reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2018

Znalazłam w Auchan, dwa ostatnie były :) droższe niż wino z % :o

p19u3e3k6oa8oj22.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Kurcze u mnie w poblizu Auchana nie ma....najblizszy w jankach w Wwie.

Dziewczyny myslicie ze taki kocyk otulacz przyda sie? Nie planuje kupowac rozka tylko kocyk i zastanawiam sie wlasnie nad tym otulaczem.
Link do: Cieply kocyk otulaczek dla niemowlaka noworodka

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tylko oliwkę żeby skora była nawilżona w pierwszej ciazy używałam musteli a i tak w ost miesiącu rozstępy się pojawiły ale to wynikało z wagi jaka przybrałem
Z 48kg na 78kg

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczynki jutro mam wizytę u ginekologa więc bardzo proszę o zaciśnięte kciuki ... Już trzy tygodnie jestem bez wieści... A we wtorek mam prenatalne więc dzień po dniu będę się martwić

f2w39n7303c24ozn.png
Trzymam kciuki! Ja widziałam malucha raz, podczas USG w Pl i teraz muszę czekać do 16 stycznia na prenatalne. Dobrze, że udało mi się pojechać do Polski i że mi tu przyznali to USG w styczniu ze względu na wiek, bo inaczej miałabym pierwsze USG (połówkowe) dopiero w marcu :-/

Bedziemy trzymac kciuki.fajnie ze podejrzysz maluszka a moze i poznasz plec.

Dziewczyny stosujecie juz jakies kosmetyki na rozstepy? Bardziej mi chodzi o dekold. W poprzednich nie stosowalam nic na brzuch i zero rozstepow,ale i brzuszki mialam male. Jedyny slad po ciazach to dwa prawie nie widoczne pekniete naczynka(pajaczki) w okolicy biodra

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja w poprzedniej ciąży nie stosowałam nic. Nie mam rozstępów, ale synek był mały i brzuch w dzień porodu był jak na 6 mies. Lekarz przy przyjęciu do szpitala myślał, że przyjechałam w połowie ciąży z problemami i położy mnie na patologii a tu niespodzianka bo ja do porodu i ciąża donoszona. Teraz też jeszcze nic nie widać brzuszka, ale stosuję olej kokosowy za względu na bardzo suchą skórę.

Ja jestem uczulona na chusteczki dla niemowląt. Robiłam 3 podejścia aby nimi zmyć makijaż (w różnym czasie, trzema różnymi firmami, akurat nie miałam nic innego w zastępstwie a przy dziecku takie chusteczki zawsze się miało w domu) Zawsze w efekcie skóra na twarzy była czerwona i bardzo podrażniona na drugi dzień. W związku z tym u małego też zaczęliśmy stosować chusteczki tylko na wyjścia a w domu była sama woda i waciki ew. szare mydło. Z tym, że on nigdy nie miał problemu po chusteczkach ani odparzeń. Miał za to miał uczulenie na sudocrem i pieluchy pampers ;-)
No to niezle, wspolczuje! Sudocrem i pieluchy to tez takie bardzo podstawowe produkty. Ale moze cos tam daja o czym nie wiemy, ze moze uczulac...

Trzymam kciuki! Ja widziałam malucha raz, podczas USG w Pl i teraz muszę czekać do 16 stycznia na prenatalne. Dobrze, że udało mi się pojechać do Polski i że mi tu przyznali to USG w styczniu ze względu na wiek, bo inaczej miałabym pierwsze USG (połówkowe) dopiero w marcu :-/
Ja tez zazdroszcze tym, co juz dziecko widzialy, bo w uk dopiero usg w 14-15 tygodniu. Jak tu czytam czasami i patrze na te zdjecia, to troche sie boje, bo na tym etapie wiekszosc juz ma zdjecia... U mnie i tak robia dosyc wczesnie, bo mialam problemy z pecherzem, wiec na wszelki wypadek dali mnie wczesniej na usg. I tak musze czekac do 15 stycznia :(

Na pewno wszystko będzie oki tylko niewywieraj na sobie presji bo wtedy organizm często samoistnie się "blokuje "przeżyłam to na własnej skórze przy pierwszej ciazy 6 cykli i za każdym razem placz i rozpacz bo dodawałam okres , a jak odpuścilam to w kolejnym już byłam w ciąży a wcale się tego niespodziewalam i była to dla nas wielka niespodzianka czego Ci życzę z całego serca :)
Miałam tak samo jak się dowiedziałam że ta moja prolaktyna taka wysoka to mówię kurcze trzeba wkoncu zdecydować się na ciążę bo może być później za późno ;) pierwszy cykl nic, ale wtedy jeszcze miałam wysoką prolaktynę więc powiedzmy, że przyjęłam to bez stresu, drugi nic i już ryczalam, a trzeci odpuściłam totalnie i proszę dwie kreski na teście ;) ale teraz podejdę do sprawy uda się szybko to się uda, nie uda się odrazu to chociaż lekarz nie będzie krzyczał i ja stresu nie będę miała, że tych trzech miesięcy nie wytrwałam ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

No właśnie :D często ludzie tak mają właśnie głowa odgrywa tutaj bardzo wielką rolę niemowie Ci tego broń Boże złośliwie bo na prawdę życzę Ci żebyś już wkrótce nas obdarowała radosna nowina i trzymam kciuki najmocniej jak można, bierz witaminki kwasik i oddaj to w ręce Twojemu Aniolkowi - zaufaj mu On wybierze dla Was odpowiedni czas kochana :)
Zgodzę się z Wami w 100% ;) i nawet śmieje się do koleżanki, że jak uda mi się ponownie być w ciąży to wrócę do moich lipcowek tylko po prostu ja ostatnia urodzę hihi ;)

reklama
@SzczęśliwaCiężarna kciuki zaciśnięte jutro :) ja mam wizytę we wtorek :) też już tworzyw drżę...

A tymczasem znalazłam winko 0% i powiem wam że jeśli chodzi o smak to nie rozróżniłabym że nie ma alkoholu :D
1515350040-42d383c6c4e639cb-aaaaaa.jpeg
wasze zdrowie :)

p19u3e3k6oa8oj22.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Marika przez chwilę uwierzyłam, że ty pijesz wino takie z prawdziwego zdarzenia [emoji23]

Do góry