reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2018

Kochane, bardzo dużo piszecie o "historiach" z Waszą cerą i to oczywiste, że zmienia się ona w trakcie ciąży i jednym słowem "świruje".
Ale żadna z Was nie pisze o tym, czego używa w codziennej pielęgnacji np twarzy?
Bo to, że nie wolno nam używać wszystkiego, czego do tej pory używałyśmy to chyba wiecie? Przede wszystkim zabronione są kremy z wszelkimi kwasami i przeciwzmarszczkowe, ponieważ kwasy te mogą wniknąć w łożysko, co może doprowadzić nawet do poronienia lub do upośledzenia płodu.
Ogólnie panuje zasada, że im mniej na ciele kosmetyków w trakcie ciąży, tym lepiej.... żadne podkłady czy samoopalacze niestety nie wchodzą w grę....

A może któraś z Was używa lub posiada złoty, przetestowany środek do pielęgnacji np twarzy lub całego ciała i się podzieli? :)
no wiadomo, ze nie wszystko, ale chusteczki to serio nie wiem, bo sklad maja taki sam jak nawilzane dla niemowlakow, dlatego sie zdziwilam, ze nagle jakies krosty mi sie porobily. Jedyna roznica to chyba 'fruit extract' w tych, a w dzieciecych nie ma. Ale jak mowie - wczesniej uzywalam i nic mi nie bylo

reklama
U mnie ból głowy pojawiał się gdy mało piłam wody niegazowanej, jak piłam dużo to naprawdę na palcach jednej ręki zlicze ile razy w ciągu roku bolała mnie głowa :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

To prawda. Bol glowy jesli miewam to przewaznie od niedowodnienia lub od niedotlenienia bywa ( brak swiezego powietrza).

A ja od 3 dni umieram na ból głowy... niby 2 trymestr powinien być rewelacyjny. A u mnie ? W pierwszym zero problemów a w drugim doszły bóle głowy jeszcze większa senność zgaga nie ważne czego nie mapie co zjem od razu pojawia się zgaga i ten ból głowy. .. eh :(:

f2w3yx8ddqkwmvgt.png
Mnie tez od kilku dni boli glowa. Moze to jednak od pogody a nie ciazy [emoji53] A i zbowu bardziej senna jestem.

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Mam taką nadzieję bo narazie to w mojej głowie jest setki pytań kiedy zacząć ponownie się starać, czy robić jakieś badania, czy sytuacja się nie powtórzy więc już bym najchętniej chciała być w ciąży po 1 trymestrze ;)

Paulinko ja tez o tym marzylam po stracie i zobacz- zaczynam II trymestr. Na poczatku wydawalo mi sie, ze czas sie tak strasznie wlecze, a tak na prawde zlecialo nie wiadomo kiedy. Zobaczysz, u Ciebie tez tak bedzie. Trzymam kciuki!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017

Paulinko ja tez o tym marzylam po stracie i zobacz- zaczynam II trymestr. Na poczatku wydawalo mi sie, ze czas sie tak strasznie wlecze, a tak na prawde zlecialo nie wiadomo kiedy. Zobaczysz, u Ciebie tez tak bedzie. Trzymam kciuki!

0d1yskjoqs9fyz5x.png

mhsvvcqg1m8gostm.png

Aniołek[*]8.08.2017
Mam taką nadzieję ;)
O niczym innym nie marzę :) wszystkie takie problemy życia codziennego stały się tak nie ważne przy stracie :(

reklama
U mnie ból głowy pojawiał się gdy mało piłam wody niegazowanej, jak piłam dużo to naprawdę na palcach jednej ręki zlicze ile razy w ciągu roku bolała mnie głowa :)

Ja właśnie strasznie dużo pije i co za tym idzie równie często chodzę do toalety. Wiec nie wydaje mi się że to od małej ilości picia

f2w3yx8ddqkwmvgt.png

Do góry