reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

W terminie :) Tata gips mamie zdejmowal przed wyjazdem na porodowke. Poród byl naturalny i posladkowy. Może po tym upadku mi się pomieszalo gdzie góra, a gdzie dół ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png
To faktycznie końcówkę ciąży miała Twoja mama ciężką. Przerażający upadek ze schodów, złamana noga, gips do porodu i jeszcze poród pośladkowy! Dzielna kobieta z niej była. Maja mama z takich wyczynów (tych pozytywnie zakończonych) urodziła 2 x bliźniaki, oba porody naturalne :-)

reklama
Znowu nie nadążam z odpisywaniem :oops: ;)

Jeśli chodzi o otulacze itd - sama uszyję ;)
Lubie szyć, więc większość bedzie szyta ;)
A na początek zamawiam sobie tkaniny na wieeelką poduchę C - wybrałam tkaninę w gwiazdki, jak przyjdzie i uszyję, to będę się chwalić ;)

Jeśli chodzi o alergie - chyba też jestem ciekawym przypadkiem - kosmetyków w ogóle nie kupuję, kremy, balsamy, proszek do prania, itd sama robię, do mycia szare mydło albo z paru sprawdzonych firm. A do ciekawszych mogę zaliczyć alergię na.... podpaski rotfl. Tzn nie mogę pod żadnym pozorem używać always, libress i paru innych, bezpiecznie mogę używać bella, wkładki też ;)
Dodając, że mąż też alergik, nie toleruje większości mydeł, kosmetyków, na proszki gorzej niż, ja, itd, więc domyślam się, że będziemy mieć małego alergika/alergiczkę ;)

@Marzycielka - nie stresuj się - na wczesnym etapie ciąży maleństwo jest najlepiej chronione, nawet w wypadku samochodowym w pierwszych miesiącach dzieci zwykle wychodzą bez szwanku - będzie dobrze

0d1yrjjgtd95fou3.png

A na początek zamawiam sobie tkaniny na wieeelką poduchę C - wybrałam tkaninę w gwiazdki, jak przyjdzie i uszyję, to będę się chwalić ;)

Jeśli chodzi o alergie - chyba też jestem ciekawym przypadkiem - kosmetyków w ogóle nie kupuję, kremy, balsamy, proszek do prania, itd sama robię, do mycia szare mydło albo z paru sprawdzonych firm. A do ciekawszych mogę zaliczyć alergię na.... podpaski rotfl. Tzn nie mogę pod żadnym pozorem używać always, libress i paru innych, bezpiecznie mogę używać bella, wkładki też ;)
Dodając, że mąż też alergik, nie toleruje większości mydeł, kosmetyków, na proszki gorzej niż, ja, itd, więc domyślam się, że będziemy mieć małego alergika/alergiczkę ;)

@Marzycielka - nie stresuj się - na wczesnym etapie ciąży maleństwo jest najlepiej chronione, nawet w wypadku samochodowym w pierwszych miesiącach dzieci zwykle wychodzą bez szwanku - będzie dobrze

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jesteś pierwszą osobą, którą spotkałam z alergią na podpaski. Mam identycznie jak Ty! :-) Musiałam się przerzucić na kubeczek menstruacyjny z tego powodu kilkanaście lat temu (jako nastolatka miałam podejrzenie zespołu wstrząsu toksycznego przy tamponach i ich też nie mogę używać)
U nas u dziecka wystąpiło uczulenie na pieluchy pampers ale np. na huggies już nie.

@Sabinaaa81 hahaha dobra jesteś :D ja dziś na zakupach w Auchan chodziłam z B-smartem z KFC, nie mogłam już z głodu wytrzymać a frytki i stripsiki tak mi smakowały... Niestety mam tą przypadłość że nie mogę doprowadzać do momentu kiedy jestem już bardzo głodna bo do razu mi niedobrze a że jestem głodna co chwile to muszę sobie radzić [emoji14] wyszłam z WC w galerii a mój czekał już na mnie z jedzonkiem [emoji14] chciał usiąść gdzieś żebym spokojnie zjadła a ja uznałam że skoro już mam jedzenie to mogę iść na zakupy z nim :D rzadko jem fast food ale dziś musiałam było niczym kawior HEHE rarytasik

p19u3e3k6oa8oj22.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Haha! Najważniejsze, że zaspokoiłaś podstawowe potrzeby! :,-) WC i jedzonko! xD

Jesteś pierwszą osobą, którą spotkałam z alergią na podpaski. Mam identycznie jak Ty! :-) Musiałam się przerzucić na kubeczek menstruacyjny z tego powodu kilkanaście lat temu (jako nastolatka miałam podejrzenie zespołu wstrząsu toksycznego przy tamponach i ich też nie mogę używać)
U nas u dziecka wystąpiło uczulenie na pieluchy pampers ale np. na huggies już nie.
No to jak widać nie jesteśmy aż takimi "odmiencami" ;)
będę wiedziała, że pampersów na dobry początek lepiej nie kupować ;) pewnie są czymś nasączone

0d1yrjjgtd95fou3.png

0d1yrjjgtd95fou3.png
O matko ja jestem alergiczka, ale Wasze dziecko to dopiero obciazone[emoji33] Oby jednak nie bylo tak zle!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny wróciłam z IP. pojechałam tam po na wkladce znalazłam czerwoną kropkę, a przy podtarciu brązową. Nikogo w kolejce przede mną. Zostałam zbadana po 2,5h. Lekarka miała do mnie pretensje o to, że skoro prowadzę ciążę prywatnie, to po co przyjeżdżam do szpitala? Odpowiedziałam grzecznie, że krew to powód do zmartwień a że jestem ubezpieczona to mam prawo tu przyjechać i zostać oceniona przez lekarza. Przez całe badanie milczała, USG to samo. W końcu zapytałam czy wszytko ok, to powiedziała, że tak. Czysta, długa i zamknieta szyjka więc nie wie skąd takie objawy. Usg nie widziałam ani nie dostałam zdjecia, wiem tylko, że akcja serca prawidłowa i że CRL wynosi 8,2 cm. Mam w tym tygodniu się skontrolować u mojej gin i nie współżyć do tego czasu. Jestem naprawdę niemile zaskoczona tym, jak zostalam potraktowana...

reklama
@JustMe55
Ja też pierwsze słyszałam. Ale się dowiedziałam ostatnio przed BN u kosmetyczki a potwierdziła to moja Dr. Więc tak jak napisałam - póki co, wolę po prpstu na twarzy mniej niż potem sobie wyrzucać.
Mimo że paznokcie mam zawsze pomalowane, to widocznie jestem z tych które to jednak wolą nie pić, nie palić i nosić mniej tapety ;-)

Do góry