reklama
Onaszczesliwa2018
Fanka BB :)
Dziewczyny a powiedzcie mi co sadzicie o tym. Kiedys bylam z corka na przeswietleniu zeba jakos na poczatku ciazy. Weszlam z nia normalnie do pomieszczenia gdzie przeswietlaja i dopiero jak Pan robil zdj, to wyszlam. Po jakims czasie to samo. Tylko zamiast Pana, to byla babeczka. Zapytala czy nie jestem w ciazy. Ja mowie, ze jestem, a ona taka wystraszona, ze nawet do tego pomieszczenia nie wolno mi wejsc. I od tego czasu tak sie glowilam, czy wczesniejszy pobyt tam, moze jakos zaszkodzic, mimo ze przy samym RTG nie bylam. Na drzwiach nie bylo info, tylko dopiero w srodku, ze w razie ciazy, nalezy poinformowac o tym.
Myślę , że jakby miało zaszkodzić to już by były "skutki " na pewno samo badanie jest niebezpieczne, ale obok pomieszczenie nie bo przecież ktoś te zdjęcia wykonuje i jest pewnie w takim samym pomieszczeniu jak Ty , a robiąc dziennie takie zdjęcie za zdjęciem to nawet dla osób nie w ciąży mogło być niebezpieczne ,a niektóre kobiety nie wiedząc jeszcze o tym, że są w ciąży mają robione przeswietlenia i z dziećmi wszystko oki także myślę , że ta pani tylko taka mocno przewrazliwiona była i nie masz sie czym martwic
Margana
Nie martw sie. Samo przebywanie w pomieszczeniu nie jest niebezpieczne. Jedynie w rezonansie magnetycznym moze byc ryzyko, ale nie w rtg.Dziewczyny a powiedzcie mi co sadzicie o tym. Kiedys bylam z corka na przeswietleniu zeba jakos na poczatku ciazy. Weszlam z nia normalnie do pomieszczenia gdzie przeswietlaja i dopiero jak Pan robil zdj, to wyszlam. Po jakims czasie to samo. Tylko zamiast Pana, to byla babeczka. Zapytala czy nie jestem w ciazy. Ja mowie, ze jestem, a ona taka wystraszona, ze nawet do tego pomieszczenia nie wolno mi wejsc. I od tego czasu tak sie glowilam, czy wczesniejszy pobyt tam, moze jakos zaszkodzic, mimo ze przy samym RTG nie bylam. Na drzwiach nie bylo info, tylko dopiero w srodku, ze w razie ciazy, nalezy poinformowac o tym.
Aniołek[*]8.08.2017
Sabinaaa81
W Szwecji prawdopodobnie trafiasz do szpitala jeśli masz już objawy pęknięcia jajowodu, bo bety się tutaj niestety nie robi. A prywatnie samemu nie ma szans zrobić, bo musisz mieć skierowanie.Tak z ciekawosci - co sie dzieje pozniej, jesli nie ma usg, a jest ciaza pozamaciczna? Pewnie sa jakies objawy...? Ale czy to moze byc niebezpieczne?
Ja jestem teraz w 12tc i dopiero jutro będę miała zakładaną kartę ciąży (książeczkę) oraz pierwsze badania krwi. Przed 12tc ciąża dla nich to nie ciąża.
Agatka29
Kurcze nie pomogę bo się nie znam, ale pamiętaj żeby o tym porozmawiać z lekarzemDziewczyny a powiedzcie mi co sadzicie o tym. Kiedys bylam z corka na przeswietleniu zeba jakos na poczatku ciazy. Weszlam z nia normalnie do pomieszczenia gdzie przeswietlaja i dopiero jak Pan robil zdj, to wyszlam. Po jakims czasie to samo. Tylko zamiast Pana, to byla babeczka. Zapytala czy nie jestem w ciazy. Ja mowie, ze jestem, a ona taka wystraszona, ze nawet do tego pomieszczenia nie wolno mi wejsc. I od tego czasu tak sie glowilam, czy wczesniejszy pobyt tam, moze jakos zaszkodzic, mimo ze przy samym RTG nie bylam. Na drzwiach nie bylo info, tylko dopiero w srodku, ze w razie ciazy, nalezy poinformowac o tym.
SzczęśliwaCiężarna
Aaa no to bardziej skomplikowane, ale 3mam kciuki by jednak zrobili usgJa ostatnio widzialam dzidzie na prenatalnych 28.12. A tetaz wizyta 23.01, ale chyba bez usg, bo ide do przychodni po l4 i skierowanie na badania i pewnie z wynikami kaze mi przyjsc do gabinetu.
Aniołek[*]8.08.2017
Marzycielka
Moglam juz jakis czas temu zapytac go, ale na smierc zapomnialam. Poprostu jakos odlozylam to na boczny tor. Dzis ogladalam jakis film i byl poruszany tam watek zdjec RTG i tak sobie wlasnie przypomnialam.Kurcze nie pomogę bo się nie znam, ale pamiętaj żeby o tym porozmawiać z lekarzem
Agatka29
Ja też tak mam że zapominam zawsze o coś zapytać i teraz piszę w tel notatniku listę pytań i zawsze przy nim wyciągam tel mówię że muszę zajrzeć w ściąge o co jeszcze miałam zapytać i tak dopisuje pytania jak coś mi się przypomniMoglam juz jakis czas temu zapytac go, ale na smierc zapomnialam. Poprostu jakos odlozylam to na boczny tor. Dzis ogladalam jakis film i byl poruszany tam watek zdjec RTG i tak sobie wlasnie przypomnialam.
reklama
Marzycielka
Musze tez sb to zapisac, lepiej wiedziec na czym sie stoiA jak zapytasz lekarza i on Cię uspokoi to napewno twoje obawy przejdą a tak będziesz cały czas mysla
Podziel się: