reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Tez tak miałam staraliśmy się rok równy rok z skażemy razem porażka wkoncu odpuściłam zajęłam się swoją firma założyłam nowe cele na rok 2018 i co za mieisac już byłam w ciazy [emoji4]

Ola nie jestem w stanie określić ilości ale mysle ze rozmiar 56 będzie gdzieś na miesiąc wiec kupię może z 10 bodow 56 rozmiar reszta 62

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No właśnie nawet jak ludzie np podczas przeprowadzek,zmiany pracy czy niektórzy latami się starają nie mogą zajść decydują się na adopcje , udaje się adopcja a za chwilę okazuje się, że jednak udało się zajście w ciążę bo głowa odpuscila :)

reklama
@Dorotea. obyś jak najszybciej znowu była w domu..!

Wczoraj pojechalismy do kuzyna i nie mialam niczego do zmywania makijazu, wiec kupilam sobie takie chusteczki nawilzane do demakijazu. Nie uzywam ich na co dzien, ale zdarzylo mi sie wczesniej i wszystko bylo ok, a dzisiaj jak sie obudzilam, to cala twarz mam w krostach i czerwona :o:o:o I to akurat kiedy jutro idziemy sie spotkac ze wszystkimi starymi znajomymi :realmad::realmad: Nawet tapeta nie pomaga, bo podklad mam raczej lekki, nie na takie historie. Myslicie, ze to od ciazy? Bo mowie - nigdy mi sie wczesniej nic takiego nie przytrafilo z tymi chusteczkami.

Myślę że w ciąży możesz mieć dużo wrażliwszą cerę i coś CIę uczuliło.... Ja już po ciąży zrobiłam sobie maseczkę z VIT C i twarz miałam po sekundzie jak poparzoną..

łam małą na przewijaku i wszystko było ok, potem zaczeła sie wiercić jak zapinałam jej napy w kroku wiec pozwoliłam jej usiąść i zapinałam dalej. Nawet nie wiem kiedy mała przechyliła sie w bok i spadła na kafle uderzając w nie prosto główką. Płacz okropny. Moja panika. Czarne mysli że złamała kark, strzaskała czaszke itd. No ale w końcu sie uspokoiła i wyglądało że wszystko jest ok. Zachowywała sie normalnie. Zjadła sniadanie, poszła spac. W tym czasie zapytalam dr google co robić no i sie naczytałam. Finalnie wylądowaliśmy na SOR. Po badaniach lekarze uspokoili że powinno byc ok ale mamy ją bacznie obserwować przez 2-3 dni. Oby skończyło sie na guzie i siniaku.
Nikomu nie życze takiego strachu i stresu!

O matko :o współczuje strachu.. Słyszałam kiedyś że matki dzielą się na te, którym conajmniej raz dziecko spadło i na te, które się do tego nie przyznają ;) Po upadku właśnie najważniejsze żeby dziecko od razu nie zasnęlo. Ale dobrze że sprawdziliście i jest ok...!

Kochane, bardzo dużo piszecie o "historiach" z Waszą cerą i to oczywiste, że zmienia się ona w trakcie ciąży i jednym słowem "świruje".
Ale żadna z Was nie pisze o tym, czego używa w codziennej pielęgnacji np twarzy?
Bo to, że nie wolno nam używać wszystkiego, czego do tej pory używałyśmy to chyba wiecie? Przede wszystkim zabronione są kremy z wszelkimi kwasami i przeciwzmarszczkowe, ponieważ kwasy te mogą wniknąć w łożysko, co może doprowadzić nawet do poronienia lub do upośledzenia płodu.
Ogólnie panuje zasada, że im mniej na ciele kosmetyków w trakcie ciąży, tym lepiej.... żadne podkłady czy samoopalacze niestety nie wchodzą w grę....

A może któraś z Was używa lub posiada złoty, przetestowany środek do pielęgnacji np twarzy lub całego ciała i się podzieli? :)

Ja używam tego, co używałam. Wiesz że kosmetyki przeznaczone do użytku domowego nie mogą zawierać składników, które przenikałyby do krwiobiegu? Te preparaty działają wyłącznie na skórę, więc dopóki nie uczulają wlaśnie nie ma z tym problemów. Jeśli czegoś unikać to vit A i retinolu kwasu salicylowego w peelingach i jakichś tam substancji z kremów przeciwtrądzikowych- ale o tym każdy lekarz zawsze uprzedza przy problemach z cerą.... A co do podkładu, kosmetyków do makijażu to pierwszy raz słyszę :)))) No i też znowu nasuwa mi się to o czym rozmawiałyśmy nie raz, że jedne nie będą malować paznokci a inne piją i palą i dziecko jest ok....

jak mieszkalam w Kobylce w Wolominie wystraszyl mnie fotel do rodzenia i 2010 pierwsza core rodzilam na Madalinskiego cudna opieka i warunki i najlepszy lekarz dr Rodzeń .Przy drugiej ciazy nawet z Wroclawia juz do niego dzwonilam zeby skonsultowac sie

Ja bylam w ciąży pod opieką dr. Zduna, chodzilam na wizyty w Warszawie, super lekarz no i jak w trakcie porodu okazało się że nei wiem gdzie jechać, to wziął mnie do siebie do Wołomina i sam szpital bardzo ok.

Ostatnia edycja:
Ja mam pytanie odnośnie ubranek, ile body powinnam mieć kupionych z danego rozmiaru? Nie chciałabym też przesadzić z zakupami.
Ola jakies 6-8 sztuk. Zawsze mozna dokupic jak sie okaze, ze jest potrzeba, bo dziecko np. ulewa.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Dziewczynki jutro mam wizytę u ginekologa więc bardzo proszę o zaciśnięte kciuki ... Już trzy tygodnie jestem bez wieści... A we wtorek mam prenatalne więc dzień po dniu będę się martwić

f2w39n7303c24ozn.png

Będziemy trzymać :)

@olaaa7 a Ty w końcu chcesz znać płeć, czy nadal się wstrzymujecie?

Ja mam pytanie odnośnie ubranek, ile body powinnam mieć kupionych z danego rozmiaru? Nie chciałabym też przesadzić z zakupami.
To zależy od malucha. Ja miałam po 15 sztuk w rozm. 56 i 15 sztuk w rozm. 62 i to było za dużo (synek nie ulewał, nigdy nie przelał pieluchy.) Po urodzeniu musieliśmy dokupić jeszcze kilka ubranek w rozm. 50, bo urodził się malutki i 56 były bardzo duże, trzeba było sporo podwijać rękawki a nogawki mu się plątały i widać było, ze jest mu niewygodnie leżeć na zgnieceniach. (z USG tydzień przed porodem wychodził nam bobas pół kilograma większy niż był w rzeczywistości) ;-)
Zawsze po urodzeniu można coś dokupić. Ja nauczona swoim doświadczeniem teraz nie będę kupować dużo rzeczy, najwyżej po pierwszych dniach zweryfikuję listę i zamówię co potrzeba.

@SzczęśliwaCiężarna kciuki zaciśnięte jutro :) ja mam wizytę we wtorek :) też już tworzyw drżę...

A tymczasem znalazłam winko 0% i powiem wam że jeśli chodzi o smak to nie rozróżniłabym że nie ma alkoholu :D
1515350040-42d383c6c4e639cb-aaaaaa.jpeg
wasze zdrowie :)

p19u3e3k6oa8oj22.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
Cały czas będziemy się chyba tak martwić [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Do góry