reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Mam taką nadzieję bo narazie to w mojej głowie jest setki pytań kiedy zacząć ponownie się starać, czy robić jakieś badania, czy sytuacja się nie powtórzy więc już bym najchętniej chciała być w ciąży po 1 trymestrze ;)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Zobaczysz nim się obejrzysz a już zaczniesz 2 trymestr jak my tu dziewczyny. Mi co prawda zajęcie w kolejną ciążę po stracie było ciężko bo przeszło półtora roku się starałam. Do tego cykle zrobiły się nieregularne i w końcu się udało i dziś 13 tydzień dzidzia zdrowa nie ma żadnych nieprawidłowości. Choć i tak cały czas się martwię ale to chyba normalne. Trzymam mocno kciuki za ciebie i twoje maleństwo przyszłe :) :*

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

reklama
Zobaczysz nim się obejrzysz a już zaczniesz 2 trymestr jak my tu dziewczyny. Mi co prawda zajęcie w kolejną ciążę po stracie było ciężko bo przeszło półtora roku się starałam. Do tego cykle zrobiły się nieregularne i w końcu się udało i dziś 13 tydzień dzidzia zdrowa nie ma żadnych nieprawidłowości. Choć i tak cały czas się martwię ale to chyba normalne. Trzymam mocno kciuki za ciebie i twoje maleństwo przyszłe :) :*

f2w3yx8ddqkwmvgt.png
Dlatego ja z jednej strony chciałabym zacząć starania po pierwszej @ bo podobno wtedy jednak są największe szanse, a im dłużej będę czekać tym gorzej. Zobaczymy co powie ginekolog w piątek mam kontrol po zabiegu jak powie, że wszystko ładnie się zagoiło to pewnie po pierwszej @ wracam do starań ;)

Dlatego ja z jednej strony chciałabym zacząć starania po pierwszej @ bo podobno wtedy jednak są największe szanse, a im dłużej będę czekać tym gorzej. Zobaczymy co powie ginekolog w piątek mam kontrol po zabiegu jak powie, że wszystko ładnie się zagoiło to pewnie po pierwszej @ wracam do starań ;)

Mam nadzieje że się uda [emoji8][emoji8]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

Ja właśnie strasznie dużo pije i co za tym idzie równie często chodzę do toalety. Wiec nie wydaje mi się że to od małej ilości picia

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

Hm a próbowałaś kontrolować ciśnienie może? Ja mam ciągle bardzo niskie i często mnie głowa tak poboluje, a o kawie nawet pomyśleć nie mogę więc nie mam za bardzo jak go podnieść

Mam nadzieje że się uda [emoji8][emoji8]

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

Na pewno wszystko będzie oki tylko niewywieraj na sobie presji bo wtedy organizm często samoistnie się "blokuje "przeżyłam to na własnej skórze przy pierwszej ciazy 6 cykli i za każdym razem placz i rozpacz bo dodawałam okres , a jak odpuścilam to w kolejnym już byłam w ciąży a wcale się tego niespodziewalam i była to dla nas wielka niespodzianka czego Ci życzę z całego serca :)

Na pewno wszystko będzie oki tylko niewywieraj na sobie presji bo wtedy organizm często samoistnie się "blokuje "przeżyłam to na własnej skórze przy pierwszej ciazy 6 cykli i za każdym razem placz i rozpacz bo dodawałam okres , a jak odpuścilam to w kolejnym już byłam w ciąży a wcale się tego niespodziewalam i była to dla nas wielka niespodzianka czego Ci życzę z całego serca :)
I myślę że unię było dosłownie tak samo. Aż w końcu odpuscilam miałam wyjechać do Anglii wszystko było już przygotowane tylko czekać aż w końcu się udało i wyjazd trzeba było odwołać ;D

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

Ja mam pytanie odnośnie ubranek, ile body powinnam mieć kupionych z danego rozmiaru? Nie chciałabym też przesadzić z zakupami.

I myślę że unię było dosłownie tak samo. Aż w końcu odpuscilam miałam wyjechać do Anglii wszystko było już przygotowane tylko czekać aż w końcu się udało i wyjazd trzeba było odwołać ;D

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

No właśnie :D często ludzie tak mają właśnie głowa odgrywa tutaj bardzo wielką rolę niemowie Ci tego broń Boże złośliwie bo na prawdę życzę Ci żebyś już wkrótce nas obdarowała radosna nowina i trzymam kciuki najmocniej jak można, bierz witaminki kwasik i oddaj to w ręce Twojemu Aniolkowi - zaufaj mu On wybierze dla Was odpowiedni czas kochana :)

Tez tak miałam staraliśmy się rok równy rok za każdym razem porażka wkoncu odpuściłam zajęłam się swoją firma założyłam nowe cele na rok 2018 i co za mieisac już byłam w ciazy [emoji4]

Ola nie jestem w stanie określić ilości ale mysle ze rozmiar 56 będzie gdzieś na miesiąc wiec kupię może z 10 bodow 56 rozmiar reszta 62

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Ja mam pytanie odnośnie ubranek, ile body powinnam mieć kupionych z danego rozmiaru? Nie chciałabym też przesadzić z zakupami.

No właśnie niby piszą że po parę bodow wystarczy na zmiane, że dziecko bardzo szybko rośnie i poprostu jest bezsensu kupowania Bóg wie jakiej ilości już kiedyś ktoś tu pytal i pamiętam że podobno zależne to od dziecka czy ulewa itd bo jednemu np wystarczy 5 sztuk które można na bieżąco prac a inne zuzyje taka ilość w jeden dzień , a ciężko przewidzieć jakie nasze dzieciątka będą:D ale ja myślę że na to lato to zaopatrze się w trochę większą ilość jakby nie było będzie to sam środek lata (o ile będzie oczywiscie ciepłe lato ) ale zakładajac z góry że będzie ciepło to jednak przyda się większą ilość dziecko też się poci tak jak człowiek i lubi być "świeży" więc raczej się przydadza , ale to tylko takie moje zdanie oczywiscie każda może mieć odmienne :)

Do góry