reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Znalazłam w Auchan, dwa ostatnie były :) droższe niż wino z % :o

p19u3e3k6oa8oj22.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Kurcze u mnie w poblizu Auchana nie ma....najblizszy w jankach w Wwie.

Dziewczyny myslicie ze taki kocyk otulacz przyda sie? Nie planuje kupowac rozka tylko kocyk i zastanawiam sie wlasnie nad tym otulaczem.
Link do: Cieply kocyk otulaczek dla niemowlaka noworodka

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tylko oliwkę żeby skora była nawilżona w pierwszej ciazy używałam musteli a i tak w ost miesiącu rozstępy się pojawiły ale to wynikało z wagi jaka przybrałem
Z 48kg na 78kg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczynki jutro mam wizytę u ginekologa więc bardzo proszę o zaciśnięte kciuki ... Już trzy tygodnie jestem bez wieści... A we wtorek mam prenatalne więc dzień po dniu będę się martwić

f2w39n7303c24ozn.png
Trzymam kciuki! Ja widziałam malucha raz, podczas USG w Pl i teraz muszę czekać do 16 stycznia na prenatalne. Dobrze, że udało mi się pojechać do Polski i że mi tu przyznali to USG w styczniu ze względu na wiek, bo inaczej miałabym pierwsze USG (połówkowe) dopiero w marcu :-/

Bedziemy trzymac kciuki.fajnie ze podejrzysz maluszka a moze i poznasz plec.

Dziewczyny stosujecie juz jakies kosmetyki na rozstepy? Bardziej mi chodzi o dekold. W poprzednich nie stosowalam nic na brzuch i zero rozstepow,ale i brzuszki mialam male. Jedyny slad po ciazach to dwa prawie nie widoczne pekniete naczynka(pajaczki) w okolicy biodra

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w poprzedniej ciąży nie stosowałam nic. Nie mam rozstępów, ale synek był mały i brzuch w dzień porodu był jak na 6 mies. Lekarz przy przyjęciu do szpitala myślał, że przyjechałam w połowie ciąży z problemami i położy mnie na patologii a tu niespodzianka bo ja do porodu i ciąża donoszona. Teraz też jeszcze nic nie widać brzuszka, ale stosuję olej kokosowy za względu na bardzo suchą skórę.

Ja jestem uczulona na chusteczki dla niemowląt. Robiłam 3 podejścia aby nimi zmyć makijaż (w różnym czasie, trzema różnymi firmami, akurat nie miałam nic innego w zastępstwie a przy dziecku takie chusteczki zawsze się miało w domu) Zawsze w efekcie skóra na twarzy była czerwona i bardzo podrażniona na drugi dzień. W związku z tym u małego też zaczęliśmy stosować chusteczki tylko na wyjścia a w domu była sama woda i waciki ew. szare mydło. Z tym, że on nigdy nie miał problemu po chusteczkach ani odparzeń. Miał za to miał uczulenie na sudocrem i pieluchy pampers ;-)
No to niezle, wspolczuje! Sudocrem i pieluchy to tez takie bardzo podstawowe produkty. Ale moze cos tam daja o czym nie wiemy, ze moze uczulac...

Trzymam kciuki! Ja widziałam malucha raz, podczas USG w Pl i teraz muszę czekać do 16 stycznia na prenatalne. Dobrze, że udało mi się pojechać do Polski i że mi tu przyznali to USG w styczniu ze względu na wiek, bo inaczej miałabym pierwsze USG (połówkowe) dopiero w marcu :-/
Ja tez zazdroszcze tym, co juz dziecko widzialy, bo w uk dopiero usg w 14-15 tygodniu. Jak tu czytam czasami i patrze na te zdjecia, to troche sie boje, bo na tym etapie wiekszosc juz ma zdjecia... U mnie i tak robia dosyc wczesnie, bo mialam problemy z pecherzem, wiec na wszelki wypadek dali mnie wczesniej na usg. I tak musze czekac do 15 stycznia :(

Na pewno wszystko będzie oki tylko niewywieraj na sobie presji bo wtedy organizm często samoistnie się "blokuje "przeżyłam to na własnej skórze przy pierwszej ciazy 6 cykli i za każdym razem placz i rozpacz bo dodawałam okres , a jak odpuścilam to w kolejnym już byłam w ciąży a wcale się tego niespodziewalam i była to dla nas wielka niespodzianka czego Ci życzę z całego serca :)
Miałam tak samo jak się dowiedziałam że ta moja prolaktyna taka wysoka to mówię kurcze trzeba wkoncu zdecydować się na ciążę bo może być później za późno ;) pierwszy cykl nic, ale wtedy jeszcze miałam wysoką prolaktynę więc powiedzmy, że przyjęłam to bez stresu, drugi nic i już ryczalam, a trzeci odpuściłam totalnie i proszę dwie kreski na teście ;) ale teraz podejdę do sprawy uda się szybko to się uda, nie uda się odrazu to chociaż lekarz nie będzie krzyczał i ja stresu nie będę miała, że tych trzech miesięcy nie wytrwałam ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie :D często ludzie tak mają właśnie głowa odgrywa tutaj bardzo wielką rolę niemowie Ci tego broń Boże złośliwie bo na prawdę życzę Ci żebyś już wkrótce nas obdarowała radosna nowina i trzymam kciuki najmocniej jak można, bierz witaminki kwasik i oddaj to w ręce Twojemu Aniolkowi - zaufaj mu On wybierze dla Was odpowiedni czas kochana :)
Zgodzę się z Wami w 100% ;) i nawet śmieje się do koleżanki, że jak uda mi się ponownie być w ciąży to wrócę do moich lipcowek tylko po prostu ja ostatnia urodzę hihi ;)

reklama
@SzczęśliwaCiężarna kciuki zaciśnięte jutro :) ja mam wizytę we wtorek :) też już tworzyw drżę...

A tymczasem znalazłam winko 0% i powiem wam że jeśli chodzi o smak to nie rozróżniłabym że nie ma alkoholu :D
1515350040-42d383c6c4e639cb-aaaaaa.jpeg
wasze zdrowie :)

p19u3e3k6oa8oj22.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Marika przez chwilę uwierzyłam, że ty pijesz wino takie z prawdziwego zdarzenia [emoji23]

Do góry