wszystkiego najlepszego też w tym roku koncze 35 latZ grubsza się odkopałam
Ale nie pamiętam, komu konkretnie odpisuję pps:
Co do urodzin - tak, mam dzisiaj 35...
Widziałyście święta last minute? Podobny klimat, tylko bez, pomocy sąsiadów, i przy zamkniętych sklepach.... Zrobiłam ciasto, parę przekąsek i jakoś ogarnęłam z mamą gości o tyle zabawnie, że brak pieczywa, wędlin, itd... Ale były tortille z warzywami i slimaczki z ciasta francuskiego z suszonymi pomidorami
Większość dzisiaj dowiedziała się o ciąży, więc w ogóle było fajnie
Dzięki za przepis, przetestuję jak będzie mnie ciągnęło do słodkiego - chwilowo raczej na pomidory mam ochotę, ale jak wiadomo to się zmienia
Poza tym dostałam najpiękniejszy i najbardziej niewiarygodny prezent urodzinowy... oos:
Ktos mi się "odezwał"
Dziwne, miłe, nie do pomylenia z czymkolwiek innym... Choć to nieprawdopodobne, bo to dopiero 13+5dni... Ale jak pogadalam z mamą i kuzynką... W mojej rodzinie wszystkie kobiety czuły ruchy bardzo wcześnie, mama nie pamiętała dokładnie, ale właśnie koło 14 tygodnia (jestem jedynaczką), kuzynka ma 3 dzieci, i w pierwszej ciąży nikt jej nie wierzył, wszyscy mówili, że to niemożliwe itd, ale pierwszy raz poczuła ruchy w połowie 14 tygodnia, czyli mniej więcej dwa dni wcześniej niż ja... W kolejnych ciażach w tym samym czasie mniej więcej
W każdym razie - niesamowite
reklama
jak mieszkalam w Kobylce w Wolominie wystraszyl mnie fotel do rodzenia i 2010 pierwsza core rodzilam na Madalinskiego cudna opieka i warunki i najlepszy lekarz dr Rodzeń .Przy drugiej ciazy nawet z Wroclawia juz do niego dzwonilam zeby skonsultowac sieU mnie albo medicover albo madalińskiego. Wcześniej miałam rodzić na Żelaznej, miałam umowę z położną, ale było tyle rodzących że nic z tego nie wyszło.. i urodzilam w Wołominie Tzn oddział okazał się super, ale jednak totalnie akcja z d... Tym razem wolę mieć 100% gwarancji, dlatego myślę nad prywatnym.
@oliwka_11, @oliwiapatrycja, Czyli jednak znjadzie się nas więcej
Myślę że to zależy od "oblężenia" danego szpitala, ile kobiet przyjedzie przed Tobą i czasami też ile ma lepszy układ, znajomego lekarza itp.. myślę że trudno przewidzieć. Oczywiście w pewnym stadium porodu nie mogą Cię odesłać... ale ja np. za pierwszym razem nie wiedziałam oczywiście kiedy powinna jechać, skurcze miałam krzyżowe, które nie pisały się na KTG, nicsię nie skracało, nie rozwierało, a mnie mega wszystko bolało, więc... było to stresujące.
WOW! Mega...!! Chyba pojdę po kanapkę
A co się dzieje?
Wow..! MI też dajesz nadzieję...!
Ja rodzilam w wannie do konca Franiu wypłynal jak rybkaJa nie rodzilam, ale z tego co mi polozna mowila, nie koniecznie siedzi sie w tej wodzie caly czas, najczesciej kobiety pozostaja w basenie do tych najsilniejszych skurczy, bo pomaga to w rozluznieniu, a potem wychodza. Nie wiem, jak w innych szpitalach, ale w tych, co widzialam, mowili, ze to ode mnie zalezy, co chce robic podczas porodu, jesli zaplanuje porod w wodzie, a mi sie odwidzi, to nikt nie bedzie afery robil I lozko, i kozetki, i rozne krzesla sa w pokoju tez tym samym co basen, wiec daleko nie ma.
Strasznie mi przykro a w którym tygodniu byłaś?Tak niestety poronienie zatrzymane i 22 grudnia miałam zabieg łyżeczkowania
Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Gdzie jest taki fenomenalny szpital?Ja mam dwa do wyboru, calkiem dobre i maja piekne pokoje do rodzenia - 25 z basenami do rodzenia, super oswietlenie, pilki, duzo rzeczy tam jest, mozna sobie nawet ustawiac poziom nawilzenia powietrza itp. Lezalam kiedys w tym szpitalu jeszcze przed renowacja i nawet jedzenie maja swietne. Ale jedynie boje sie, ze przeprowadzimy sie do innego miasta, bo jesli nie znajdziemy domu jaki nam sie podoba, bedziemy po prostu musieli cos innego wybrac. Dlatego nie chce podejmowac jeszcze decyzji, bo jesli bedziemy 3h drogi od tego szpitala, to nie wiem, jak wyjdzie A jak wy wybieralyscie, mamy co maja juz dzieci?
paulina1994
Fanka BB :)
8+5 tcStrasznie mi przykro a w którym tygodniu byłaś?
Mam nadzieje że jakoś się trzymasz. i życzę Ci z całego serduszka żebyś szybko zobaczyła kolejne 2 kreseczki. I następnym razem na pewno się uda :* i twój aniołek na pewno nad tym będzie czuwał [emoji8]8+5 tc
A ja od 3 dni umieram na ból głowy... niby 2 trymestr powinien być rewelacyjny. A u mnie ? W pierwszym zero problemów a w drugim doszły bóle głowy jeszcze większa senność zgaga nie ważne czego nie mapie co zjem od razu pojawia się zgaga i ten ból głowy. .. eh :
paulina1994
Mam taką nadzieję bo narazie to w mojej głowie jest setki pytań kiedy zacząć ponownie się starać, czy robić jakieś badania, czy sytuacja się nie powtórzy więc już bym najchętniej chciała być w ciąży po 1 trymestrzeMam nadzieje że jakoś się trzymasz. i życzę Ci z całego serduszka żebyś szybko zobaczyła kolejne 2 kreseczki. I następnym razem na pewno się uda :* i twój aniołek na pewno nad tym będzie czuwał [emoji8]
reklama
paulina1994
U mnie ból głowy pojawiał się gdy mało piłam wody niegazowanej, jak piłam dużo to naprawdę na palcach jednej ręki zlicze ile razy w ciągu roku bolała mnie głowaA ja od 3 dni umieram na ból głowy... niby 2 trymestr powinien być rewelacyjny. A u mnie ? W pierwszym zero problemów a w drugim doszły bóle głowy jeszcze większa senność zgaga nie ważne czego nie mapie co zjem od razu pojawia się zgaga i ten ból głowy. .. eh :
Podziel się: