@Dorotea. obyś jak najszybciej znowu była w domu..!
Kojarze go z opowiesci kolezanek a gdzie mieszkach?
Myślę że w ciąży możesz mieć dużo wrażliwszą cerę i coś CIę uczuliło.... Ja już po ciąży zrobiłam sobie maseczkę z VIT C i twarz miałam po sekundzie jak poparzoną..
O matko
współczuje strachu.. Słyszałam kiedyś że matki dzielą się na te, którym conajmniej raz dziecko spadło i na te, które się do tego nie przyznają
Po upadku właśnie najważniejsze żeby dziecko od razu nie zasnęlo. Ale dobrze że sprawdziliście i jest ok...!
Ja używam tego, co używałam. Wiesz że kosmetyki przeznaczone do użytku domowego nie mogą zawierać składników, które przenikałyby do krwiobiegu? Te preparaty działają wyłącznie na skórę, więc dopóki nie uczulają wlaśnie nie ma z tym problemów. Jeśli czegoś unikać to vit A i retinolu kwasu salicylowego w peelingach i jakichś tam substancji z kremów przeciwtrądzikowych- ale o tym każdy lekarz zawsze uprzedza przy problemach z cerą.... A co do podkładu, kosmetyków do makijażu to pierwszy raz słyszę
))) No i też znowu nasuwa mi się to o czym rozmawiałyśmy nie raz, że jedne nie będą malować paznokci a inne piją i palą i dziecko jest ok....
Ja bylam w ciąży pod opieką dr. Zduna, chodzilam na wizyty w Warszawie, super lekarz no i jak w trakcie porodu okazało się że nei wiem gdzie jechać, to wziął mnie do siebie do Wołomina i sam szpital bardzo ok.