reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

W terminie :) Tata gips mamie zdejmowal przed wyjazdem na porodowke. Poród byl naturalny i posladkowy. Może po tym upadku mi się pomieszalo gdzie góra, a gdzie dół ;)

p19uqqmzxqi22hcj.png
To faktycznie końcówkę ciąży miała Twoja mama ciężką. Przerażający upadek ze schodów, złamana noga, gips do porodu i jeszcze poród pośladkowy! Dzielna kobieta z niej była. Maja mama z takich wyczynów (tych pozytywnie zakończonych) urodziła 2 x bliźniaki, oba porody naturalne :-)

reklama
Znowu nie nadążam z odpisywaniem :oops: ;)

Jeśli chodzi o otulacze itd - sama uszyję ;)
Lubie szyć, więc większość bedzie szyta ;)
A na początek zamawiam sobie tkaniny na wieeelką poduchę C - wybrałam tkaninę w gwiazdki, jak przyjdzie i uszyję, to będę się chwalić ;)

Jeśli chodzi o alergie - chyba też jestem ciekawym przypadkiem - kosmetyków w ogóle nie kupuję, kremy, balsamy, proszek do prania, itd sama robię, do mycia szare mydło albo z paru sprawdzonych firm. A do ciekawszych mogę zaliczyć alergię na.... podpaski rotfl. Tzn nie mogę pod żadnym pozorem używać always, libress i paru innych, bezpiecznie mogę używać bella, wkładki też ;)
Dodając, że mąż też alergik, nie toleruje większości mydeł, kosmetyków, na proszki gorzej niż, ja, itd, więc domyślam się, że będziemy mieć małego alergika/alergiczkę ;)

@Marzycielka - nie stresuj się - na wczesnym etapie ciąży maleństwo jest najlepiej chronione, nawet w wypadku samochodowym w pierwszych miesiącach dzieci zwykle wychodzą bez szwanku - będzie dobrze

0d1yrjjgtd95fou3.png

A na początek zamawiam sobie tkaniny na wieeelką poduchę C - wybrałam tkaninę w gwiazdki, jak przyjdzie i uszyję, to będę się chwalić ;)

Jeśli chodzi o alergie - chyba też jestem ciekawym przypadkiem - kosmetyków w ogóle nie kupuję, kremy, balsamy, proszek do prania, itd sama robię, do mycia szare mydło albo z paru sprawdzonych firm. A do ciekawszych mogę zaliczyć alergię na.... podpaski rotfl. Tzn nie mogę pod żadnym pozorem używać always, libress i paru innych, bezpiecznie mogę używać bella, wkładki też ;)
Dodając, że mąż też alergik, nie toleruje większości mydeł, kosmetyków, na proszki gorzej niż, ja, itd, więc domyślam się, że będziemy mieć małego alergika/alergiczkę ;)

@Marzycielka - nie stresuj się - na wczesnym etapie ciąży maleństwo jest najlepiej chronione, nawet w wypadku samochodowym w pierwszych miesiącach dzieci zwykle wychodzą bez szwanku - będzie dobrze

0d1yrjjgtd95fou3.png
Jesteś pierwszą osobą, którą spotkałam z alergią na podpaski. Mam identycznie jak Ty! :-) Musiałam się przerzucić na kubeczek menstruacyjny z tego powodu kilkanaście lat temu (jako nastolatka miałam podejrzenie zespołu wstrząsu toksycznego przy tamponach i ich też nie mogę używać)
U nas u dziecka wystąpiło uczulenie na pieluchy pampers ale np. na huggies już nie.

@Sabinaaa81 hahaha dobra jesteś :D ja dziś na zakupach w Auchan chodziłam z B-smartem z KFC, nie mogłam już z głodu wytrzymać a frytki i stripsiki tak mi smakowały... Niestety mam tą przypadłość że nie mogę doprowadzać do momentu kiedy jestem już bardzo głodna bo do razu mi niedobrze a że jestem głodna co chwile to muszę sobie radzić [emoji14] wyszłam z WC w galerii a mój czekał już na mnie z jedzonkiem [emoji14] chciał usiąść gdzieś żebym spokojnie zjadła a ja uznałam że skoro już mam jedzenie to mogę iść na zakupy z nim :D rzadko jem fast food ale dziś musiałam było niczym kawior HEHE rarytasik

p19u3e3k6oa8oj22.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Haha! Najważniejsze, że zaspokoiłaś podstawowe potrzeby! :,-) WC i jedzonko! xD

Jesteś pierwszą osobą, którą spotkałam z alergią na podpaski. Mam identycznie jak Ty! :-) Musiałam się przerzucić na kubeczek menstruacyjny z tego powodu kilkanaście lat temu (jako nastolatka miałam podejrzenie zespołu wstrząsu toksycznego przy tamponach i ich też nie mogę używać)
U nas u dziecka wystąpiło uczulenie na pieluchy pampers ale np. na huggies już nie.
No to jak widać nie jesteśmy aż takimi "odmiencami" ;)
będę wiedziała, że pampersów na dobry początek lepiej nie kupować ;) pewnie są czymś nasączone

0d1yrjjgtd95fou3.png

0d1yrjjgtd95fou3.png
O matko ja jestem alergiczka, ale Wasze dziecko to dopiero obciazone[emoji33] Oby jednak nie bylo tak zle!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczyny wróciłam z IP. pojechałam tam po na wkladce znalazłam czerwoną kropkę, a przy podtarciu brązową. Nikogo w kolejce przede mną. Zostałam zbadana po 2,5h. Lekarka miała do mnie pretensje o to, że skoro prowadzę ciążę prywatnie, to po co przyjeżdżam do szpitala? Odpowiedziałam grzecznie, że krew to powód do zmartwień a że jestem ubezpieczona to mam prawo tu przyjechać i zostać oceniona przez lekarza. Przez całe badanie milczała, USG to samo. W końcu zapytałam czy wszytko ok, to powiedziała, że tak. Czysta, długa i zamknieta szyjka więc nie wie skąd takie objawy. Usg nie widziałam ani nie dostałam zdjecia, wiem tylko, że akcja serca prawidłowa i że CRL wynosi 8,2 cm. Mam w tym tygodniu się skontrolować u mojej gin i nie współżyć do tego czasu. Jestem naprawdę niemile zaskoczona tym, jak zostalam potraktowana...

reklama
@JustMe55
Ja też pierwsze słyszałam. Ale się dowiedziałam ostatnio przed BN u kosmetyczki a potwierdziła to moja Dr. Więc tak jak napisałam - póki co, wolę po prpstu na twarzy mniej niż potem sobie wyrzucać.
Mimo że paznokcie mam zawsze pomalowane, to widocznie jestem z tych które to jednak wolą nie pić, nie palić i nosić mniej tapety ;-)

Do góry