieszczeniu nie jest niebezpieczne. Jedynie w rezonansie magnetycznym moze byc ryzyko, ale nie w rtg.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Tak z ciekawosci - co sie dzieje pozniej, jesli nie ma usg, a jest ciaza pozamaciczna? Pewnie sa jakies objawy...? Ale czy to moze byc niebezpieczne?
W Szwecji prawdopodobnie trafiasz do szpitala jeśli masz już objawy pęknięcia jajowodu, bo bety się tutaj niestety nie robi. A prywatnie samemu nie ma szans zrobić, bo musisz mieć skierowanie.
Ja jestem teraz w 12tc i dopiero jutro będę miała zakładaną kartę ciąży (książeczkę) oraz pierwsze badania krwi. Przed 12tc ciąża dla nich to nie ciąża.

xrotgov3q3o4y33i.png
Kurcze nie pomogę bo się nie znam, ale pamiętaj żeby o tym porozmawiać z lekarzem

Moglam juz jakis czas temu zapytac go, ale na smierc zapomnialam. Poprostu jakos odlozylam to na boczny tor. Dzis ogladalam jakis film i byl poruszany tam watek zdjec RTG i tak sobie wlasnie przypomnialam.

xrotgov3q3o4y33i.png
Ja też tak mam że zapominam zawsze o coś zapytać i teraz piszę w tel notatniku listę pytań i zawsze przy nim wyciągam tel mówię że muszę zajrzeć w ściąge o co jeszcze miałam zapytać i tak dopisuje pytania jak coś mi się przypomni

reklama
Do góry