reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Ok prawda cos swojego to wazna sprawa
Szukaj tez by bylo blisko park plac zabaw szkoly przedszkola... ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
No tak właśnie patrzymy, żeby było sporo zieleni, a jeśli chodzi później o żłobek i przedszkole to pewnie dam tam gdzie pracuje :)

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

reklama
A jeśli chodzi o testy, to ja swój zrobiłam w 23dc i wyszedł pozytywny ale delikatnie, w każdym razie już byłam w szoku że widać było cokolwiek ale czułam moment zagnieżdżenia zarodka.. Stąd myśl o zrobieniu testu po paru dniach od dolegliwości
1510309917-124969a1dd36b7ea-aaaaaa.jpeg

Później po 4 dniach zrobiłam kolejny i było już widać wyraźnie
1510309946-37baefbaad17d047-aaaaaa.jpeg
do tego beta 1126 a kolejnego dnia byłam już na wizycie, w sumie bardziej po leki niż na usg ale babeczka zrobiła i był pęcherzyk :) a jak byłam sprawdzić powód plamienia zrobiła znów i było widać już serduszko :) a było to w środę 5t2d :) plamienie ustało i mam nadzieję że będzie ok :) kolejna wizyta 20.11

27.06.17 Anastazja [*]
Mi tez wczesnie wyszedl test w 24 dc

@Peugeotka36 jakie śliczne włosy <3 chciałabym takie.. Chociaż na gęstość nie mogę narzekać :)) mam spooooro włosów które czasami ciężko okiełznać

A jeśli chodzi o paznokcie to też lubię się pobawić ale raczej delikatniej :) i z żelem :)
1510311307-9813fb0b0945956f-aaaaaa.jpeg

W żłobku nie mogłabym mieć aż takich długich...
27.06.17 Anastazja [*]

Ostatnia edycja:
A mnie znowu dopadło zmęczenie a jeszcze 2 godziny w pracy.
Ja spalam do 11 a pewnie o 16 już będzie chciało mi się spać.. Z jednej strony się cieszę że moja gin zaleciła mi l4 bo w poprzedniej ciąży byłam w ciąży dnia tak zmęczona a w mojej pracy jednak ruch obowiązuje [emoji14] teraz mogę spać do woli, no i nie dźwigam :) szefowa też super to przyjęła :) wie niewiele osób.. powiem rodzinie dopiero po prenatalnych..

27.06.17 Anastazja [*]

@Peugeotka36 jakie śliczne włosy <3 chciałabym takie.. Chociaż na gęstość nie mogę narzekać :)) mam spooooro włosów które czasami ciężko okiełznać

A jeśli chodzi o paznokcie to też lubię się pobawić ale raczej delikatniej :) i z żelem :)
1510311307-9813fb0b0945956f-aaaaaa.jpeg

W żłobku nie mogłabym mieć aż takich długich...
27.06.17 Anastazja [*]
Tez piekne

reklama
Dziewczyny a po co robi się prenatalne? I czy to jest tak standardowo czy wedle uznania prywatnie?
Z tego co wiem to badania prenatalne nie są badaniami obowiązkowymi, wg uznania - stąd są dodatkowo płatne, chociaż istnieją wytyczne które pozwalają na bezpłatne wykonanie badań :
- wiek powyżej 35 lat,
– wystąpienie wady genetycznej u dziecka z poprzedniej ciąży,
– obecność aberracji chromosomowej u któregoś z partnerów,
– nieprawidłowy wynik badania przesiewowego

Jeśli któreś z tych warunków się spełnia to można je wykonać za darmo, ja stety albo niestety podlegam pod jeden z tych punktów już więc wiem że prenatalne będę robiła na pewno - jaki koszt nie wiem ale nie będę płaciła. to jest to tzn USG genetyczne - pomiary przyzierności karkowej, czy jest nosek, pomiar długości kończyn itd ....

Do góry